PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vites degistirme pegi-kolu-ayagi

BLUEBORAN
18.September.2016, 18:53
Merhabalar,

Motorumda yapilmasi lazim gelen bazi seyler vardi. Bunun icin tamirciye gittim. Herseyi yaptik. Sira vites degistirme pegi-kolu-ayagi (siz nasil adlandiriyorsunuz bilmiyorum) adli parcaya gelince ki epey bosluk vardi. Usta dedi ki; "abi bunun tum parcalarinda bosluk var ama esas boslugu buyuk parca yapiyor" dedi. Buyuk parca dedigi ayaklik ile baglantisi olan vitesi degistirdigimiz ustu siyah parcali cubugun baglanti yeri (keske fotograf yukleyebilsem). "Eee ne yapicaz? Vidalarini siksak, somunlarini siksak olmaz mi?" dedim.
"Yok abi, ya bu parcayi degistircez yada bu parcaya tornada burc cakilcak, burasi asinmis" dedi. İyi dedim yenisi ile degistiririz diye dusunuyordum ki...
Parcanin yenisi Ali Ustanin sitesinde 500 TL
Johny Pag in stesinde 149.99 USD
Ali Expres te bulamadim
E-Bay da İngiltereden bi satici da o gurubu ayri ayri parcalara ayirip satiyor ve topladigin zaman O da ayni para.

Simdi sorumu soruyorum; daha once ayni sorunu yasadiniz mi? Yasadi iseniz, nasil cozdunuz? Ve bana ne onerirsiniz? Selamlar....

Fatal
18.September.2016, 18:57
Yeniside aynı oluyor yaptırabilirsen burç bence mantıklı :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

BLUEBORAN
18.September.2016, 19:12
Tesekkurler, olmadi sokup fabrikada burc yaptiracagim zaten. Ama buradan farkli fikirleri de degerlendireyim dedim.

Fatal
18.September.2016, 21:28
Zaten yenide alsan bozulacak burç yaptırsanda bozulacak fazla para vermektense az paraya halletmek daha mantıklı :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

daytona250_16
23.September.2016, 14:47
motor cok keyifli sürerken verdigi hissiyat olsun vites geçişleride iyi benım daytonada ama yınede o ayagıı koyup tam vıtes gecıremıyorum bıraz uzak kalıyo yuksek kalıyo sankım.. ama böle ufak tekef sorunlar olablıyo bazen sıkıcı olablıyo normalde debriyaj pedalı oynamaz ama bosluk var halıyle okadr cok parça varki daha basıt bısey olablırdı buparça... ordan burdan bı demirler sekıller falan :cheesy: hiç gerek yok bence :))

Bypale
23.September.2016, 18:14
Merhabalar,

Motorumda yapilmasi lazim gelen bazi seyler vardi. Bunun icin tamirciye gittim. Herseyi yaptik. Sira vites degistirme pegi-kolu-ayagi (siz nasil adlandiriyorsunuz bilmiyorum) adli parcaya gelince ki epey bosluk vardi. Usta dedi ki; "abi bunun tum parcalarinda bosluk var ama esas boslugu buyuk parca yapiyor" dedi. Buyuk parca dedigi ayaklik ile baglantisi olan vitesi degistirdigimiz ustu siyah parcali cubugun baglanti yeri (keske fotograf yukleyebilsem). "Eee ne yapicaz? Vidalarini siksak, somunlarini siksak olmaz mi?" dedim.
"Yok abi, ya bu parcayi degistircez yada bu parcaya tornada burc cakilcak, burasi asinmis" dedi. İyi dedim yenisi ile degistiririz diye dusunuyordum ki...
Parcanin yenisi Ali Ustanin sitesinde 500 TL
Johny Pag in stesinde 149.99 USD
Ali Expres te bulamadim
E-Bay da İngiltereden bi satici da o gurubu ayri ayri parcalara ayirip satiyor ve topladigin zaman O da ayni para.

Simdi sorumu soruyorum; daha once ayni sorunu yasadiniz mi? Yasadi iseniz, nasil cozdunuz? Ve bana ne onerirsiniz? Selamlar....

Koray. Ben 1 yıl önce makina daha 1000 kilometredeyken o boşluktan gıcık kapıp burç yaptırmıştım. İsmini yanlış bilmiyosam tornacı ridex diye bi malzemeden yaptı. Ve gayette başarılı oldu halada kullanıyorum. Yaptırdığım gibi duruyo. Aşınma yok. Bence en iyiside burç yaptırmak

BLUEBORAN
23.September.2016, 22:20
Tesekkur ederim. Ben de fabrikada burc yaptiracam. Bu hafta sonu motoru temizledikten sonra o parcayi sokecegim. Sonra fabrikaya goturup burç yaptiracagim. İnsallah en az sizin ki kadar saglam ve düzgün olur...

Peder
24.September.2016, 06:23
bencede cazip çözüm burç yaptırmak

BLUEBORAN
25.September.2016, 22:30
Bugun vites pegini söktüm. Evet biraz bosluk var ama o kadar bosluk sikinti olur mu? Problem yaratar mi bilemedim? Neyse yarin fabrikada tornacilara bi gosterecem. Eger yok derlerse o parcanin ebay de yenisi vardi. Onu alacam galiba. Gelismeleri paylasacagim.

BLUEBORAN
03.October.2016, 21:24
Soyle yaptik. Fabrikadaki tornacilar "abi bunun nikelajina zarar verirsek, ne olur?" diye sorunca....tirstim. Tamam dedim verin ben basimin caresine bakarim dedim. Bosluk yapan araya kalin tip teflon bant sardim guzelce gresledim, taktim. Bosluklari biraz aldi ama yine de az da olsa bosluk var. Sonrasinda vites peginin geri kalan parcalarini tekrar elden gecirdim, yagladim, sıkılacak yerleri sıktım. Su an fena degil. İleri de o teflonlar aşınınca yeniden soküp, tornaciya gidip burc-yatak vs neyse yaptiracagim.