Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara'dan selamlar
Noldor
13.October.2016, 07:55
Herkese merhaba. Kısaca kendimi tanıtayım adım Oğuzhan yaş 23, üniversite öğrencisiyim.
Daha önce bisiklet dışında iki teker tecrübesi yaşamamış biriyim ancak aylardır aklımda motor almak ve bu konudaki çekincelerim vardı. 17 yaşımdan beri aktif araç kullandığım için trafiğin ve motorun trafikteki durumundan haberdarım. Motor alacağıma karar verdim diyebilirim ancak yinede sizlere danışmak istediğim bir kaç husus var.
1,82 ve 130 kiloyum. Başlangıç için regal raptor 250cc (param yeterse 2012+ daytona) aklımda olan modeldi sizce motorun üstünde çok abes durur muyum veya genel olarak motosiklet kontrolünde sıkıntı yaşar mıyım?
ehliyetim yok öncelikle kursa gideceğim ve hiç tecrübem olmadığı için ekstra ders almak istiyorum Ankara'da motorsuz gidip sürüş dersi alabileceğim profesyonel kurumlar önerebilirseniz çok memnun olurum.
Ayağımın tozu ile soru yağmuruna tuttum hepinizi kusura bakmayın. :)
alibaba07
13.October.2016, 08:47
Aramıza hoşgeldin. Daytona da yakışır sana spyder da. Ankara da ekibimizin toplantılarına katılıp motorlara bir bak. Ustune oturup hangisinin daha çok hoşuna gittiğine bak öyle karar ver.
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
spue
13.October.2016, 09:36
Oğuzhan aramıza hoş geldin.
Dilerim gönlündeki makineye kavuşur, kazasız sorunsuz güzel ratolar da zevkli sürüşler yaparsın.8)
Boy sorun olmaz, yalnız artçı ile dolaşacaksan Daytona veya spyder farketmez 350cc olanı seni daha rahat ettirir. Ancak yeni ehliyet yasalarında sanırım cc kısıtlaması var diye hatırlıyorum. bir araştır.
Eğitim için Ankara da ehliyet için alacağın kurs haricinde, 2-3 civarında motor konusunda ciddi eğitim veren yerler olduğunu duymuştum. Belki Ankara'dan yazan arkadaşlar daha detay verir.
Eray Gürman
13.October.2016, 10:03
aramıza hoşgeldin oğuzhan, en kısa zamanda 2 teker ile bağlarını sıkı sıkıya bağlayıp motorcu kervanına RR ailesiyle başlaman dileğiyle
Noldor
13.October.2016, 10:54
Dediğim gibi acemi olduğum için artçının sorumluluğunu almak istemiyorum şu noktada. Ehliyet için ise 24 yaşında direk A sınıfı alabiliyormuşum sanırım bu konuda sizin görüşlerinizi de almak isterim. Hemen başvurup B + A2 mi yapayım yada 2 ay daha bekliyip B + A mı yapayım. 2 ay içinde parayı tamamlayamam zaten motoru Ocak sonu alabilirim en erken.
CELİL
13.October.2016, 11:21
Merhaba Oğuzhan Ankara'dan aramıza hoş geldin 8)
Daytona veya Spyder sana uygun olur bir bayiye gidip 2 makinanında üzerine otur bak incele resim çek sana hangisi rahat geliyorsa ona bakarsın artısız 250 cc şimdilik yeter ama artçılı 350 cc olması daha iyi olur 350 cc içinde A ehliyet olması gerektiği için bence 2 aya bekle direk A ehliyet al inşallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun 8)
Turkpower
13.October.2016, 12:01
Oğuzhan aramıza hoşgeldin. Ben de uzun süre bisiklet sürdükten sonra motora geçiş yaptım. Motorda çok zorlanmayacaksın buna emin ol. Umarım en yakın zamanda istediğin makineye kavuşursun.
Özgür yaşa,mutlu yaşlan..
Ali ÜNVERDİ
13.October.2016, 12:17
Oğuzhan aramıza hoşgeldin.
Noldor
13.October.2016, 12:26
Falcon Freedom 250 için ne düşünüyorsunuz arkadaşlar fiyatı çok daha uygun geldi. Öteki alternatif ise Hyosung GV 250 Derinlemesine araştıracağım ama sizin görüşlerinizde çok önemli.
Raicho
13.October.2016, 14:08
aramıza hoşgeldin abi 8)
HuBo
13.October.2016, 15:13
aramıza hoş geldin en kısa zamanda gönlündeki makinaya kavuşman dileğiyle.. Bodrumdan Selamlar...
megisback
13.October.2016, 15:19
Aramıza hoşgeldin kardeşim.
FouL
13.October.2016, 15:35
Hoşgeldiniz RR forumlarina..
gabriel cash
13.October.2016, 15:57
kardeşim hoş geldin aramıza.
nedemek
13.October.2016, 16:37
Hoş geldin, Ankara'ya selamlar :) 8)
Rednexi
13.October.2016, 16:57
Hoşgeldin dostum önce ekipmanını ve ehliyetini hallet sonra bence sana spyder yakışır daytonada olur
aslantürk34
14.October.2016, 09:34
Oguzhan aramiza hosgeldin oncelikle ben motorun ustunde abest dururmuyum diye dusunme bu ara populer olan hondanin 125lik bir motoru var kücük altinda kayboluyor bu bir zevk meselesi hic birsey engel olamaz kimsede kalkip motorun ustunde abest duruyorsun diyemez daytona gelecek olursak uygun fiyatlar o katogoride en iyi motor bence
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
HelmettolgA
14.October.2016, 09:58
Oguzhan Aileye hosgeldin kardesim.sende boy ve kilo yeteri kadar var.250 cc makine sana belli bir sure yetmiycek yokuslarda birak beni öliyim diyebilecektir.en mantiklisi spyder 350 senin ebatlarina uygun makinedir.Kisa zamanda istedigin makineye kavusman dilegimizle..
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gezgindelikanlı
14.October.2016, 11:06
Aramıza hoşgeldin umarım aradığın makineyi bulursun
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tugay Güreşen
14.October.2016, 11:22
Aramıza hoşgeldin, umarım en kısa zamanda istediğin motoru alırsın.
AMZ35
14.October.2016, 13:24
Hos geldin kardesim.
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
FouL
14.October.2016, 13:56
Oğuzhan aramıza hoşgeldin.. önce ehliyet ini sonrasında Ekipmanlarinida toplayıp kalan butcenlede Gönlünde ki makinaya kavusursun kısa zamanda inşallah. . Daytona sana gider.
WOLF
14.October.2016, 15:47
oğuahan aramıza hoşgeldin. 350 aşağısına bakma derim
Patriot
14.October.2016, 15:50
Aramiza hoşgeldin umarim istediğin motora ulasirsin beraber uzun yollar katetmek dileğiyle :)
acryvz
14.October.2016, 17:59
hoşgeldin Oğuzhan .... 350 den aşağı düşünme sonra benim gibi yandım dersin :))
Peder
15.October.2016, 00:04
Raptor Riders ailesine hoşgeldin kardeşim. Dilediğin makinaya kavuşman dileğiyle. Sorularına cevaben 350 daytona yada spyder sana en ideal seçim olur bence 8)
Hiracan
15.October.2016, 19:51
Aramıza hoş geldin kardeşim
Flowride
17.October.2016, 06:52
Aramiza hosgeldin kardesim celil baskana katiliyorum en mantiklisi da o bence umarim en kisa surede istedigin makineye kavusursun hayirli olsun
CaNeR
17.October.2016, 09:24
Aramıza hoşgeldin gönlündeki makinaya kavuşman dileğiyle 8)
Patriot
17.October.2016, 09:48
Aramiza hoşgeldin
Agahgezgin
17.October.2016, 17:10
Aramıza hoşgeldin
HuBo
17.October.2016, 22:42
oğuzhan kardeşim ankarada mustafa kardeşimiz var istersen onunla irtibata geçerek beraber toplanabilirsiniz. Bahane ile RaptorriderS Ankaranın toplantısınıda başlatmış olursunuz :)
MedCezir_FKE
17.October.2016, 23:07
Aramıza hoşgeldin. Daytona çok keyifli bir makina tavsiye ederim. :)
Patriot
18.October.2016, 11:27
Aramiza hoşgeldin
centaur
23.October.2016, 19:51
Hoşgeldiniz..
anafartas
09.November.2016, 14:51
Aramıza hoşgeldin Oğuzhan. Ehliyet konusunda A sınıfı için çok bişey kalmamış anladığım kadarıyla, bana sorarsan beklemeni tavsiye ederim. Ben ehliyeti birlik mahallesindeki A2 sürücü kursundan aldım. Orada yeterince ve değişik motor sürme şansın oluyor. Müsait bir zamanında git bir kursu gör ve bilgi al. Birlik Mahallesi 448. Cadde No:27/5 Çankaya ANKARA
Telefon: +90.312. 496 48 51 - +90.542.496 48 91. Biraz reklam yapmış gibi oldum ama kusura bakmasın kimse. Umarım herşey dilediğin gibi olur.
Büyüke
14.November.2016, 02:33
Aramıza hoşgeldin Oğuzhan.
Motor secimi konusunda gözüne kestirdiğin modellerin incelemelerini ve forumlardan yorumlarini oku ama mutlaka motorlari bire bir yakindan gör. Gv250 de gozdelerinden galiba ben kullaniyorum. Eger yakindan gormek istersen yardimci olurum ;)
Ehliyet ve egitim konusu. Ben 2016 haziran ayinda aldim. Oncelile A2 Aldiginda veya A aldiginda kursa verdigin para degisiyor. Tabi ki ehliyetine A eklettiginde meblağ A2 ye göre daha fazla 300 - 400 tl farkediyor.
Başka bir konu A2 ehliyet aldiginda 35 kw ya kadar oldugundan dolayi 250 cc bir motorla sınava girebiliyorsun. Ama A sınıfı ehliyet icin basvurdugunda 650 cc ustu bir motorla sınav yapiyolar. Mesela benim girdigim sınavda A sınıfı için hyosung gt650 vardi. Bu motor 79 beygir gucunde ilk ehliyet icin biraz riskli gibi. Kaldi ki bi hanimefendi ufak bir sorun yasamisti sınavda :) bu arada egitimler de sinavda kullanacağın motorla oluyor. Yani bu sürecte motora alisiyosun. Bu arada a2 icinde bajaj 200ns kullanmislardi.
Eğitim konusu önemli. Kursa verdigin ucret icinde 10 saat egitim dahil. Egitime katilmama gibi bi sansin yok. Ve eger gittigin kursun calistigi egitmenler goygoy peşinde degilse 10 saatin sonunda sana sinav hakki tanimayabiliyolar. Yani egitmenin bu arkadas sınava girebilir egitimi tamam demezse sınava giremiyorsun.
Bende yıldızevler surucu kursundan aldim. Herhangi bir sorun olursa seve seve yardimci olurum. Tekerine taş değmesin
burock
14.November.2016, 23:03
Merhaba ben de grupta yeniyim...sana tavsiyem A sınıfı ehliyet almandır.bir kere en üstünü al ve kurtul... Şimdiden hayırlı olsun
fthblkglu
15.November.2016, 23:05
öncelikle aramıza hoş geldin ben 122 kilo 183 boy ölçülerinde biri olarak mondial 250 mct kullanıyorum sana şunu söyleyebilirim aslantürk34 abiminde dediği gibi abes durma diye bir şey yok benim motorum daytonaya göre küçük (spyder ı söylemiyorum bile) ama ben bu motorun üstünde bile sırıtmıyorum yani inşallah arkadaşlar ben kırılmiyim diye öyle söylemiyorlardır :) kullanım rahatlığına gelirsek spyder hiç kullanmadım ama daytona sürüş ve trafik açısından spyder a göre daha rahat (kullanan arkadaşların söylediklerinden yola çıkıyorum) kaldı ki mondialden daytonaya geçtiğimde bile zorluk çekiyorum ağırlık ve manevra olarak biraz uzun konuştum umarım gönlündeki makinaya bir an önce kavuşursun tekerin düz bassın :)
UgurPks
29.November.2016, 11:51
Aramıza hoşgeldin forumda aktif olman dileğiyle abi
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.