PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor soğukken hararet lambası yanıyor!!!

Dgsablk
03.November.2016, 10:50
Öncelikle selamlar
2 gün önce motoru bakıma verdim yağı bujileri değiştirdik. Bide orjinal farı taktı adam zincir temizliği yağı derken genel bakım yaptırdım kısacası. Ertesi gün sabah motoru çalıştırdım. Kardeşimi okula bırakıcam ordan işe geçicem, 90 ile falan gidiyordum. Hararet lambası yandı. O günden beri çalıştırıyorum 100 mt gidiyorum hararet lambası yanıyo bazen kontağı açar açmaz daha çalıştırmadan yanıyo. Sinir oldum çok bu neyden olabilir arkadaşlar? Daha önce aynı durumu yaşayan varmı? Ya da çözüm bilen ? Motor 2016 çıkışlı 6000 kmde.

grolof
03.November.2016, 11:03
Ya hararet müşiri arızalanmıştır yada kablolarda kısa devre vardır.En yüksek ihtimal kablolarda olmalı.Tam çalışma şeklini bilmiyorum ama fişte çıkmış olabilir.Farı takarken kablolarda karışıklığa neden olmuştur.

Dgsablk
03.November.2016, 11:47
teşekkür ederim bir baktırıcam bu sebeplerdense iyidir. çalışmada bir problem yok sanıyorum. Bugün bir tekleme yaptı fakat sanırım benzinden oldu o.

alibaba07
03.November.2016, 18:26
Büyük ihtimalle hararet müşiri kısa devre yapmıştır. motorun garantisi varsa ücretsiz yaparlar.

ob1kanobi
03.November.2016, 19:45
Doğuş kardeşim, öncelikle selamlar Isparta'ya :) Hararet müşürü devamlı değil de motor çalıştıktan kısa bir süre sonra yanıyorsa radyatörde su miktarı azalmış veya bitmiş olabilir. Müşür, kablo kısa devresi vs. ihtimalleri elediysen bir de su seviyene bak derim. Hatta su seviyesine bakmak daha kolay olduğu için direk radyatör suyunu kontrol et, daha pratik olur ;) Sonucu da buraya bildirirsen çok güzel olur. Görüşmek üzere :Rockn Roll:

Md46
15.August.2018, 00:31
S.a. benim motorda da hararet lambasi sürekli yanıyor. Müşürün kablosunu çekip kısa devre yaptırdım. Fan çalışıyor. Demekki müşür bozuk. Orjinalini alsam o da bozuluyormuş diye okudum forumda. Kesin Çözüm hakkında tecrübesi olan varsa yazmasını rica ederim. Yoksa bi tane müşür alıp takmayı düşünüyorum.

CELİL
15.August.2018, 00:56
S.a. benim motorda da hararet lambasi sürekli yanıyor. Müşürün kablosunu çekip kısa devre yaptırdım. Fan çalışıyor. Demekki müşür bozuk. Orjinalini alsam o da bozuluyormuş diye okudum forumda. Kesin Çözüm hakkında tecrübesi olan varsa yazmasını rica ederim. Yoksa bi tane müşür alıp takmayı düşünüyorum.

Merhaba Mehmet fan müşürü ile hararet lambası müşürü farklı radyatör özerindeki fan müşürü radyatör hortumunun üstten motora giren yerin üzerindeki müşür hararet lambası müşürü hararet lambası sürekli yandığına göre hararet müşürü bozulmuştur yenisini takınca düzelir hemen bozulma olayı yok kolay gelsin 8)

Md46
15.August.2018, 10:33
Teşekkürler Başkanım. En kısa zamanda bi hararet lambası müşürü alıp takarım inşallah.