Orijinalini görmek için tıklayınız : Böyle bir sorunla karşılaşan ?
bycanetk
12.Kasım.2016, 19:37
Arkadaşla merhaba;
Motoru aldığımda yağını değiştirmedim alırken adam bana yeni değişti gerek yok dedi neyse 1ay geçti aradan 1 ayda toplasan 50 km falan yapmışımdır. Sonra yolda giderken egzoz'un çıkış kısmından duman çıktığını gördüm. Durumu motosiklet tamircisi bir arkadaşıma anlattım motora baktı ve dedi ki. Motor yağı çok incelmiş buda sızma yapıyor sıcak boruyla temas edince duman çıkıyor dedi. Sonra az miktar yağ egzoz a damlattı ve duman çıktı. Bana aynı koku değil mi ? diye sordu bende evet dedim. Nasıl çözeceğiz peki dedim. Bana ilk iş yağı değiştir. egzoz'un vidalarını tedbir amaçlı sıktır ve yıka motoru geçmiş olsun dedi.
daha önce böyle bişey yaşayan var mı ? veya tecrübesi olanlar ne düşünüyor ?
Fatal
13.Kasım.2016, 02:44
Valla kardeşim yağın viskozitesi değiştiğinden de sızdırıyor olabilir yada km kaç yada motor nasıl kullanıldı bilmem ama sübab lastikleri kaçırıyor olabilir sekmanlar kaçırıyor olabilir sen önce bi yağı değiştir hafif duman atması normal (boş egzoz varsa) bendende çok sıkıştırınca çok ama çok hafif bir duman atıyor ama abartılı değil seninki nasıl bilmiyorum şanşsına artık bi bak derim :)
FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ
Rednexi
13.Kasım.2016, 12:50
dostum sanki senin motorcu arkadaşın biraz tuhaf geldi bana böyle bir sistem görmedim nereden kacırdığını nereden anladı incelmiş falan :D çok komiğime gitti egzozdan yağ geliyor diyorsun oda bilmiş gibi egzoza yağ damlatıp bu koku dimi diyor :D töbe esta furullah ulan zaten egzozdan yağ gelir :D koltuğa damlatsaydı keşke
garibime bu gittiği için yaptım başıma gelmedi seninde en kısa sürede sorunun çözülür inşallah dostum.
Aybars
13.Kasım.2016, 14:07
Geçmiş olsun kardeşim ben bi ustamla görüşeyim sana bilgi veririm yanlız çok büyük bi sorun yaratacağını düşünmüyorum...
bycanetk
13.Kasım.2016, 19:05
dostum sanki senin motorcu arkadaşın biraz tuhaf geldi bana böyle bir sistem görmedim nereden kacırdığını nereden anladı incelmiş falan :D çok komiğime gitti egzozdan yağ geliyor diyorsun oda bilmiş gibi egzoza yağ damlatıp bu koku dimi diyor :D töbe esta furullah ulan zaten egzozdan yağ gelir :D koltuğa damlatsaydı keşke
garibime bu gittiği için yaptım başıma gelmedi seninde en kısa sürede sorunun çözülür inşallah dostum.
inan birfikrim yok o konuda fazla bilgili olmadığımda aaaa öylemiymiş diyorum sadece
bycanetk
13.Kasım.2016, 19:06
peki haber bekliyorum. bu arada sızma yapan blogu bende gözümle gördüm hakikatten çok ufak sızmalar mevcut
Bypale
13.Kasım.2016, 20:54
Kardeşim bloktan sızmalar varsa muhtemelen contalardandır. Kötü düşünürsek blokta çatlak olabilir. Göz görmeden yapılan yorumlarda iyce kafanı karıştırır. En iyisi sağlam bi usta bul. Araştır. Git göster. Yoksa kör tuttuğunu misali masraf çıkartan çok olur. İhmal etme. Motorun kanı yağdır. 8)
bycanetk
13.Kasım.2016, 22:50
ilk fırsatta gidicem sonucu buraya yazarım.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.