PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza Yaptım Yardımınıza İhtiyacım Var

Taklaci
21.November.2016, 07:38
Abiler merhabalar. Ben geçtiğimiz cuma günü Başakşehir yönündeki yanyolda kaza yaptım. Bölünmüş tek şerit gidiş gelişli yolda ilerlerken olduğum şeritte trafik sıkışıktı ama soldaki geliş yolu boş sayılırdı. Olduğum şeritte araçlar dur kalk şekilde devam ediyordu ben de onların solundan ortadaki çizgi üzerinden ister istemez onlardan daha hızlı bir şekilde devam ediyordum.

İlerlerken hızım tahminime göre 50 km/saat civarındaydı ve ileride tahminimce benden 3-4 araç öndeki araç U dönüşü yapıp sıkışık trafikten kurtulmak için diğer yöne girip geri tem otoyoluna bağlanmak istedi ama o sırada sinyalini de vermemişti ve bir saniye gibi bir mesafede o yolu katedip o aracın sol ön lastiğine vurmam ve vurmamla birlikte motordan aracın üzerinden uçup havada iki takla açarak sırtüstü tere yapışmam bir oldu. Bir kaç dakika yerde öylece yattım.

Üzerime toplanan insanların seslerini duyunca kendime geldim birileri ambulans ambulans diye bağırıyordu. Vucudumdaki uzantıları kontrol edip bir kırılma veya benzer bir sorunumun olmadığından emin olduktan sonra yavaşça kalktım. Kask ve koruma kyafetlerim eksiksizdi o yüzden ölümden döndüm denebilir.

Olay sonra başladı. Aracı kullanan bir kadındı ve yanında da babası vardı arka koltukta da annesi vardı. Şimdi kabahati üzerime yıkmaya çalıştılar. Birincisi sollamanın dahi yapılmayacağı yerde onlar U dönüşü yapmaya çalışırken onlarla çarpıştım. Ben kazanın şokunda iken kadının babası tutanağı doldurmuştu. Ve sürücü olarak kendi adını yazmıştı ben kendime tam olarak gelmiş değilken bana birşeyler yazdırmaya çalıştı ben onu dinlemeden ve olayı da tam gerçekçi yazamadım. Onların aracının lastiğinin mili kırılmıştı direksiyon döndüğü halde teker dönmüyordu ve çekici çağırarak araçlarını yükletip sanayiie yolladılar. Benim motor pert durumda. Ve işin zor tarafı trafik sigortam yok. Şimdi ne yapmam gerek ve suçlu bana göre %100 onlar olmalıyken onlara göre %75 ben suçluyum. Bu durumda polise gitmek orta yolu bulmak mı gerekir ya da başka ne yapılabilir.

Onlar gittikten sonra motoru güvenli bir yere çevredekilerin yardımıyla park edip acil servise gittim. Kan, idrar, ultrason, tomografi, röntgen ve alkol testlerini yaptırdım. Sonuçlarda belimdeki disklerin ikisi zedelenmiş, sağ omuzda yırtık ve sol dizde de diz dönmesinden dolayı bağlar zedelenmiş durumda.

Yardımlarınızı bekliyorum.

YYB
21.November.2016, 09:23
Öncelikle geçmiş olsun Allah tekrarını yaşatmasın
Konuyla ilgili trafik şubelerinden bilgi almanda fayda var.Çünkü kullakdan dolma bilgiyle hareket etmeni istemem anladığım kadarıyla karşı taraf kurnaz gibi.
Trafik sigortasıyla ilgilide çalışmadığın farklı bir sigorta şirketiyle görüşmen gerekir.
Tekrar Geçmiş olsun

Bahadır
21.November.2016, 09:34
Geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.
Murat abinin de dediği gibi trafik şubeden bilgi alırsan daha iyi olur.

aycanblmts
21.November.2016, 09:41
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun

FouL
21.November.2016, 09:42
Geçmiş olsun müdür. Yapacak bişey yok %100 de sen hakli olsanki sende karşı taraf kadar haksızsın vede sigortan yok yani karşı tarafın sigortası masrafı senden isteyecek : (

umut.
21.November.2016, 09:42
Büyük geçmiş olsun Allah beterinden korusun. Bencede Murat abinin dediği gibi trafik şubeden bilgi almalısın ek olarak kaza yaptığın yerde güvenlik yada mobese kamerası var mı onuda araştıra bilirsin kanıtlamak için faydalı olabilir.

alibaba07
21.November.2016, 09:55
Geçmiş olsun. Öncelikle doldurduğunuz kaza tutanağına belli bir sure içerisinde itiraz edebiliyorsunuz bildiğim kadarıyla. Ancak sigortaniz olmadığı için karşı tarafın aracında meydana gelen hasarın büyük kısmını size odetirler. Kaza tutanağına itiraz edip mobese yada çevredeki güvenlik kamerasi goruntulerinden aracın sürücü değiştirdiği anlaşılır ise karsi tarafa tüm suçu atabilirsiniz.
Etrafta o bölgeyi giren mobese yok ise çevre esnaf vb kişilerin orayı gören güvenlik kamera görüntülerini bulmaya çalışın. Ancak bu güvenlik kameraları 15-20 gün gibi sürelerle geçmiş goruntuleri silerler yani elinizi çabuk tutun.
Allah tekrarını yasatmasin

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eray Gürman
21.November.2016, 10:14
geçmiş olsun, allah beterinden korusun, murat abinin dediği gibi arkdaş kurnazlık yapmış trafik şubeden bilgi almalısın, 2 şeridin ortasından gidip ve hızının yüksek olması seni haksız duruma sokacaktır. fakat sürücü değiştirme olayını ıspat edebilirsen onların delil karartmalarından dolayı fazlasıyla durumu tersine çevirebilirsin.
umutun dediği gibi mobese senin için çok büyük fayda sağlayabilir

emreozkok
21.November.2016, 10:17
Cok gecmis olsun cana gelmesin bosver gerisini....

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Enes Sarıgene
21.November.2016, 10:49
Büyük geçmiş olsun sana bişey olmamış gerisi halledilir bi şeklilde.

Bypale
21.November.2016, 10:58
Çok büyük geçmiş olsun. Yaralamalı kazalarda polisler çok titiz davranırlar. Ve kanun maddelerini uygular. Sonuç yrafik ekiplerinin tuttuğu kaza raporunda önemlidir. Yaralıysan tutanağı polisin tutması gerekliydi. Adam kendi yazdıysa bu geçerli olmayabilir. Ama ne yazkki sigortan yok. Bu şartlarda yükümlülük altına giren sensin. Karşı hasarı senden alırlar. Şuda varki polis rapor tutsaydı motorunu bağlardı. Bide öğle uğraşırdın .

Hayattaysan önemli olan o. Bir dahası olmasın inşallah

CELİL
21.November.2016, 11:35
Merhaba Tuncay çok geçmiş olsun Allah korumuş büyük bir kaza atlatmışsın sende büyük bir sıkıntı olmaması sevindirici :(
Sende karşı taraf kadar hatalısın kendi şeridinde değilsin karşı şeritte gidiyorsun yani ters yönde gitmiş gibi oluyorsun ama araçta büyük hatalı aynaya bakmadan dönüş yapamaz ayrıca raporlarda sürücüyü başka yazmak konusunda direk suçlular bu konuyu ispatlarsan rapor iptal edilir fakat mağlesef senin siğortan olmadığı için ceza yiyeceksin ve kaşı tarafın masraflarını sen ödeyeceksin kolay gelsin :(

Ömer
21.November.2016, 11:54
Geçmiş olsun

Ferhat BASTEM
21.November.2016, 12:17
Geçmiş olsun Tuncay. Koruma ekipmanlarının tam olması hikayenin en güzel kısmı. İnşallah bununla geçmiş olur.

Seçkin-67
21.November.2016, 12:28
Zorunlu trafik sigortası primi ödenmemişse, bir kazada kusursuz da olsanız o zararın sigorta tarafından tazmin edilmesi mümkün olmaz. Fakar Karayolları trafik kanununun ilgili maddeleri gereğince sorumluluğunuz devam eder. Bunun anlamı, zorunlu trafik sigortası primini ödememişseniz ve üçüncü şahıs mal ve sağlığına zarar vermişseniz hukuken o zararı kendi bütçenizden karşılamakla yükümlü olduğunuzdur. Araç devirleri sırasında zeyilname düzenlenmemiş olması da bu prim ödenmemesi kavramına dahildir.

Kazaya karışan araçlardan birinin*zorunlu trafik sigortası*olmaması halinde; mutlaka trafik polisi çağrılacak ve zabıt tutması beklenecektir.

Taraflardan birinin trafik sigortası yoksa sizin tuutuğunuz tüm tutankalar geçersiz olur. Eğer polis çağırmadıysanız hiç bir şey ispat edemeyeceği için haklıyken haksız duruma düştünüz demektir.

zorunlu trafik sigortalarının olmaması durumunda anlaşma yoluna gitmenin bir yararı ve pratiği yoktur. Mutlaka trafik polisi çağrılmalıdır. Trafik polisinin tutacağı kaza tesbit tuanağı tarafların sonraki hesaplaşmalarında önemli olacaktır.

HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nedemek
21.November.2016, 12:42
çok geçmiş olsun :( aman ekipmanınızı eksik etmeyin

centaur
21.November.2016, 12:45
Dostum çok geçmiş olsun.. Seçkin Abi (Seçkin-67) durumun yasal mevzuatlara göre nasıl işleyeceğini en güzel şekilde özetlemiş. Mal canın yongası lakin şimdi senin için önemli olan bedeninle kalıcı bir hasar kalmaması ve bir an önce iyileşmek... Allah beterinden sakındırsın..

S.Z
21.November.2016, 13:06
Çok geçmiş olsun. Yakın zamanda bende bir kaza geçirdim. Kendi sağlığın kadar hiçbirşeyin bir önemi yok. Geri kalan herşey yerine geliyor. Biran önce iyileşmen dileğiyle.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bozbirbaykus
21.November.2016, 13:52
Çok geçmiş olsun. Kelimenin tam anlamıyla ölümden dönmüşsün. Elini çabuk tutup bir şekilde sürücü değiştirdiklerini kanıtlayabilirsen haklı taraf olabilirsin diye umuyorum.

Oğuzhan Ocak
21.November.2016, 16:15
Çok geçmiş olsun onlar halledilir bir şekilde sana bişey olmamış şükür

anafartas
21.November.2016, 16:23
Geçmiş olsun ALLAH beterinden saklasın, sağlığın yerindeyse gerisi bi şekilde hallolur üzme kendini...

Aybars
21.November.2016, 16:28
Geçmiş olsun allah daha kotusunden korusun... Sıkma canını motor önemli değil sana birşey olmasın ;)

gabriel cash
21.November.2016, 17:25
kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun. hasar danışmanı olarak görev yaptığımdan dolayı bu konulara hakimim.

öncelikle trafik sigortan olmadığından dolayı 5-0 yenik durumdasın. böyle durumlarda seni koruyacak olan şey trafik sigortandır, sigortan olmadan adım atamazsın. hadi diyelim ki mobese kamerası, şahitler vs. her şeyi çözdün, ispatlı delilli her şey elinde. bu durumda hasar dosyasının açılması lazım karşı tarafın trafik sigortası üzerinden. ödemeyi senin trafik sigortan değil, karşı tarafın sigortası yapar. ve hiçbir sigorta firması mağdur aracın (yani senin) trafik sigortan yoksa o ödemeyi yapmaz. sigorta firmaları artık en ufak evrak eksikliğinde dahi ödeme yapmıyor.

işin açık kapısı var mı o kadarını bilemiyorum, yani geriye yönelik olarak bir adım atılabilir mi bilgim yok. şoför değişikliği, yanlış tutanak doldurulması gibi durumlarda ise senin hem tutanağı o şekilde yazıp imzalaman gerekiyor hem de şahitlerle ya da kamera görüntüleriyle ispatlaman lazım. ancak dediğim gibi ne yaparsan yap olay trafik sigortasına bağlanacak. eğer ki tanıdık bir sigorta acentesi varsa ondan da detaylı bilgi almanı tavsiye ederim.

tekrar geçmiş olsun.

AMZ35
21.November.2016, 21:25
Ah be kardeşim dua et sana bi şey olmamış. Sigortasız öyle bi memlekette trafiğe çıkılır mı?

SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

HelmettolgA
21.November.2016, 21:30
Kardesım buyuk gecmıs olsun.Senın hatan sıgortan olmayısı onların en buyuk hataları surucu degıstırmek.Kızın bellıkı ehlıyetı yok gıbı duruyor.Bir kask kamerası herseyı cozerdı bu durumda.SAYGILAR OLSUN...

burock
21.November.2016, 22:25
Geçmiş olsun kardeşim. seni tek kurtaracak şey kamera kayıtları olacak gibi görünüyor. çevredeki binaların güvenlik kameralarını dahi araştırmanı tavsiye ederim. Allah beterinden saklasın , tekrar geçmiş olsun ...

WOLF
21.November.2016, 22:34
geçmiş olsun. ahha ahh sigorta. haklıda olsan sigortan yok. neyse sana birşey olmamış ona şükür

Peder
21.November.2016, 23:38
Kardeşim geçmiş olsun Allah beterinden korusun

Kerem Düzgün
22.November.2016, 00:35
Geçmiş olsun sen hayattaysan gerisi ikinci planda artık senin çabalarına kalmış ve tabiki türkiye de olmayan adalet sisteminin elindesin allah yardımcın olsun

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ali ÜNVERDİ
22.November.2016, 02:06
Tuncay Büyükgeçmiş olsun Allah beterinden korusun.

Taklaci
22.November.2016, 02:18
Hepinize çok teşekkür ediyorum eksik olmayın. Karşı tarafı aradım tutanak olmadı okunmuyor dilan diye yeniden tutacağız dedim ve bu sefer anlaşma yoluna gideceğim. Çevrede kamera kaydı mıbese filan yok sanırım ama orada şahitler vardı çünkü kaç saat orada durdum esnaf filan da vardı ve istisnasız hepsi de onların bölünmüş yolda U dönüşü yapmaya çalıştıklarını söylüyordu. Ben çizginin üzerinden diğer şerite girmemiştim ve sağ taraf da emniyet şeridiydi sonuçta benim sigortamın olmayışı suç değildir cezadır. Şahitlerle konuşup olmadı polis çağırırım bilirkişi raporu düzenlenir. Eğer suçsuz olduğum kesinleşirse onların sigortası benim motoru karşılar ve ben de sigortasız araç kullanmadan ceza yerim o da sanırım sigortayı yaptırıncaya kadar günlük 77 lira olmalı. Kanunen motor bağlanır ve benim motor şu an bir ustanın atölyesinde yatıyor. Bu durumda gelip arızalı motoru alıp götürmezler ki öyle olursa sigortayı yaparım. Yarın bir trafik şubesine gidip danışacağım. Ben eminim ki suçsuzum eğer suçlu olsaydım eğerdim başımı artık başa gelen çekilir der geçerdim.

Hepinize iyi dileklerinizden dıolayı teşekkür ederim. Detaylar netleşince size bilgi vereceğim. Kazasız günler hepimiz için inşallah.