Orijinalini görmek için tıklayınız : Zincir koruma kapağı gürültüsü
nedemek
26.November.2016, 19:54
:hırr:Pek kıymetli ailem arkadaki zincir koruma kapağının gürültüsü ile ilgili muazzam ötesi sorun yaşıyorum. En ufak bir çukur, tümsek kısacası yoldaki en ufak bozuklukta deli gibi ses yapıyor, çok sallanıyor .... bu konuda ne yapmalı? Fikir ve önerilerinizi bekliyorum :)
Ali ÜNVERDİ
26.November.2016, 21:00
İbrahim kapağın içindeki zincir mhafaza takozu düşmüş veya aşınmıştır. kapağı sök bişr kontrol et.
nedemek
26.November.2016, 21:02
İbrahim kapağın içindeki zincir mhafaza takozu düşmüş veya aşınmıştır. kapağı sök bişr kontrol et.
Yok abi en arkadaki yarım koruma kapağı sallanıp şaseye vuruyor gibi sanki
Enes Sarıgene
27.November.2016, 00:43
Bende de var aynı ses duymuyorum artık alıştım :)
karakalem
27.November.2016, 00:52
Zincirin bollasmıs olabilir,gerdirmen gerekebilir. artcı aldıgında ses devam edıyor ve artıyor mu buna dıkkat et, son care olarakta sök at zıncır koruma kapagını, bende söküp atmıstım cıvata yerı kırıldıgı icin
Bypale
27.November.2016, 03:01
:hırr:Pek kıymetli ailem arkadaki zincir koruma kapağının gürültüsü ile ilgili muazzam ötesi sorun yaşıyorum. En ufak bir çukur, tümsek kısacası yoldaki en ufak bozuklukta deli gibi ses yapıyor, çok sallanıyor .... bu konuda ne yapmalı? Fikir ve önerilerinizi bekliyorum :)
İbrahim öncelikle alışırsın diyim :)
Muhafazaya değil zincir ayarı biraz bolsa muhtemelen ya amortisöre yada arka maşa miline vuruyodur. Hallederiz. Yada bi ara ahmet ustaya uğra halletsin. Yada enesi dinle. Ritim yap :)
nedemek
27.November.2016, 03:42
İbrahim öncelikle alışırsın diyim :)
Muhafazaya değil zincir ayarı biraz bolsa muhtemelen ya amortisöre yada arka maşa miline vuruyodur. Hallederiz. Yada bi ara ahmet ustaya uğra halletsin. Yada enesi dinle. Ritim yap :)
ben yarın benim takımları alıp bir pataküte girişeyim en iyisi :) olmadı sökerim abi alışılacak gibi değil gerçekten acayip sinirimi bozuyor, yola odaklanamıyorum acaba bir şey mi düşürdüm bir cacık mı oldu diye :duvar::duvar:
S.Z
27.November.2016, 11:05
Duymuyosun be kardeşim. Biyerden sonra hiçbirini duymuyosun [emoji28]
Uçtum! Şahitlerim var
alibaba07
27.November.2016, 14:50
Benim spyderda zincir sesi çok rahatsız ediyordu. Serviste usta eski motosiklet dış lastiği ile amortisör ve üst zincir kapağı kısmına ek yaptı. 1500 km oldu daha tık ses çıkmadı.
nedemek
27.November.2016, 16:24
Benim spyderda zincir sesi çok rahatsız ediyordu. Serviste usta eski motosiklet dış lastiği ile amortisör ve üst zincir kapağı kısmına ek yaptı. 1500 km oldu daha tık ses çıkmadı.
bakalım benim de aklımda takoz tarzı bir şey yapmak var vurduğu yerlere yeni uyandım da azcık :artiz: birazdan iner pata küte girişirim
nedemek
27.November.2016, 16:28
Duymuyosun be kardeşim. Biyerden sonra hiçbirini duymuyosun [emoji28]
Uçtum! Şahitlerim var
bende de açık egzoz olsa bende duymam ama olana kadar en iyisini bulmam lazım :)
Aybars
27.November.2016, 17:58
Muhtemelen zincir bolarmıştır veya korumanın cıvata veya takozu dusmustur bı kontrol et 8)
S.Z
27.November.2016, 19:28
bende de açık egzoz olsa bende duymam ama olana kadar en iyisini bulmam lazım :)
O zaman açık egzoz yaptırıyoruz sanada. Önce bakımını yaptır da motorun [emoji18]
Uçtum! Şahitlerim var
nedemek
27.November.2016, 19:43
O zaman açık egzoz yaptırıyoruz sanada. Önce bakımını yaptır da motorun [emoji18]
Uçtum! Şahitlerim var
bakım olayını haftaya hallediyorum egzoz olayı da artık kısmet ne zamana halledebiliriz :D
ayrıca ses olayını çözdüm, selenin altına doğru arka zincir koruma kapağını tutan vida düşmüş oradan sağa sola çarparak ses yapıyormuş 1 vidayla işlem tamamdır 8):artiz: çıktım test sürüşümü de yaptım sıkıtı yok
AMZ35
28.November.2016, 17:48
Zincir koruma kapağını ses yaptığı yerden itibaren kestir. Kesin çözüm :)
SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
nedemek
28.November.2016, 19:04
Zincir koruma kapağını ses yaptığı yerden itibaren kestir. Kesin çözüm :)
SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kestirmektense çıkarmak daha kolay ve ucuz:artiz:
Peder
28.November.2016, 23:30
Herkeste olan bir ses neredeyse. Ben alıştım o sesi hiç duymuyom artık :::::
nedemek
28.November.2016, 23:38
Herkeste olan bir ses neredeyse. Ben alıştım o sesi hiç duymuyom artık :::::
dün düzgünce bir conta, civata ve somunla beraber iyice güzeeeel sabitledim, test sürüşüne çıkardım 10 numara 5 yıldız şimdilik ses yok :)
WOLF
28.November.2016, 23:46
arkadaşlar birinden duymuştum, küçük bir parça zincir gergi malzemesi. ucuzmuşta. onu monte etmiş. artçı lı binincede zincirin aşırı bolarmasını engelliyormuş. 2 ila 3 santim esneyen bişeymiş. zincir içinden geçiyormuş. ve dediğine göre amorttisöre ve üst kapağa vuran zincir sesi kesilmiş.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.