PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanışma ve Bir Kaç Soru

onurdurel
29.November.2016, 23:52
Merhabalar adim onur 18 yasindayim yeni uye oldum.
Hem tanismak hemde bazi sorular sormak istedim.
Bende baya bi motor sevdasi var tabiki cruiser tarzı bunun icinde bütcemden dolayi regal raptor 150 klasik almayi dusunuyorum ve bazi merak ettiklerim var.
1) 18 e girer girmez araba ehliyetimi aldim ama ustune a2 ehliyeti nasil alicam tam bilmiyorum.
2)Baslangic oldugu icin sifir almak pek mantikli gelmiyor biraz arastirdim heleki 150 lik motor icin ama ikinci elde motor tecrubem olmadigi icin motordan pek anlamiyorum bu yuzden onerilerinizi almak istedim.
3)1500 tl civari ekipman butcesi ayirdim kask mont ve eldiven digerlirinide zamanla tamamlarim diye dusunuyorum.Sizce dogrumu ?

Yardim ederseniz çok sevinirim simdiden tesekkurler.

Bypale
30.November.2016, 00:01
Merhabalar adim onur 18 yasindayim yeni uye oldum.
Hem tanismak hemde bazi sorular sormak istedim.
Bende baya bi motor sevdasi var tabiki cruiser tarzı bunun icinde bütcemden dolayi regal raptor 150 klasik almayi dusunuyorum ve bazi merak ettiklerim var.
1) 18 e girer girmez araba ehliyetimi aldim ama ustune a2 ehliyeti nasil alicam tam bilmiyorum.
2)Baslangic oldugu icin sifir almak pek mantikli gelmiyor biraz arastirdim heleki 150 lik motor icin ama ikinci elde motor tecrubem olmadigi icin motordan pek anlamiyorum bu yuzden onerilerinizi almak istedim.
3)1500 tl civari ekipman butcesi ayirdim kask mont ve eldiven digerlirinide zamanla tamamlarim diye dusunuyorum.Sizce dogrumu ?

Yardim ederseniz çok sevinirim simdiden tesekkurler.

Onur aramıza hoşgeldin. B den sonra a2 için kursa başvuru yapıyosun. Bildiğim kadarıyla sadece direksiyon sınavına giriyosun.
İkinci el alman mantıklı tabi. Öncelikle düşük kilometreli motorlara bak. Ve yakınlarında bir motorsiklet ustası bul tanış. Alacağın motoru göster. Anlamıyosan bir ustaya göstermeden alma derim yada yakınlarından motorsikletten anlayan birinden yardım iste.
1500 tl ekipman için güzel bir bütçe. İşini görecektir. İnşallah gönlündeki makinaya bian önce kavuşursun. Ehliywtini almadan ve ekipmansız asla sürme. Sürmek var sürünmek var 8)

gabriel cash
30.November.2016, 00:01
Onur kardeşim öncelikle aramıza hoş geldin. Öncelikle 150'lik bir motor başlangıç için gayet ideal.

1- ehliyet konusunda çok fazla değişiklikler oldu, o yüzden yanlış bilgi vermeyeyim. diğer kardeşlerimiz doğru bilgi verirler sana.

2- eğer ki temiz, hor kullanılmamış, bakımlı bir motor bulabilirsen ikinci almanı tavsiye ederim. tabi mutlaka ama mutlaka almadan önce bir ustaya göstermende fayda var. bu iş biraz da bütçe ve zevk işi, bütçen vardır gider parayı basar sıfırını alırsın. ancak benim bütçem bile olsa başlangıçta sıfır motor almazdım, almadım da zaten.

3- ekipman işi dipsiz bir kuyu gibidir. bu da tamamen bütçenle alakalı. 1500 tl'nin 4 katını bir kaska yatırabileceğin gibi 1/10'unu da yatırabilirsin. ancak sertifikalı, ortalama ekipmanlara sahip olmak istiyorsan 1500 tl uygun bir bütçe. kask, korumalı mont, eldiven, dizlik ve bot mutlaka kullanman gereken ekipmanlar. yine bunları da almadan önce iyice araştırmanı tavsiye ederim. forumda arama yaparsan da gayet dolu bilgilerle karşılaşırsın.

dipnot: izmir'den bir kardeşimiz 150 classic makinesini satmayı düşünüyor, gayet temiz ve güzel bir motor. mesafe sorun değil, bir şekilde götürür getiririm dersen bir değerlendirmeni tavsiye ederim.

onurdurel
30.November.2016, 00:14
Suan b ehliyetim var ve ustunde m1 diye bise var tam emin degilim suab motorda kullanabiliyormusum fakat 100cc ye kadar felan dediler bazilari farkli diyor tam anlayamadim bunu sormus oluyum :) ve suan a2 ehliyeti daha almadim ve uzun yol yapamam sanirim motorla ve suan kirsehirdeyim izmir cok uzak bana ankara kayseri aksaray gibi yakin iller olsa olabilirdide izmir baya uzak tesekkurler genede

bozbirbaykus
30.November.2016, 00:29
Hoşgeldin aramıza. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım. B tipi ehliyetin varsa yazılı sınava girmeden sadece direksiyon sınavını geçerek motor ehliyetini alabiliyorsun. Ehliyetin yenilenmesi ve vergisi için de kurs ücretindena yrı bir miktar daha ödeyerek alıyorsun ehliyetini. 2. el alman bence de çok mantıklı. Abilerimizin de dediği gibi kilometresi düşük olması en önemli hususlardan, ama kesinlikle ve ksinlikle anlayan birisine göster.2. el alırken güvenmek biraz zor. Kilometre telini kesenlerden tut da kilometre sayacını değiştirenlere kadar her çeşit insan var. Bunu anlamak için de iyi bir ustaya gösterebilir ve trafik kayıtlarına bakabilirsin motorun. Ha bir de gözden kaçan çok çnemli bir mesele daha var (ki bu gözden kaçabiliyor) sigorta meselesi. Motoru aldın tamam ama sigortasını yaptırmadan binmen imkansız. Sigorta ücretleri de gözardı edilemeyecek kadar fazla olabiliyor. Umarım hayalindeki motora bir an önce kavuşursun :)

onurdurel
30.November.2016, 00:48
Hoşgeldin aramıza. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım. B tipi ehliyetin varsa yazılı sınava girmeden sadece direksiyon sınavını geçerek motor ehliyetini alabiliyorsun. Ehliyetin yenilenmesi ve vergisi için de kurs ücretindena yrı bir miktar daha ödeyerek alıyorsun ehliyetini. 2. el alman bence de çok mantıklı. Abilerimizin de dediği gibi kilometresi düşük olması en önemli hususlardan, ama kesinlikle ve ksinlikle anlayan birisine göster.2. el alırken güvenmek biraz zor. Kilometre telini kesenlerden tut da kilometre sayacını değiştirenlere kadar her çeşit insan var. Bunu anlamak için de iyi bir ustaya gösterebilir ve trafik kayıtlarına bakabilirsin motorun. Ha bir de gözden kaçan çok çnemli bir mesele daha var (ki bu gözden kaçabiliyor) sigorta meselesi. Motoru aldın tamam ama sigortasını yaptırmadan binmen imkansız. Sigorta ücretleri de gözardı edilemeyecek kadar fazla olabiliyor. Umarım hayalindeki motora bir an önce kavuşursun :)

Ehliyet isi cok ugrastirmiyolar oyleyse benim oldugum ilde regal bulmam cok zor e baska ile gidicem mecbur ama diger illerdede hangi ustaya nasil guvenip gostercem bilmiyorum bu arabalardaki ekspertiz olayi motorlarada yapiyolar mi peki boyle bir imkan var mi ? İns artik katlanicaz mecburen gulu seven dikeninede katlanir :)

bozbirbaykus
30.November.2016, 01:12
Ehliyet isi cok ugrastirmiyolar oyleyse benim oldugum ilde regal bulmam cok zor e baska ile gidicem mecbur ama diger illerdede hangi ustaya nasil guvenip gostercem bilmiyorum bu arabalardaki ekspertiz olayi motorlarada yapiyolar mi peki boyle bir imkan var mi ? İns artik katlanicaz mecburen gulu seven dikeninede katlanir :)
İyice araştımanı tavsiye ederim. Bir an önce hayalindeki makineye kavuşman dileğiyle :)

İlker Akgül
30.November.2016, 01:55
Hosgeldin onur yardımsever ailemizden bilgileri aldın forma ve yollarda olman dileğiyle hosgeldin

İlker Akgul Antalya-merkez

HAWX
30.November.2016, 02:40
Hoşgeldin onur, 150 cc ile başlaman çok güzel, Regal bayisine danışabilirsin 2. El konusunda. Ankarada almıştım bende. Oraya gidecek olursan yardimci olurum, Artık Ankara da yaşamıyor olsam bile bir telefon açarız :cheesy: Forumda iyi keyifler ve en kısa zamanda yollarla buluşman dileğiyle

UğurOrhon
30.November.2016, 03:57
Aramıza hoşgeldin Onur. Arkadaşlar zaten gerekenleri yazmışlar. Gönlündeki makineye kavuşman dileğiyle.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alibaba07
30.November.2016, 08:43
Aramıza hoşgeldin. Ehliyet olayını aciklmislar. 1500 lira da ekipman için gayet yeterli bir miktar.
2. El motor konusunda ise motor kullanan birisi ile birlikte bakman daha mantıklı olur. Bildiğin bir tamirci olmasa bile rastgele bir tamirciye bile gitsen sana yardımcı olacaklardır. En azından motorun düzgün olup olmadığını az çok söylerler.

FouL
30.November.2016, 09:45
RR forumlarına hoşgeldiniz..

CELİL
30.November.2016, 11:05
Merhaba Onur. Kırşehir'den aramıza hoş geldin arkadaşlar gerekli bilgilendirmeyi yapmış inşallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun :) 8)

nedemek
30.November.2016, 11:30
öncelikle hoş geldin Onur, ekipman konusunda bütçen kask,mont,eldiven için yeterli ben de yaklaşık 1500 liraya toparladım bu üçünü. Ehliyet konusunda yaş itibari ile a2 alabiliyorsun kursa gidip kayıt olman gerekiyor sonrasında pratik eğitimleri mümkün olduğunca kaçırmadan tamamla ki direksiyon sınavı sürecinde ve sonrasında sorun yaşamayasın.

bulunduğun bölge olarak Ankara sana yakın olduğu için Ankara civarından bir motor bakman tavsiyem olacaktır, forumda servis bilgileri var ve Ankara teşkilatındaki arkadaşlarda seve seve yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum.

umarım gönlüne göre bir makinaya tez zamanda kavuşursun, tekerin hep düz bassın.

e.erbaş
30.November.2016, 11:39
Kardeşim hoşgeldin gerekli tüm bilgileri almışsın.Motor konusunda yardımcı olabilirim birlikle yol yaptığım bi abim sıfır aldığı 150 klasiği satiyor.Makina tertemiz ve düşük km için rahat olsun :)

Ali ÜNVERDİ
30.November.2016, 11:46
Onur Foruma hoşgeldin yakın zamanda aramızda görmek dileği ile.

emreozkok
30.November.2016, 12:27
Kardesim guzel ailemize hosgeldin.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Enes Sarıgene
30.November.2016, 13:52
Merhaba Onur hoşgeldin aramıza :) a2'yi b ile birlikte alsaydın daha uyguna gelirdi ama geçmiş artık kaydını yaptır bi an önce sadece direksyona gireceksin. Umarım en yakın zamanda da gönlündeki makineye kavuşursun :)

Tugay Güreşen
30.November.2016, 14:51
Aramıza hoşgeldin bende 150 ile başladım gayet uygun başlangıç için ve rahat bir motor izmirden satmayı düşünende benim ama uzaktasın malesef umarım uygun ve temiz bir motor bulabilirsin tabi öncelik olarak ehliyeti ihmal etme :)

Yunus emre
30.November.2016, 15:25
Onur kardeşim hoşgeldin, inşallah istediğin makineye kavuşursun.

ekipman ve ehliyet olmadan sakın o seleye oturma !!!

şimdiden tekerin düz bassın.

Gezgindelikanlı
30.November.2016, 17:30
Aramıza hoşgeldin umarım aradığın makineyi bulursun

Oğuzhan Ocak
30.November.2016, 18:16
Kardeşim oncelikle aramiza hoşgeldin ehliyet icin basvuruyorsun sadece direksiyona giriyorsun diye biliyorum yeni baslayacaksan 2.el almanda fayda var diye dusunuyorum ekipman içinde bütçe yeterli gibi ne kadar kaliteli alacagina bağlı ama ekipman için alcaksan guvenilir al yani nazi falan yerine full face kask almalisin bence insallah kisa zamanda kavusursun hayalindeki makinaya

acryvz
30.November.2016, 19:29
Hoşgeldin Onur ... yorum yapmayacağım arkadaşlar detaylı yazmışlar zaten ....

gorkemYılmaz
30.November.2016, 19:50
Rr ailesine hos geldin ehliyet ekipman ve makinene kavusman dilegiyle bende yeni basladim sayılır 1500 tl yr gercekten iyi ekipmanlar edinebilirsin

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Can Akkuzuluoglu
30.November.2016, 20:34
Onur hoşgeldin en kisa zamanda ehliyet, ekipman ve motoruna kavuşmani dilerim[emoji869]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

fthblkglu
30.November.2016, 23:03
Aramıza hoş geldin gönlündeki makineye bir an önce kavuşman dileğiyle :)

Peder
01.December.2016, 01:46
Öncelikle Raptor Riders ailesine hoşgeldin kardeşim. Kursa yazılıp a2 alabilirsin. Ehliyet olayı basit. 2. el temiz almak daha makul. Anlamıyorsan bir usta yada servise gösterebilirsin. Ekipman için para ayırmana çok sevindim. Ortalama 200-300 civarına mont, yine aynı fiyatlarda kask, 250 tl ye kevlar korumalı kot, 100 tl ye korumalı eldiven, 400 tl civarın alırsın. Ayırdığın bütçe ile tüm ekipmanları halletmiş olursun :)

burock
01.December.2016, 01:49
Hoş geldin kardeşim.... Hayırlı olsun...

Rider07
01.December.2016, 16:30
Aramıza hoşgeldin tez zamanda alırsın inş 👍🏻

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

centaur
01.December.2016, 18:38
Onur RR Ailesine hoşgeldin.. İnşallah en kısa sürede dilediğin motora ve ehliyete kavuşursun..