Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanışma ve Bilgi,

purto911
30.November.2016, 14:51
Merhaba, ben Savaş İstanbul Kadıköy'den..

Yaklaşık 2 ay önce başlangıç motorum olsun diye tarzını ve duruşunu sevdiğim RegalRaptor DD150 aldım.

Şuana kadar genel olarak motorun vites geçişleri hariç motordan memnunum.Size danışmak istediğim konu; Motorun üstünde orjinal lastikleri bulunuyor ve araştırdığım kadarıyla bunlar naylon lastikler, sizce bu lastiklerle yağmurlu havada motor kullanmam ne kadar mantıklı,tavsiye eder misiniz? Farklı önerileriniz varsa da sevinirim. Ayrıca genel motor kullanımı teknikleri hakkında yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim. Teşekkür ederim.

Tugay Güreşen
30.November.2016, 14:54
Aramıza hoşgeldin motorun hayırlısı olsun, orjinal lastiklerin yol tutuşu malesef kötü ve birde yağmur dahil olunca işin içine tutuş neredeyse yok gibi oluyor o yüzden imkanın varsa değiştir, değiştirene kadarda yağmurda kullanma bence

gabriel cash
30.November.2016, 15:11
Savaş kardeşim aramıza hoş geldin.

Motorların üzerindeki CST marka lastikler (biz kendi aramızda ceset deriz:) nylon olup yol tutuşları oldukça zayıftır. hele hele kaygan asfalt, sırlı asfalt ya da ıslak zeminde yok denecek kadar azdır. O yüzden bütçene uygun olan iyi bir lastikle mutlaka değiştirmeni tavsiye ederim. Ben metzeler taktım, gayet de memnunum. Michelin, bridgestone da iyi lastiklerdir.

Genel motor kullanım taktikleri için bir eğitim almanda fayda var ancak o eğitimler de bildiğim kadarıyla oldukça maliyetli. YouTube'da çeşitli videolar bulabilir, müsait yerlerde öğrendiklerini uygulayabilirsin. Kontra tekniği, panik fren, virajda motoru yatırma gibi konularla başlayabilirsin. Ayrıca forumda da sık sık bu konulara dair paylaşımlar yapılmaktadır. Bana sorarsan en iyi ve pratik yolu İstanbul buluşmalarına katılman ve onlardan yüz yüze bilgi almandır.

purto911
30.November.2016, 15:11
O zaman değiştirene kadar kullanmamam mantıklı olacak galiba, Cevap için teşekkür ederim.

purto911
30.November.2016, 15:15
Evet cidden çok kötü lastikler, Bir ara bir ustaya sordum 800 falan dedi vazgeçtim bende.

Eğitim konusunda ise Honda'nın başlangıç eğitimine katıldım ama pratik eksiği olduğu için zorlanıyorum.

gabriel cash
30.November.2016, 15:21
Evet cidden çok kötü lastikler, Bir ara bir ustaya sordum 800 falan dedi vazgeçtim bende.

Eğitim konusunda ise Honda'nın başlangıç eğitimine katıldım ama pratik eksiği olduğu için zorlanıyorum.

paratik eksiğini zamanla halledersin ancak başlarda sakin yerlerde sürmeni, pratiğini oralarda yapmanı tavsiye ederim. yanında bilen birilerinin olması, seni yönlendirmesi daha mantıklı olur. o yüzden de buluşmalara katılma tavsiyesini tekrarlıyorum :)

umut.
30.November.2016, 15:32
Merhaba Savaş aramıza hoşgeldin yeni motorun hayırlı olsun. Benimde ilk göz ağrım dd 150cc idi gerçekten çok güzel ve kullanışı eğlenceli bir makinadır. 0 km olarak aldıysan rodaj döneminde vites geçişleri sert oluyor ama zamanla kendine gelecektir. Lastikler konusunda haklısın kışın yol tutuşu hiç iyi değil bence değiştirmende fayda var. Haftalık buluşmalarımıza katılabilirsen bu konuları yüz yüze konuşmak daha sağlıklı olur 8)

purto911
30.November.2016, 15:57
Merhaba Savaş aramıza hoşgeldin yeni motorun hayırlı olsun. Benimde ilk göz ağrım dd 150cc idi gerçekten çok güzel ve kullanışı eğlenceli bir makinadır. 0 km olarak aldıysan rodaj döneminde vites geçişleri sert oluyor ama zamanla kendine gelecektir. Lastikler konusunda haklısın kışın yol tutuşu hiç iyi değil bence değiştirmende fayda var. Haftalık buluşmalarımıza katılabilirsen bu konuları yüz yüze konuşmak daha sağlıklı olur 8)

Merhaba Umut,

Ben 2.el aldım motoru 9 bin küsürdeydi aldığımda, gerçi hala 9bin küsürde :) Belki vites geçişlerini ben beceremiyorumdur, haftalık bıuluşmalara katılmak isterim tabi mümkün olduğunca.

nedemek
30.November.2016, 16:10
Merhaba Savaş hoş geldin, öncelikle motorun hayırlı uğurlu olsun 8) lastikler azcık nem gördüğünde adeta yok gibi o yüzden dikkatli olup değişmekte fayda var. tekerine taş değmesin

purto911
30.November.2016, 16:23
Merhaba Savaş hoş geldin, öncelikle motorun hayırlı uğurlu olsun 8) lastikler azcık nem gördüğünde adeta yok gibi o yüzden dikkatli olup değişmekte fayda var. tekerine taş değmesin

Merhaba, hoş bulduk teşekkür ederim :)

Kerem Düzgün
30.November.2016, 17:03
RR ailesine hoşgeldin kardeşim 8)

Hiracan
30.November.2016, 17:04
Aramıza hoş geldin kardeşim. Lastikler berbat ama hala kullanıyorum :) Islak zeminde kaykay bildiğin :)

Gezgindelikanlı
30.November.2016, 17:27
Merhaba aramıza hoşgeldin motorun hayırlı olmasını dilerim kazasiz belasız sürmen dileğiyle lastik konusuna gelince ilk yapman gereken değiştirmek

alibaba07
30.November.2016, 18:17
Aramıza hoşgeldin. Lastik yeni almak ıslak zeminde büyük avantaj sağlasa da o parayı vermektense yağmurlu zamanlar da yavaş yavaş gitmek daha mantıklı geliyor bana.

Turkpower
30.November.2016, 18:19
Aramıza hoşgeldin kardeşim. Motorun hayırlı olsun. Ben de lastik değiştireceğim makul fiyatta anlas lastik var . Mükemmel değil ama bizim naylondan bin kat daha iyi. Perşembe akşamı 8.30 gibi kadıköy dorock da olacağız gel katıl muhabbete lastikleri de konuşuruz

Özgür yaşa,mutlu yaşlan..

Oğuzhan Ocak
30.November.2016, 18:22
Hoşgeldin ailemize eger kendini güvensiz hissediyorsan degismende fayda var ki eger butcen yeterliyse degistirmelisin bence

gorkemYılmaz
30.November.2016, 19:00
Rr ailesine hos geldin
Bendede ayni sorun vardi lastigimi michelin city ile degistirdim memnunum ama ilk basta cok cok daha iyi yol tutarken 4000 km dir kullaniyorum ilk aldigim ile arasinda fark var yinede cok iyi diyebilirim cst ye gore
Islak zemindede gayet basarili
Ayrıca motorculara bakarsaniz belki cikma bulabilirsiniz kazali motorlarin veya az kullanilmis lastikleri cok uygun fiyata alabilirsin neredeyse yari fiyatina satiyorlar

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

purto911
30.November.2016, 19:19
Aramıza hoşgeldin kardeşim. Motorun hayırlı olsun. Ben de lastik değiştireceğim makul fiyatta anlas lastik var . Mükemmel değil ama bizim naylondan bin kat daha iyi. Perşembe akşamı 8.30 gibi kadıköy dorock da olacağız gel katıl muhabbete lastikleri de konuşuruz

Özgür yaşa,mutlu yaşlan..

Hoş bulduk :) Evet anlas lastiğe bakmıştım yorumlar fena değildi, fiyatları da makul öbürlerine göre, Perşembe için de gelmek isterdim ama maalesef çalışıyorum, başka bir sefere artık. Teşekkür ederim.

purto911
30.November.2016, 19:20
RR ailesine hoşgeldin kardeşim 8)

Hoşbulduk,teşekkür ederim:)

purto911
30.November.2016, 19:21
Hoşgeldin ailemize eger kendini güvensiz hissediyorsan degismende fayda var ki eger butcen yeterliyse degistirmelisin bence

Hoş bulduk, bakınıyım biraz :)

purto911
30.November.2016, 19:22
Merhaba aramıza hoşgeldin motorun hayırlı olmasını dilerim kazasiz belasız sürmen dileğiyle lastik konusuna gelince ilk yapman gereken değiştirmek

Hoş bulduk,çok teşekkür ederim:)

purto911
30.November.2016, 19:25
Rr ailesine hos geldin
Bendede ayni sorun vardi lastigimi michelin city ile degistirdim memnunum ama ilk basta cok cok daha iyi yol tutarken 4000 km dir kullaniyorum ilk aldigim ile arasinda fark var yinede cok iyi diyebilirim cst ye gore
Islak zemindede gayet basarili
Ayrıca motorculara bakarsaniz belki cikma bulabilirsiniz kazali motorlarin veya az kullanilmis lastikleri cok uygun fiyata alabilirsin neredeyse yari fiyatina satiyorlar

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba,hoş bulduk:)
Evet galiba ya metzeller yada michelin en mantıklısı.

acryvz
30.November.2016, 19:25
hoşgeldin Savaş ... Bende Modalıyım ... Kenen Evren Anadolu Lisesi mezunuyum ... Lastikler yağmurda tutmaz ... dikkatli olman lazım ... benim lastiklerde öyle ... uzun süre o motoru kullanacaksan derhal değiştir .... saygılar

purto911
30.November.2016, 19:27
Aramıza hoşgeldin. Lastik yeni almak ıslak zeminde büyük avantaj sağlasa da o parayı vermektense yağmurlu zamanlar da yavaş yavaş gitmek daha mantıklı geliyor bana.

Hoş bulduk:)

purto911
30.November.2016, 19:30
hoşgeldin Savaş ... Bende Modalıyım ... Kenen Evren Anadolu Lisesi mezunuyum ... Lastikler yağmurda tutmaz ... dikkatli olman lazım ... benim lastiklerde öyle ... uzun süre o motoru kullanacaksan derhal değiştir .... saygılar

Merhaba hoş bulduk, motoru alalı 2 ay oldu ve ne kadar kullanacağım meçhul ama açık olan bişey var kullanacaksam lasatikleri değiştirmem lazım :)
ayrıca komşuymuşuz:)

Murat Kemah
30.November.2016, 19:37
Savaş hoş geldin kardeşim. Allah yolunu hep açık etsin. Hiç bir zaman o motoru yerden kaldırmak zorunda kalmazsın umarım. Kaza psikolojisi çok kötüdür. Defalarca yaşamama rağmen hala en ufak bir şeyde elim ayağım titrer benim. Sadece lastikleri değil Kaskını da montunu da bir o kadar düşün derim. Evet biliyorum pahalı aksesuarlar bunlar ama canının değeri paha biçilemez, Sakın unutma.

purto911
30.November.2016, 19:43
Savaş hoş geldin kardeşim. Allah yolunu hep açık etsin. Hiç bir zaman o motoru yerden kaldırmak zorunda kalmazsın umarım. Kaza psikolojisi çok kötüdür. Defalarca yaşamama rağmen hala en ufak bir şeyde elim ayağım titrer benim. Sadece lastikleri değil Kaskını da montunu da bir o kadar düşün derim. Evet biliyorum pahalı aksesuarlar bunlar ama canının değeri paha biçilemez, Sakın unutma.

Hoş bulduk iyi dileklerin için çok teşekkür ederim :) Kask, mont eldiven dizlik falan aldım bakalım, bi iki ufak kaza oldu ama allah korusun tabi herkesi.

Rider07
01.December.2016, 16:39
Aramıza hoşgeldin butcede sıkıntı yoksa en güzeli değiştirmek 👍🏻

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi