PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 250 daytona için sibop ayarı ölçüleri

grolof
07.December.2016, 15:36
Arkadaşlar merhaba
Motoruma sibop ayarı yaptıracağım ama forumu incelediğimde emme 0.10 egsoz 0.15 denmiş daha sonra ergun kardeşimiz sanırım emme 0.06 egsoz 0.10 demiş.
Az evvel Ali ustayı arayıp sorduğumda normal ölçüleri 0.10 ve 0.15 ama her ikisinide 0.10 yaptırırsan sıkıntı olmaz dedi ve kafam karıştı.
En iyi randımanı hangi ölçüde aldınız yada en ideali hangisidir.

Senkron ayarını harfiyen yaptığım halde nedense sağ buji çok çabuk is bağlıyor.Emanet beyin alıp denedim,sağ ve sol bobin kablolarını değiştirerek denedim hatta iridium buji alıp denedim ama sonuç değişmedi.Şimdi başka bir ustaya sibop ayarı yaptıracağım için kesin bilgi almak istedim.

ob1kanobi
07.December.2016, 17:21
Gürol abi bizim buradaki bütün motorları Ergün kardeşimizin dediği gibi 0,06 ya 0,10 yaptık. Herkes memnun. Tavsiye ederim.

e.erbaş
07.December.2016, 20:36
Gürol amca 0.06 emme 0.1 egzos yaptır.Bunlar honda rebelin toleransları ben diğer ölçüyüde denedim.Emin ol ilk değerlerin sonuçları çok iyi.Tüm ayarlarını yaptıktan sonra beş dakika çalıştırıp bujilerine bakma.Mümkünse biraz yol yap devir çevirsin makina bujiler belli bi sıcaklığa ve akıma erişmeden kendini temizleyemez seni aldatmasın :)

grolof
08.December.2016, 00:07
Her ikinizede teşekkür ederim. Hemen deneyeceğim

GHOSTRİDERS
10.December.2016, 13:20
Merhaba arkadaşlar bende boru egzoz taktırdım kafama takıldı ayar yaptırman gerekiyor mu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

GHOSTRİDERS
14.January.2017, 06:41
Merhaba arkadaşlar bende boru egzoz taktırdım kafama takıldı ayar yaptırman gerekiyor mu

CELİL
14.January.2017, 11:38

Merhaba Sedat senin mesajı atlamışız :)
Boş boru egsoz yapılınca teknik olarak karbüratör ayarı yapmak faydalı oluyor ama bizim makinaların motoru küçük olduğundan ayar yapmadan kullanılabiliyor pek fark olmuyor o ayarı işi iyi bilen bir ustanın yapması lazm yoksa daha kötü oluyor 8)

GHOSTRİDERS
17.January.2017, 11:30
Merhaba Sedat senin mesajı atlamışız :)
Boş boru egsoz yapılınca teknik olarak karbüratör ayarı yapmak faydalı oluyor ama bizim makinaların motoru küçük olduğundan ayar yapmadan kullanılabiliyor pek fark olmuyor o ayarı işi iyi bilen bir ustanın yapması lazm yoksa daha kötü oluyor 8)

Yani problem yoksa elletme diyorsun teşekkür ederim