Orijinalini görmek için tıklayınız : Terörü Lanetliyorum !
centaur
11.December.2016, 14:52
Merhaba Sevgili Ailem;
Uzun zamandır yazmak istiyordum aslında. Siyasi bir söylem olmayacak yazdıklarım.. Bir zamanlar uzun süre şerefim ve namusumla hizmet ettiğim, çocuk yaşımla girip koskocaman bir adam olarak birlikte büyüdüğüm bu insanlara minnet borcum olarak algılayın lütfen cümlelerimi..
Aranızda bilenleriniz vardır. Ben vazife malülü , emekli bir askerim. Aslında devletim bana ''Gazi'' ünvanı da verdi lakin onca kolu-bacağını,gözlerini kaybetmiş olmasına rağmen tıkını çıkarmayan abilerim-kardeşlerim varken bu ünvanı zikretmeye utanıyorum ve mümkün olduğunca vurgulamıyorum. Polislikte askerlikle paralel bir kurumdur bu konuda. Her ne kadar görev ve sorumlulukları farklı olsa da amaç aynı derecede kutsaldır !
İstanbul'da dün maç sonrası yaşanan bombalamada 38 şehit var. Allah ruhlarını şad etsin,arkalarında bıraktıkları ailelerine sabırlar versin. Televizyon ekranından okuyanlar ,bu vatanı sevenler için de çok zor lakin içinde yaşayanlar için bilhassa ateşin düştüğü yerlerdeki insanlar için katlanılmaz bir acı..
2008 de Irak'ın kuzeyinde(-ki kuzey ırak değil) vurulduğumda bunu çok ama çok iyi anladım. İnanın kendinizi düşünemez oluyorsunuz. O gün 7 kardeşim şehit oldu. 3 kardeşim çok ağır bedensel engele sahip oldu. Ben belki de en şanslılarından biriydim. Sadece 2 mermi ile sol bacağımdan vurulmuştum ve vücudumun yarısı kırılmıştı,belime de parça tesirli anti personel mayınının küçücük bir parçası girip L5 e yakın bir yere saplanmıştı. Kaybettiğim arkadaşlarımı düşünmeden geçen tek günüm, onlarsız tek rüyam olmadı.
Ailem özellikle de annem çok sarsıldı. Toplamda bir buçuk yıla yakın bir süre tedavi gördüm. 5 ameliyat sol bacağımdan ve 3 ameliyat belimden oldum.( Son birer tanesi estetik ameliyatıydı. Kimilerinin beğenmeyip kapattığı Gata'nın değerli hekimleri psikolojimizi düşünerek kaymak gibi estetik yaptılar bize) Kırıklarımsa bazen hala sızladığını hissederim.
Verdiğim hizmetten hiç pişman oldum mu? Hayır ! Hiç şikayet ettim mi? Hayır ! Lakin günümüzdeki bu umursamazlık, oluk oluk şehit edilen asker-polise karşı duyarsızlık beni derinden yaralıyor.. Bu sabah televizyonda 38 kişinin şehit olduğunu görünce kahvaltı yapamadım. Midem ,ruhum ,içim alt-üst oldu. Bu toplum ne ara bu kadar yozlaştı ve neden bu kadar tepkisiz kalıyor bilemiyorum lakin içimde ,kalbimde apse gibi ,diş ağrısı gibi sürekli sızlayan bu hissiyatı sizlerle paylaşıp içimi size dökmek istedim.
Allah bu terörü yaratanların, yeryüzünde bozgunculuk çıkaranların,çanak tutanların,besleyenlerin,içinden sempati duyanların,yol verip onların önünü açanların,vatana-millete kastı olanların belasını versin!
Bu mübarek gecede şehitleri de dualarınıza katmayı unutmayın.
Oğuzhan Ocak
11.December.2016, 15:51
Abi çok güzel özetlemişsin benim dayım da asker bizde buna benzer birkaç şey yaşadık yani kelimeler gerçekten kifayetsiz kalıyor.Böyle haberler duydukça insan çok farklı oluyo. Allah ülkemize, ailelerine sabır versin. O şerefsiz köpeklerinde Allah belasını versin inşallah.Kandil kandil böyle kötü haberler aldık çok üzgünüm.
Bahadır
11.December.2016, 20:39
Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum İlker abi.Benim de temennilerim seninkiyle aynı.Keşke bu pisliği bitirebilmek için elimden birşey gelse :(
fthblkglu
11.December.2016, 20:53
Sehit azdir insallah diye dua edecek duruma getirildik allah belalarini versin katkisi olan herkesin.
alibaba07
11.December.2016, 21:25
Çok fazla şey söylemek istiyorum ancak yüreğim kanıyor. Çok büyük acılar çekti bu ülke, kahrolsun ki alıştık her gün şehit haberi almaya. Bu şehitlerin verilmesine sebep olan herkesin Allah belasını versin.
CELİL
11.December.2016, 22:51
İlker çok Haklısın bilinçli olarak devlet elliyle yozlaştırıldık içimiz kan ağlıyor ama elimizden bir şey gelmiyor malesef ateş düştüğü yeri yakıyor Allah cümlesinin yardımcısı olsun teröre destek veren herkesin Allah cezasını versin inşallah :(
aycanblmts
11.December.2016, 22:57
Yıllardır bu ülkeyi çeşitli açılardan bitirmeye çalıştılar. Ekonomik olarak terör olarak eritmeye çalıştırlar. Terörü destekleyen bu ülkelerin içine girmek istiyoruz ısrar ediyoruz bunu anlayamıyorum. Meşrutiyet dedik almadılar, şimdi uyum paketleri ile uğraşıyoruz. Yine almıyorlar. Almasınlar.
burock
12.December.2016, 01:09
yazıklar olsun bu ülkeyi bu hale getirenlere ... her ölüm haberinde bir hayat değil ,bir umut bir ocak , bir gelecek yok oluyor ... yürek acıyor , yazık ...
nedemek
12.December.2016, 01:38
ah abi ah sen biraz da olsun içini dökebilmişsin, dökecek bir kaç kelime bulabilmişsin. yitip giden her can için daha doğrusu yanan her can için öyle derin bir üzüntü hissediyorum ki çoğu zaman, şuan olduğu gibi hislerimi, üzüntümü anlatacak kelimeleri bulamıyorum, bulduklarımı bir arada kullanamıyorum .. içim yanıyor içim...
eNkaZw
12.December.2016, 03:17
Sagolasin İlker abi hislerimize tercüman oldun. Allah cumlemizin yardımcısı olsun
Kerem Düzgün
12.December.2016, 10:05
Teröre destek veren herkesin yönetim olsun muhalefet olsun şahıs olsun kim buna imkan sağlıyorsa yatacak yeri olmasın...Gün olur devran döner yanlışlıkla elimize bir tanesi düşerse bı kaşık suda boğmak boynumuzun borcu olsun :tr::tr::tr:
Aybars
12.December.2016, 10:16
Duygularımın özet bulmuş hali emeğine yüreğine sağlık abi
Ali ÜNVERDİ
12.December.2016, 12:00
İlker aynı duygularını paylaşıyor ve terörü lanetliyorum.
Ömer
12.December.2016, 12:49
Vatanımızı, birliğimizi bozmak isteyen şerefsizlere inat daha sağlam daha dik durmalıyız.
Allah tüm şehitlerimizin rahmet, ailelerine sabır ve kolaylıklar versin.
grolof
12.December.2016, 12:52
İlker kardeşim
Yazdıklarından çok etkilendim.Tüm duygu ve düşüncelerine katılmamak elde değil.Hakikaten o kadar yozlaştık ki 38 evde ve diğer akrabalarının evinde yüzlerce kişinin içi kan ağlarken biz çayımızı yudumlayıp televizyon seyredebiliyoruz.
Kendi çıkarları uğruna bu insanların ölümüne sebep olanlar her kim olursa olsun Allah binlerce kez belalarını versin.
Her geçen gün daha kötüye doğru gidiyoruz,Allah sonumuzu hayır etsin.
acryvz
12.December.2016, 14:01
Arkadaşlar İlker kardeşimizin güzel ve anlamlı yazısına katılmamak , yaşadıklarına üzülmemek elde değil ... Aşağı yukarı tüm akrabaları Asker olan bir aileden geliyorum , tüm çocukluğum asker yanında geçti , Vatani görevimi Komando Yedek Subay olarak yaptım ,...
İlker kardeşimize katkı olsun diye söylüyorum ,
vatani görevden sonra herkesin iki görevi daha var bence , en az savaşan askerlerimizin görevi kadar kutsal , birincisi sorumlu olduğumuz çocuklarımızı Bu Vatana layik her alanda savaşabilecek donanıma sahip yetiştirebilmek ....
ikincisi ise farklılıklarımıza bakmaksızın Tüm kararlarımızı ve oylarımızı Milliyetçilik duyguları ile uygulamak ....
Unutmayın biz E... şk olursak bize semer vuran çok olur ... bu aslada bitmeyecek ... yani daha çok şehit vereceğiz ve daha çok bomba patlayacak
Tek kurtuluş Birlik olarak güçlü bir Türkiye yaratmak , sen güçlü olsan elin adamı Suriyeyede İranda uçak bile gönderemez ...
Şehitlerimize Rahmet dilerim ... Başımız sağ olsun ...Saygılarımla
WOLF
12.December.2016, 17:26
teröre her kim destek veriyorsa, her kim terör örgütleri ile kırıştırmışsa, bu hayvanlara eskiden taviz vermişse, ülkenin bu durumuna gelmesine her ne amaçla (oy, para, siyaset) göz yummuşsa Allah belalarını versin. her ne koşulda olursa olsun vatanı bölmek için çabalayanlar emellerine ulaşamayacaktır. bu vatan bölünmez.
tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.
aycanblmts
12.December.2016, 21:24
Dört halifeden beri rant kavgasına düşen bu bedenler değişti ama beyinler değişmedi. İnsanları birbirine düşman edenler ve bunlara silah sağlayan lordlar rant elde ederken bizler yurdun dört bir yanındaki gözü yaşlı insanları, her olaydan sonra aynı açıklamaları yapanları izliyoruz. Ve bir gün bitecek ümidiyle bekliyoruz.
centaur
12.December.2016, 22:43
Çadır mahkemeleri denen soytarılıkla şerefimizi ayaklar altına aldılar. Biz adamlara siz bizdensiniz dedikçe ''yok arkadaş ,sizlerin etnik kökü farklı'' dediler. Doğuyu cephaneliğe çevirdiler. Görevini yapan askerleri/polisleri tutukladılar. Yetkiler valilere devredildi. Ve kolluk kuvvetlerine üzeri kapalı dendi ki ''ölmediğiniz sürece öldüremezsiniz! yok ya aslında ölseniz de öldüremezsin! ''
Hatta iki sene önce Eskişehir'e geldiğimde bir trafik polisi ''Bayrak Ebatlarına Uygun Değil'' bahanesi ile -ki uygundu- anlı-şanlı bayrağımı çıkarmamı istedi. Üzerine yürüdüm. Komiseri ''kimileri tahrik olabilir'' diye müdahale ettiğini söyledi memurunun ! Bak bak! Benim vatanımda ,benim bayrağım ''tahrik unsuru'' olmuş!
Youtube 'ta rastgelmişsinizdir '' Almanya'da Türk ,Hollanda'da Türk Olmak...'' gibi vloglara.. Yemin ederim ''Türkiye'de Türk Olmak'' diye bir vlog çekeceğim!
Kanıma dokunuyor kahve köşelerinde vatan kurtaranlar! Hipnotize olmuşçasına bir ağızdan kendine efendileri tarafından kendilerine kanıksatılmış sloganlarını,sahiplerinin fikirlerini cehaletlerine ve beyinsizliklerine bakmadan hep bir ağızdan tekrarlayan,sizi dinlemeyen,dinlese de zaten anlamayan, bencil,dünyadan bi'haber ,dünyayı bilmeyen, niteliksiz bu güruh !
Tartışma programlarında da sıkça görebilirsiniz Mustafa Kemal ' e dil uzatmaya bayılan, tetikçi edasıyla -yok yok kuduz daha uygun olur- efendilerini ve efendilerinin vizyonunu cansiperhane savunan,rantını da maaşını da yerini de sadece bu cüretkarlığına borçlu olan seviyesiz,iletişim yeteneğinden ve insani değerlerden yoksun bu acayip tipleri... Su nereye akarsa o yöne dümen kırarlar. Orduyu alt-üst eden malum davalara alkış tutarken şimdi asker sevdalısı olan bu cesur(!) insanlar yozlaşmanın medya ayağını oluşturuyorlar.
Hepsinden Allah razı olsun şehitlerin lakin bunlar gibi tipler için kağıt üzerinde istatistikten başka birşey değiller. Toplumda da böyle bir algı oluşturuldu! ''Amman sana dokunmasın! Boşver ! Sana ne!''
Şehitlik en büyük mertebe elbette ! Bundan zerre kuşkumuz yok. Lakin bunu ağzından düşürmeyip 150 koruma + helikopter+ zırhlı araç ile Cuma Namazına,çarşıya,pazara,açılışa gidenler de gözümde gitgide zavallılaşıyor. Aslında en çok kendimden tiksiniyorum! Propagandaları,ince ince işlenen kurguları öyle işlemiş ki hayatıma hiçbir şey yapamıyorum. Çoluk-çocuk için endişeleniyorum. Bu kadar doluyken bir o kadar da aileme birşey olur korkusuyla duruyorum. İşte bu yüzden en çok kendimden nefret ediyorum.
YYB
12.December.2016, 23:01
Yaralılaraa Allahtan şifa şehitlerde Allahtan rahmet diliyoruz.ALlah yakınlarına ve milletimize sabır versin
Bypale
17.December.2016, 18:48
Çok değil bir hafta önce BEŞİKTAŞta canımız yanmıştı.acının Biri kapanmadan diğer bir haince şerefsizce yapılmış patlama haberi KAYSERİden geldi. Sebep olan yapan destekleyen her kim kuruluş it köpek soysuz kahpe varsa rabbim kahreylesin. Lanet olsun. Bu vatanın havası ekmeği suyu zıkkım olsun. Kan kusun. Eşiğinizden beşiğinize kadar ateş düşşün 😠😠😠😠😠😠😠 BU VATAN BİZİM. BAYRAĞI AL YILDIZLI BAYRAK. ADI TÜRKİYE... HAVASINA SUYUNA CAN FEDA. EBEDİYENDE ÖYLE KALACAK. BİR ÖLDÜK BİN DİRİLECEĞİZ KAHPE SOYLARI...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161217/88252cf5eb60ba51e52e3fa62447fbe3.jpg
Şehitlerimize rahmet ailelerine sabır yaralılarımızada acil şifalar dileriz.
SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bulut
17.December.2016, 19:23
Artık gerçekleşmeyecek, kaybolan onlarca hayal ve hayat. 38, 40 ,100 hatta 300 kişiyi kaybetmeye bile alıştık biz. alışılamayacak olan birini kaybetmek ve sanırım kimse anlamayacak birini kaybetmeden bu yaşanılanların ne kadar çekilmez acılarla dolu olduğunu... yoksa biz çoktan duyarsız olmayı öğrendik. ölen biz, bizden, tanıdığımız biri olmayınca susmayı ve onaylamayı... yada ertesi gün unutmayı... dün ve bugün sesimizi çıkartmadığımız ve cesurca karşısında durmadığımız her katliamın şimdiye ve geleceğe yansımasıdır bu yaşadıklarımız... kendimi bazen geriye doğru giden bir zaman makinesinde hissediyorum, gelecek ayarı bozulmuş. nasıl tamir olacağını bilsen bile, geldiğin zamanda malzeme yok... savaş yüksek oktavlı gayet boktan birşeydir. umarım barış olur bu topraklarda ve ölümler son bulur... ölenlerin hayallerine, hayatlarına ortak olanlara sabırlar diliyorum...
Gezgindelikanlı
18.December.2016, 11:58
Bu necip millet göğsündeki iman ve vatan aşkıyla barışın ve aydınlık bir geleceğin teminatı olmaya devam edecektir Allah bu millete zeval vermesin Rahmetini desteğini himayesini nimet ve inayetini üzerimizden eksik etmesin Ama ağlamak yakışmaz yine de gurur duyarız. Çünkü uğruna şehit düşebilecek kadar sevdiğimiz vatanimiz toprağımız ve milletimiz var Vatan sağ olsun
centaur
18.December.2016, 21:17
Diyecek söz ,yazacak kelime bulamıyorum... Bombanın patlatıldığı yeri, kışlayı, o birliğin felsefesini ,yaptıkları hizmetleri bilen biri olarak çok ama çok üzüldüm. Ama en çokta böyle kahpece,alçakça oluşuna üzüldüm ! Vuruşa vuruşa şehit olsalar bu kadar yanmayacağım! Güle -oynaya giderler ölüme ,zerre korkmadan ! Ama bu kadar şerefsizce, sinsice yaklaşıp ,en mahrem anlarında ,bir kelime-i şahadet getirecek fırsat bile tanımadan şehit olmalarına içim yandı-tutuştu ! Bela okuya okuya helak oldum ! Allah gani gani belalarını versin!!!!!!
Kınamaktan,bela okumaktan başka elimizden birşey gelmiyor. Gelmesi için bizim de eşkiya olmamız lazım! Allah korkusundan ve devlet-bayrak saygısından elimiz - kolumuz bağlı oturuyoruz.. Lakin birşey yapabiliriz. Sosyal medyada terör propagandası yapan hesaplar/kişiler de artık dehşet cezalar alacakmış. Bu tür hesaplar görürsek ifşa edelim,ihbar edelim ! En azından kanunen birşeyler yapma olanağımız doğdu. Sonuna kadar kullanalım!
Kayseri'de şehit olan kardeşlerime Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum,ruhları şad olsun..
centaur
18.December.2016, 21:26
Artık gerçekleşmeyecek, kaybolan onlarca hayal ve hayat. 38, 40 ,100 hatta 300 kişiyi kaybetmeye bile alıştık biz. alışılamayacak olan birini kaybetmek ve sanırım kimse anlamayacak birini kaybetmeden bu yaşanılanların ne kadar çekilmez acılarla dolu olduğunu... yoksa biz çoktan duyarsız olmayı öğrendik. ölen biz, bizden, tanıdığımız biri olmayınca susmayı ve onaylamayı... yada ertesi gün unutmayı... dün ve bugün sesimizi çıkartmadığımız ve cesurca karşısında durmadığımız her katliamın şimdiye ve geleceğe yansımasıdır bu yaşadıklarımız... kendimi bazen geriye doğru giden bir zaman makinesinde hissediyorum, gelecek ayarı bozulmuş. nasıl tamir olacağını bilsen bile, geldiğin zamanda malzeme yok... savaş yüksek oktavlı gayet boktan birşeydir. umarım barış olur bu topraklarda ve ölümler son bulur... ölenlerin hayallerine, hayatlarına ortak olanlara sabırlar diliyorum...
Olcay bu bir ''savaş'' değil. Savaş; iki legal devletin birbiri ile giriştikleri askeri mücadeledir. Kelimelerimizi dikkatli seçmek zorundayız aksi takdirde bilmeden kara propagandaya alet olma olasılığımız yüksek. Türkiye bir savaşın içinde değil, kendi toprağına göz dikmiş bir ''terör örgütü'' ile ''iç güvenlik '' mücadelesi vermektedir. Bu tür saldırılara ''terörizm'' yerine ''savaş'' dersek kahpece ,mesnetsizce,şerefsizce üzerimize hiçbir tarihsel,sosyal,hukuki geçerli bir sebebe dayanmadan saldıran bu ve bunun gibi terör örgütlerini legalize etmiş oluruz.
''Umarım barış olur bu topraklarda ve ölümler son bulur'' cümlen dikkatimi çekti. Savaş yok ki barış olsun Olcay.Burada anayasası,kanunları olan bir devletin hassiyetsiz terör örgüt/örgütlerine karşı vermiş olduğu yasal,haklı bir beka mücadelesi var. Bu jargonu kullanma dostum.Kullanma diyorum çünkü bir dost olarak bu ailenin bir ferdi olduğun için kasıtlı,bilinçli kullanmadığını düşünerek naifçe söylüyorum..Bu jargonu çok iyi bilirim. Ömrümün üçte biri bu jargonu kullanan insanlarla mücadele etmekle geçti. Bu jargondan cümleler dizinlerin ağızlarında ''barış'' kelimesini geveleyip durmaları ellerine bulaşan masum kanını gizlemek içindir.
bulut
19.December.2016, 00:42
Olcay bu bir ''savaş'' değil. Savaş; iki legal devletin birbiri ile giriştikleri askeri mücadeledir. Kelimelerimizi dikkatli seçmek zorundayız aksi takdirde bilmeden kara propagandaya alet olma olasılığımız yüksek. Türkiye bir savaşın içinde değil, kendi toprağına göz dikmiş bir ''terör örgütü'' ile ''iç güvenlik '' mücadelesi vermektedir. Bu tür saldırılara ''terörizm'' yerine ''savaş'' dersek kahpece ,mesnetsizce,şerefsizce üzerimize hiçbir tarihsel,sosyal,hukuki geçerli bir sebebe dayanmadan saldıran bu ve bunun gibi terör örgütlerini legalize etmiş oluruz.
''Umarım barış olur bu topraklarda ve ölümler son bulur'' cümlen dikkatimi çekti. Savaş yok ki barış olsun Olcay.Burada anayasası,kanunları olan bir devletin hassiyetsiz terör örgüt/örgütlerine karşı vermiş olduğu yasal,haklı bir beka mücadelesi var. Bu jargonu kullanma dostum.Kullanma diyorum çünkü bir dost olarak bu ailenin bir ferdi olduğun için kasıtlı,bilinçli kullanmadığını düşünerek naifçe söylüyorum..Bu jargonu çok iyi bilirim. Ömrümün üçte biri bu jargonu kullanan insanlarla mücadele etmekle geçti. Bu jargondan cümleler dizinlerin ağızlarında ''barış'' kelimesini geveleyip durmaları ellerine bulaşan masum kanını gizlemek içindir.
İlker kullandığım hiç bir kelime bilmeden edilmiş değil. her kelimemin neyi ifade ettiğini biliyorum. Fakat unuttuğum bir şey varsa o da bu topraklarda birşey söylerken ne olmadığınıda açıklamak zorunda olduğun. Mesela başörtüsüne özgürlük dediğinde şeriatçı olmadığını söylemek zorundasın yoksa şeriatçı olursun. yada kürt sorunu dediğinde pkklı olmadığını söylemek zorundasın yoksa pkklı olursun. bu örnekler çoğaltılabilir. askerliğimi diyarbakırda yaptım ve bayrağa sarılı tabutları sadece televizyondan görmedim arkadaşım. ve emin ol o tabutların hiç biri bende toplu bir adet olarak kalmadı. hepsi birer birer birinin oğlu, eşi, kardeşi ve hepsininde hayalleri vardı yaşama dair. bu jargonu bildiğine göre benim çok uzatmama gerek yok ve sanırım burada bu tip konulara pek girilmiyor o yüzden de uzatmayalım istersen. mücadele etmek değilde eğer dinlemek istersen yada bu savaşın terörün yada ismi her ne ise, son bulmasına dair bana katabileceğin birşeyler varsa dinlemek isterim. istersen istanbula geldiğinde mutlaka çay, kahve yada yemek ikram etmek isterim 8)
aidikurt
19.December.2016, 00:59
RaptorRiders Motosiklet Grubu Olarak
589
aidikurt
19.December.2016, 01:00
RaptorRiders Motosiklet Grubu Olarak
http://www.raptorriders.com.tr/forums/attachment.php?attachmentid=589&d=1482094763
Peder
20.December.2016, 01:23
Göreceğim kötü haberlerden şehit yada yaralı sayılarından dolayı haberleri açamaz, gazeteleri okuyamaz oldum. Allah sonumuzu hayır eylesin
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.