Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası
aycanblmts
11.December.2016, 23:03
Tamam motorcuyuz ama bu sefer farklı bir konuda bir bilgi paylaşmak istedim. :)
Geçenlerde bir konu dikkatimi çekti. Bugün biraz araştırma yaptım. Bir kitapçıda bu konuda yazılmış bir kitabı karıştırdım. Bazı bilgiler edindim. Çok detaya girmeyeyim.
Olay şu; kağıt paralarda “Cumhuriyet” yazıyor ama madeni paralarda “Cumhuriyeti” yazıyor. Bu “i” eki neden kağıt parada yok.
Çünkü madeni parayı darphane, kağıt parayı ise Merkez Bankası basıyor. Merkez Bankası niye “Cumhuriyeti” yazamıyor. Çünkü Merkez Bankası 1930 yılında karma yapıda bir A.Ş. olarak kurulmuş. Devletin payı %15 imiş. Şimdi %55 olmuş. Kalan paylar çeşitli kurum ve kuruluşlara ait. %12 lik bir dilimin kime ait olduğu bilinmiyor. Açıklanmıyor. Bu dilimin içerisinde global ekonomiye yön verecek güçte olan İngiltere ‘de yaşayan Alman kökenli Yahudi bir ailenin olduğu düşünülüyor.
Yani ülkemiz ekonomisine yön veren faizleri belirleyen, ülkemizdeki döviz rezervini elinde bulunduran vs vs TCMB milli değil.
Bu konuyu araştırdıkça dallandı budaklandı. Enteresan sonuçlara ulaştım. Neyse kafanızı şişirmeyeyim.
Murat Kemah
12.December.2016, 00:37
Neremiz özgür ki bankamız özgür olsun abi :) Sözde bağımsız bütün ülkelerde vardır bence bu durum. Parayı bile alırken para veriyomuşuz öğrendiğim iyi oldu valla. Nereye gidiyor ulan bu ötv? kdv? bilmemne diye düşünüp duruyodum :)
bozbirbaykus
12.December.2016, 00:49
Hiç dikkat etmemiştim o -i ekine. Aydınlattığın için teşekkürler :)
Eray Gürman
12.December.2016, 00:59
abi nasıl bir kaynaklardan araştırdında bunları buldun, çok ilginç, bahsettiklerin çok önemli ve çok zor bilgiler.
burock
12.December.2016, 01:04
bilgi için teşekkürler... ülkenin satılmadık yeri ,mülkü ,kurumu kalmadı sanırım ... acı haber :x
gabriel cash
12.December.2016, 01:06
ben rothschild ailesinde diye biliyorum :) kendileri Türkiye de dahil birçok ülkenin merkez bankası gibi ekonomiye yön veren kuruluşlarına sahiptir. dünya ekonomisinin gidişatını, savaşları, barışları, ticaretleri, hükümetleri bunlar belirler. daha birkaç ay öncesinde Erdoğan ve ekibi de kendileriyle görüşmüşlerdi.
centaur
12.December.2016, 07:53
Abi tez konum ülkemizdeki özelleştirmelerdi :) Enine boyuna yazsam sen dahil pek çok vatanperver hem ana-avrat söver hem de oturup hüngür hüngür ağlar ! O kadar diyorum..
aycanblmts
12.December.2016, 09:48
ben rothschild ailesinde diye biliyorum :) kendileri Türkiye de dahil birçok ülkenin merkez bankası gibi ekonomiye yön veren kuruluşlarına sahiptir. dünya ekonomisinin gidişatını, savaşları, barışları, ticaretleri, hükümetleri bunlar belirler. daha birkaç ay öncesinde Erdoğan ve ekibi de kendileriyle görüşmüşlerdi.
haklısın kardeşim, bu ailenin adı geçiyor. Amerika merkez bankasında bile hisseleri olduğu söyleniyor.
aycanblmts
12.December.2016, 09:55
abi nasıl bir kaynaklardan araştırdında bunları buldun, çok ilginç, bahsettiklerin çok önemli ve çok zor bilgiler.
Kardeşim zor değil ama önemli. Bugüne kadar ben de hiç fark etmemiştim. Dediğim gibi derinlere indikçe enteresan sonuçlara ulaştım. Farklı açılardan bakarak incelenmesi gereken bir konu.
Bir örnek: Merkez Bankası’nın görevleri arasında, ülke ve hükümet menfaatlerini gözetmek gibi bir ifade varmış. Kemal Derviş, ABD’den ithal edildikten sonra IMF’nin de baskılarıyla bu madde çıkarılmış.
Bahadır
12.December.2016, 10:20
Aycan abi resmen aydınlanmış hissettim kendimi.Gökselin dediği olayı aileyi falan duymuştum biliyordum. Ama seninki biraz daha detaylı olmuş. :)
Abi tez konum ülkemizdeki özelleştirmelerdi :) Enine boyuna yazsam sen dahil pek çok vatanperver hem ana-avrat söver hem de oturup hüngür hüngür ağlar ! O kadar diyorum..
Merakla bekliyorum abi :)
aycanblmts
12.December.2016, 10:37
Kardeşim merakla bekliyoruz.
Aybars
12.December.2016, 11:50
Abı helal olsun ;) boyle bir ayrıntıyı farkedip bızımle paylaştığın içinde ayrıca teşekkürler :)
AMZ35
12.December.2016, 12:17
Göksel abimin de dediği gibi olayın baş rolü rotschild ailesi. Bu adamlar Avrupa da yayıldığı günden beri dünyayı yöneten aile. Sadece TCMB değil amerikan doları bile bu adamlar tarafından basılıyor sanırsam. Biraz araştırın Osmanlı'ya bile destekleri vae :)
SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bronks
12.December.2016, 12:32
Bu aie hakkında okumadım izlemedim vs ama bugüne kadar haklarında o kadar çok şey duydum ki adamlar gerçekten çok güçlü ve ınanilmaz bir aile kurmuşlar demekten başka bir şey gelmiyor elimden.
Ülkelerin her yerine nüfuz etmiş böylesi bir aile organizasyonunun elbette büyük yönlendirmeleri olacak . Zamanında bunlarla anlasmalara girenler yüzünden belki de artık bu ülke artık cemberden çıkamıyor ya da zaten çıkmak istemiyor da kendini ağırdan satıyor da olabilir zira bazı tekliflerle geliyorlardır ve teklifler bir şekilde birileri tarafından kabul ediliyordur. Yani hiç bir şey kendi kendine olmuyor. Geleceği göremeyen omurgasızlar yüzünden bu hadeyiz. Belki de bu ailenin adını ortamlara yayıp yayıp alttan başka kurumlarla başka ailelerle şeyhlere kimbilir ne anlaşmalar yapılıyor. Zira biz zararı Amerika da ve yahudierde ararken çok büyük söz sahibi olan Arap sermayesine krallar a devletin içinde yer etmiş İran lobisine kimse bakmıyor. Bence bu aileyle uyutuluyoruz :)
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ömer
12.December.2016, 12:48
Sende kuyuya bir taş attın çıkar çıkarabilirsen. Bunu daha önce duymuştum ama gerçeklik payı hakkında hiç bir fikrim yok. Zaten sende yazmışsın kaynak ta yok...
acryvz
12.December.2016, 14:25
Dünyayı , siyasetçiler değil , para lobileri yönetir , Üniversitede öğrenmiştim , şöyle söyliyeyim her iktisat üniversite mezunu ekonomiyi düzeltebilecek bilgiye sahiptir , ama uygulanamaz , yaptırmazlar , aynı terörü , bombaları durdurmanın yolunun uzmanlarca bilindiği halde uygulanamaması gibi ,
Çözüm ekonomik olarak güçlü olmak ....
Saygılar
aycanblmts
12.December.2016, 15:15
Başta da yazdığım gibi bir "i" ekinden yola çıkarak enteresan bilgilere ulaştım. Bu konuda kaynaklar var. Tarihe baktığımızda daha vahim sonuçlara ulaşıyoruz.
1923-1970 yılları arasında 47 yıl boyunca devletin hissesi sadece %15 idi. Ülke ekonomisine yön veren TCMB'de devlet söz sahibi değildi.
1970 yılında devletin hissesi %51 e çıkartıldı. 2002 de AK parti bu oranı %55 yaptı. Kalan hisselerin bir kısmı yabancıların muhtemelen de bu ailenin elinde.
Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde TCMB'ye diğer hissedarları sorduğunuzda isimler açıklanmıyor.
Şimdi mesele şu; ülke ekonomimize yön veren TCMB'de ipler kimin elinde. Ekonomimizi gerçekte kim yönetiyor? Altın ve döviz rezervleri ne kadar güvende.?
Dünyadaki örneklere baktığımda şunu öğrendim. Örneğin; Fransa Afrika'daki 16 ülkeden kazanç vergisi alıyor ve bu ülkelerin para değerlerini belirliyormuş. Global ekonomide öyle bir sistem kurmuşlar ki kimin eli kimin cebinde belli değil.
Sonuçta TCMB ticari bir şirket. Kar elde ediyor. 2013 yılı karı 5 milyar TL civarındaymış. Ballı börek. Herkes ısırmak ister.
Bahadır
12.December.2016, 15:21
Bize de böyle bir adam lazım :)
https://onedio.com/haber/venezuela-parasinin-degerini-yillardir-tek-basina-belirleyen-magaza-calisani-gustavo-diaz-742785?utm_source=onedioiq&utm_campaign=facebook_page&utm_medium=facebook
aycanblmts
12.December.2016, 15:38
vay arkadaş neler oluyormuş
centaur
12.December.2016, 19:52
Sende kuyuya bir taş attın çıkar çıkarabilirsen. Bunu daha önce duymuştum ama gerçeklik payı hakkında hiç bir fikrim yok. Zaten sende yazmışsın kaynak ta yok...
Ömer Abi böyle şeylerin kaynağı olmaz abi :) Bırak Merkez Bankanı , mit in temelleri atılırken milli amele hizmetlerinin başında Fuat DOĞU cia yı yurduma çağırdı ve 11 yıl boyunca istihbaratçılarımız cia dan hem eğitim hem bordrolu maaş aldı. Özel harp dairesi Ankara cia istasyon şefliğiyle aynı binada kuruldu ve o dönem adı seferberlik tetkik kurulu idi. Keza 10 küsür sene yine bordrolu maaş aldılar. Düşün ki en özel iki teşkilatını kimler yapılandırmış :) Nato yu sadece bir savunma paktı zannedenler yanılırlar. Bize ''Derinliğine Savunma'' konseptini dayatırken aslında ekonomiyi de buna göre şekillendirdiler. Rahmetli Aytunç ALTINDAL (Aslında Aytun idi adı) pek çok kitabında ve söyleşisinde bahsetmiştir, ''finansal terörizm'' diye.. Mit'ten bağımsız bir ''Siber Savunma'' ve ''Finansal Terörizm ile Mücadele '' teşkilatlarımız olmadığı sürede daha çok izleriz kısa metrajlı lakin bol götürülü bu filmleri..
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.