PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Ehliyetler - EGM'den Randevu

-C-
13.December.2016, 14:59
Arkadaşlar merhaba. Geçen pazar A2 sınavını başarıyla geçtim. Yedi yıl önce B almıştım, sınavdan on gün sonra emniyetten teslim etmişlerdi. Şimdi randevu(?) alıp, dosyaları emniyete teslim etmen gerekiyormuş ama İzmir'de en yakın randevu tarihi 2017 ocak sonu. Motor hazır, ehliyeti bekleyeceğiz yani. :) Hatırladığım kadarıyla yanımda sürücü kursundan aldığım belgeleri taşırsam randevu tarihine kadar bir cezai işlem uygulayamazlar. Bu doğru mudur?

Erkan1855
13.December.2016, 15:19
yanlıyosun onların şuanda hiç bi geçerliliği yok randovuda gittiğin zaman sana geçici ehliyet vericekler onunla beraber sıkıntın aşılıyor yoksa bu belgelerle yakalarlarsa ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yeme olasılığın çok yüksek yani polisin ruh haline kalıyosun :D

-C-
13.December.2016, 15:24
B ehliyetim olduğu için anlayış gösterirler diye düşünüyordum ama? Geçici ehliyet nedir, hiç bilmiyorum. Bu randevu işi olmadan ehliyeti çıkartmamız mümkün değil midir? Eski -trafikten tanıdıklar var- yöntemi ile falan? :D

Kerem Düzgün
13.December.2016, 15:31
Sürücü belgesinden aldığın evraklarla dolaşman ceza yemeni engellemez.!! Senin devamlı randevu sistemini takip edip erken randevu alman gerekli ... Evrakları emniyete eksiksiz tamamladığında teslim ettiğinde sana 15 günlük yeni ehliyetini alana kadaar kullanabileceğin geçici belge veriliyor.Bu belge ile 15 gün boyunca çevirseler bile ceza yazmıyorlar. Ehliyet geldiği zamanda bu belgenin hiçbir anlamı kalmıyor :)

-C-
13.December.2016, 15:50
İyi ki sormuşum o zaman. Çok teşekkürler. Aydın/Nazilli'de 23 Aralık'ta randevu buldum. Kafa rahat şimdi. İzmir'den Nazilli'ye yolculuk var. Pide yerim, oh mis. :D

Erman
13.December.2016, 15:53
İyi ki sormuşum o zaman. Çok teşekkürler. Aydın/Nazilli'de 23 Aralık'ta randevu buldum. Kafa rahat şimdi. İzmir'den Nazilli'ye yolculuk var. Pide yerim, oh mis. :D

Kerem adam pide dedi ya. :cry: Burdan pide yiyeceğin yer kaç km acaba? :D :D :D

-C-
13.December.2016, 16:04
:::::

https://www.google.com.tr/search?q=nazilli+pide&espv=2&biw=1745&bih=841&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiFmb-kkPHQAhUBWxoKHat4DVoQ_AUIBygC

borabora
13.December.2016, 16:06
Arkadaşlar merhaba. Geçen pazar A2 sınavını başarıyla geçtim. Yedi yıl önce B almıştım, sınavdan on gün sonra emniyetten teslim etmişlerdi. Şimdi randevu(?) alıp, dosyaları emniyete teslim etmen gerekiyormuş ama İzmir'de en yakın randevu tarihi 2017 ocak sonu. Motor hazır, ehliyeti bekleyeceğiz yani. :) Hatırladığım kadarıyla yanımda sürücü kursundan aldığım belgeleri taşırsam randevu tarihine kadar bir cezai işlem uygulayamazlar. Bu doğru mudur?

8 Aralık günü dosya teslimi için emniyete gittim. Bugün 13 Aralık ehliyet teslim edildi. Evrak teslimi öncesinde parmak izi olayı var. Yoğunluğa göre o biraz süre alıyor gibi. Yalnız dikkatimi çekti -belki Istanbul olduğu için mi bilmiyorum- ne sıra var ne sıra numarası soran. Saat 11:00 randevusu, 12:00 olmasına rağmen hala işlem görmemişti. Sistem üzerinden günlük gelecek kişilerin isim listesi görünüyorsa bilemem yalnız ben olsam (gördüklerim karşısında) banka dekontlarını ve evrakları alıp "öğleden sonra" gider işlemleri yaptırmaya çalışırım en yakın emniyet şubeden. Gerçi 23 Aralık da o kadar uzak bir tarih değil. Kazasız belasız güzel günlerin olsun.

Oğuzhan Ocak
13.December.2016, 16:30
O bir sertfika ehliyetli olduğunu göstermiyor bunu zamaninda bende bir trafik polisine sorup bu cevabi almıştım :)

centaur
13.December.2016, 16:33
B ehliyetim olduğu için anlayış gösterirler diye düşünüyordum ama? Geçici ehliyet nedir, hiç bilmiyorum. Bu randevu işi olmadan ehliyeti çıkartmamız mümkün değil midir? Eski -trafikten tanıdıklar var- yöntemi ile falan? :D

O anlayışın bedeli 1698 lira olur dostum :x :artiz: Aman diyeyim.. Hatrı sayılır bir bedel yani. Kesinlikle geçici belgeni almadan kontağı çevirme.

-C-
13.December.2016, 16:35
Sürücü kursundan aldığım belgeler harici neler götürmem lazım acaba? İnternetten araştırdım da karmakarışık şeyler yazılmış. Ücret ödeniyor mu mesela? Bir yerde Polis Vakfı'na 20 TL yardımda bulunulacağı bile yazmış. İşler çok acayip. Eskiden hiç böyle değildi bu ya.

-C-
13.December.2016, 16:36
YUH! O ne biçim ceza be?!

centaur
13.December.2016, 16:39
YUH! O ne biçim ceza be?!

:) Bu resmi ''anlayış'' diyalektimiz :) Ama erken ödersen kolaylık yapıyorlar. 1270 lira civarına kapanıyor.. Bir ay önce komşum ödedi :)

-C-
13.December.2016, 16:41
Sürücü kursundan aldığım belgeler harici neler götürmem lazım acaba? İnternetten araştırdım da karmakarışık şeyler yazılmış. Ücret ödeniyor mu mesela? Bir yerde Polis Vakfı'na 20 TL yardımda bulunulacağı bile yazmış. İşler çok acayip. Eskiden hiç böyle değildi bu ya.

Bu son sorum söz. :D

centaur
13.December.2016, 16:43

Uzunca bir zaman oldu dostum ben ehliyet alalı.. Lakin yakında almış olan arkadaşlar eminim yardımcı olacaktır..

borabora
13.December.2016, 16:44

Diploma fotokopisi kan grubu kartı Adli sicil kaydı motorlu taşıt sürücü kursu sertfikası 4 adet biometrik foto parmak izi belgesi (emniyetten) 268 tl gibi bir tutarda banka dekontu. Yani harç

-C-
13.December.2016, 16:45
Diploma fotokopisi kan grubu kartı Adli sicil kaydımotorlu taşıt sürücü kursu sertfikası 4 adet biometrik foto parmak izi belgesi (emniyetten) 268 tl gibi bir tutarda banka dekontu. Yani harç
Süpersin Bora. Çok sağol.

borabora
13.December.2016, 16:47
Süpersin Bora. Çok sağol.

Rica ederim. Hayırlı olsun tekrar.

Erkan1855
13.December.2016, 17:15
vakıfbank a bi para yatırıyosun bilmem hangi bankaya birazdaha para yatırıyosun ama diplomaya filan gerek yok b ehliyetin varsa benden 2 tane foto aldılar ehliyet yenileme olmadığını b nin yanına a da aldıgını soylersen veznedeki arkadaşlara yardımcı oluyolar

Ferhat BASTEM
13.December.2016, 18:39
Trafik harcı 133.7 TL, değerli kağıt bedeli 108.5 TL ve Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı' na 20 TL' lik üç adet tahsilatı randevudan önce bankadan halletmen gerekiyor. Bu üç tahsilatı da Vakıfbank' tan yapabilirsin.

nedemek
13.December.2016, 18:58
aynı ilden almak zorunda değilsin bu arada ben kursa İstanbul'da gittim, tatile gitmişken Ayvacık'tan aldım, hemen ertesi güne randevu veriyorlar :) sana yakın rahat ulaşabileceğin il ve ilçelere bakın sistemden her yerden alabilirsin, ziraat bankasından değerli kağıt bedeli ve trafik harcını yatırabiliyorsun ama 20tl bağış(!) her bölgede farklı bankaya verilebiliyor mesela ben halkbankasına yatırmıştım diğer hepsini ziraatten halletmeme rağmen.

geçici belge almadan diğer evrakların sürücü belgesi olarak değerlendirilmediğinden hiç bir işe yaramaz. karakola gittiğinde tüm evrakların tam ise eğer, mevcut ehliyetini de senden aldıkları için sana üzerinde geçici sürücü belgesi olarak direk veriyorlar a4 kağıda basıp hemen, ehliyetin sana teslim edilene kadar onunla takılıyorsun genelikle bir hafta içerisinde geliyor ama yılbaşı dönemi olduğu için ptt biraz fazla yoğun şu aralar yılbaşından sonra hemen hızlıca teslim edilir

ayrıca hayırlı uğurlu olsun :)