Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ilk motor ve ilk ekipmanlar

bulut
17.December.2016, 01:13
Merhaba arkadaşlar, honda güvenli sürüş eğitimine girdikten sonra motor kullanabileceğime kanaat getirdim ve ilk motorum olarak regal raptor dd 150e-2 yi tercih ettim. Şehir içi ulaşımda kullanıcam. Pazartesi sigorta işini halledicem. sigorta için 915 tl ye anlaşma sağladım. Ondan sonra ruhsat ve plaka ve sanırım 24 veya 25 aralıkta ehliyet sınavım olacak. Daha sonrasında yavaş yavaş yollarda olucam :) Bir kaç konuda fikir ve önerilerinizle yardımcı olursanız sevinirim

Öncelikle motorum aldığım yerde duruyor. bir gün önceden haber vericem ve servis gelip gerekli ayarları yapacak. burada dikkat etmem gereken neler var ? motora hemen çanta taktırmak istiyorum ve sanırım servis geldiğinde belirtirsem çanta için demir olayınıda halledecekmiş. çanta olarak iki yan birde ön tarafa çanta istiyorum. arka çanta konusunda kararsızım. çanta olarak ne alacağımıda bilmiyorum ?

kapalı garajım olmadığından dolayı motorun güvenliği için şu iki ürünü alıyorum
abus motorsiklet kilidi-granit extreme plus 59 zincir 170 cm fiyatı 1157 tl
abus motorsiklet alarmlı disk kilidi 700 rs1 detecto fiyatı 530 tl
motorsikleti koyacağım yerde kamera olduğu için bunlar yeterli diye düşünüyorum ?

kendi güvenliğim içinde richa boomerang mont 600 tl
caberg duke hi-viz sırf sarı yada siyah üzeri sarı şeritli çenesi açılır 815 tl
revit summit eldiven 463 tl
prohel dizlik 60 tl (bundan çok emin edğilim )
richa balaklava 105 tl

bu ürünleri ayırttım pazar günü alıcam büyük ihtimalle. fiyatları bilgi olsun diye belirttim. durum budur. bu konularda fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler :)

nedemek
17.December.2016, 01:21
Olcay selam, ilk mesajın forumda tanışma başlığı altından açılması bir forum kuralıdır, bize kendini tanıtırsan öncelikli olarak seviniriz

anilsedali
17.December.2016, 01:24
Olcay selam 900 lira sigorta için çok aynı modeli 330 A sompojapan sigortada yaptırdık.

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bulut
17.December.2016, 01:26
Merhaba ibrahim, buna dair bir uyarı mesajı gelmiş bana fakat tıkla denilen yere tıkladığımda error veriyor sayfa. ve dediğiniz yeri bulamadım. uzantıyı gönderebilirsen sevinirim :)

centaur
17.December.2016, 01:27
Olcay Merhaba. ''Tanışma'' başlığı altında kendini detaylı bir şekilde tanıtmak bu forumun geleneğidir ve aynı zamanda karşımızdaki yeni arkadaşımızı tanıyarak ona daha iyi yardımcı olmamızı sağlar.

nedemek
17.December.2016, 01:30
Merhaba ibrahim, buna dair bir uyarı mesajı gelmiş bana fakat tıkla denilen yere tıkladığımda error veriyor sayfa. ve dediğiniz yeri bulamadım. uzantıyı gönderebilirsen sevinirim :)

http://www.raptorriders.com.tr/forums/forumdisplay.php?27-Tan%FD%FEma
ilgili alana buradan ulaşabilirsin 8)

bulut
17.December.2016, 01:42
Site ilk etapda çok karışık geldi ama sanırım çözmeye başladım :)

FurkanC.
17.December.2016, 04:21
Öncelikle hoşgeldiniz. Başlangıç motoru için güzel bir seçim olmuş şehir içinde tatmin edici bir makina 150. Sigorta için çıkan fiyat bir hayli fazla bence yaşınıza göre plakayı farklı bir şehirden çıkartabiliyorsanız deneyin veya sigorta için fiyat alırkende birkaç yerden fiyat alın yararınıza olur ayrıca 915 tl den nasıl anlaşıyorlar sizinle alamadım yanlışım varsa düzeltir arkadaşlar ama sigortaların yaptığı fiyat tekliflerinin anlık olduğunu biliyordum ben yani bugün aldığınız bir fiyat yarın değişebilir o yüzden onu iyice bir araştırın derim. Onun dışında bahsettiğiniz kilitler ciddi sağlam kilitler ancak ikisi yaklaşık 1700tl civarı bunun yerine daha düşük fiyatları kilitleri tercih edip ordan artıcak para ile daha güzel bir kask çenesi açılır olmayan mesela agv k-5 onun dışında dizlik yerinede korumalı pantolon tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır. ayrıca baktığınız eldivende 4 mevsim demişte hani nasıl diyim her mevsimin ürünü ayrı bence 4 mevsim her mevsime uygun tam performans alabileceğinizi düşünmüyorum tek üründen

bulut
17.December.2016, 10:26
Sigorta ile görüştüm. bu fiyatı verdi. hesap kesim tarihim bugün olduğu için işlemi pazartesi gününe bıraktım ve o gün ne ile karşılaşırım bilmiyorum :) bahsettiğim malzemeleride bu yüzden yarın alıcam. kask konusunda bende çenesi açılır almayı düşünmüyordum fakat oraya gelen sohbet ettiğim kişilerin hepsi çenesi açılır kask kullanıyordu. çenesi en sağlam kapananda buydu. bir anda buna karar verdim. bugün tekrar uğrayıp denemeler yapıcam. kilitlerden pek feragat etmek istemiyorum. eldivenide kışlık diye biliyorum ama bugün tekrar kontrol ederim. sadece mont 4 mevlik. şuan kışlık kısmı iyiydi. yazın yazlık kısmı güzel gelmezse ona göre birşey alırım diye düşünüyorum. pantolon olayınıda bot almazsam alabilirim fakat bot almam gerekiyor sanırım.

alibaba07
17.December.2016, 10:56
şimdiden hayırlı olsun. o kilitler piyasada bulunan en iyilerden. kasıt olmadıktan sonra hiçbir hırsız o kilitleri kesmek için uğraşmaz cünkü spiralle kesmek gerekiyor. Ancak abus granit zincir kilit çok ağır yanında taşıman zor ama disk kilit gayet kaliteli, motorun diskine uyup uymadığını test et almadan önce.

centaur
17.December.2016, 11:49
Öncelikle yoğun kış şartlarında kesinlikle motora binmemeni tavsiye ederim. Ehliyetini yeni aldığın için sürüş tecrübenin olmadığını düşünerek yazıyorum. Allah korusun , bu havada ,kaygan,buzlu yollarda yapılacak en ufak bir hata geri dönülmez bir yola sokabilir seni. Bizim için önce sağlığın önemli..

Sigorta çok fazla çıkmış. Muhakkak farklı firmalardan araştır. Arkadaşlarımın da dediği gibi fiyatlar anlık değişebiliyor,tanıdık bir sigortacı var ise yardımcı olmasını iste.

bulut
17.December.2016, 11:56
Kış şartlarında aktif kullanmayı düşünmüyorum. Açıkçası motor için eşimi zor razı ettim ve bunu riske atmamalıyım �� sigorta ile ilgilgili dayım yardımcı oldu. Ilk motor olduğu için daha uygunu zor gibi görünüyor. Sigortam.netten teklifler aldım en uygunu 940 tl çıktı oradan. Zinciri yanımda çantada taşımak istiyorum. Bu ağırlıkla zorlanirmiyim acaba ? Birde çanta seçimi, çanta demiri vs konusunda neye dikkat etmem gerek. Çanta beğendim aldım. Uymama ihtimali var mi

FurkanC.
17.December.2016, 20:37
motosiklette çantadaki eşyalarınız dengeli ve eşit ağırlıkta olmalı yoksa size sıkıntı yaratabilir sürüşünüzde çanta demiri beğendiğiniz modele uygun yaptırabilirsiniz sorun olacağını zannetmiyorum. ekipman konusunda da gerek bot gerek eldiven gereken pantolon bütçeniz el verdiğinde hiçbirinden feragat etmeyin derim

Tugay Güreşen
17.December.2016, 22:15
Motorunuz hayırlısı olsun, tabiki sizin kararınız ama kilitler için ayırdığınız bütçeyi koruma ekipmanlarına ayırmanız sizin yararınıza olur bence. Oturduğuz çevre nasıl bilemem ama motorun fiyatı belli, cana geleceğine mala gelsin derler o yüzden kilit yerine ekipman 8) :)

Peder
20.December.2016, 01:27
Hayırlı uğurlu olsun tekerin düz bassın

bulut
25.December.2016, 17:54
Arkadaşlar ruhsat, plaka ve ehliyet olayı tamamdır. haftaya motoru teslim alıcam. Motor arka çanta ve yan çanta için demirleride hallettim. Arka tarafı sırt çantası için kullanmayı düşünüyorum. Fakat yan çanta olarak kilitli bir model önerisi olan varsa sevinirim. Ona karar veremedim ?

Barmen
05.January.2017, 22:33
Hayırlı olsun, bence de çok yerinde bir tercih olmuş.
Sigortayı araştırmadan yaptırmamalı. Ama ilk motorlarda yüksek çıktığını biliyorum.