PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akıl Okuyucu

aycanblmts
21.December.2016, 14:07
Eski dosyalarımı karıştırıyordum. Enteresan bir şey buldum. Buraya yükleyemedim. İnternetten güncel bir sitede aynısı varmış.

Deneyin bakalım neler olacak. :)

http://www.kotuvepis.com/eglence/mat_met.htm

Bahadır
21.December.2016, 14:38
Abi 9 ve katlarının sembolleri çıkıyor her seferinde.Çünkü her çıkarma işleminden sonra 9 ve katları çıkıyor

aycanblmts
21.December.2016, 15:08
Aynı fikirdeyim. 9 ve katlarından çok fazla sayı ve sembol var. Bu nasıl oluyor.

Oğuzhan Ocak
21.December.2016, 15:32
eğer yanılmıyorsam sanırım o tuttugumuz rakamdan değerlerini çıkardığımızda hep dokuzun katını veriyor buna göre tasarlanmış bişey sanırım

Bahadır
21.December.2016, 15:37
eğer yanılmıyorsam sanırım o tuttugumuz rakamdan değerlerini çıkardığımızda hep dokuzun katını veriyor buna göre tasarlanmış bişey sanırım

Çünkü her çıkarma işleminden sonra 9 ve katları çıkıyor

aynen öyle 8) :)

Anıl DEMİRSOY
21.December.2016, 16:28
Tespit doğru. Basit bir sistem düzeneği ancak keyifli. Durumu farketmeyen ve tekrar tekrar deneyip 'biliyor valla' diye şaşıran birini görünce durum daha keyifli.

Heroic
21.December.2016, 21:09
Çok güzel düşünülmüş :cheesy: en başta nasıl bildi lan diye düşünmedim değil ..

Gezgindelikanlı
21.December.2016, 22:33
Beynim yandı her seferinde buldu konuşarak denedim düşünerek denedim ama sonuÇÜ hep buluyor beyin devrelerim yandi

aycanblmts
22.December.2016, 00:55
Tespit doğru. Basit bir sistem düzeneği ancak keyifli. Durumu farketmeyen ve tekrar tekrar deneyip 'biliyor valla' diye şaşıran birini görünce durum daha keyifli.

canım cigerim sen keyif alacaksan hepimiz şaşırmış gibi yaparız.:)

aycanblmts
22.December.2016, 01:01
Beynim yandı her seferinde buldu konuşarak denedim düşünerek denedim ama sonuÇÜ hep buluyor beyin devrelerim yandi

Kardeşim yorgun bir günün sonunda denediysen gözünden kaçmıştır.

bozbirbaykus
22.December.2016, 01:40
Aynı fikirdeyim. 9 ve katlarından çok fazla sayı ve sembol var. Bu nasıl oluyor.
Şöyle düşün abi tuttuğun sayıya AB(A ve B rakamlarından oluşsun) diyelim bu sayının matematiksel değeri 10A+B olur. Adamın senden istediği ise A ve B rakamlarının toplayıp baştaki sayıdan çıkarmak. Dolayısıyla (10A+B) - (A+B) = 9A olur. Yani çıkan sonuç mecburen 9un katı olmalı. Zaten tabloda da 9un katlarının simgesi aynı olduğu için bi sorun çıkmıyor :)

Peder
22.December.2016, 02:34
fareyi sürüklediğin yer ile alakalı. Sonucu bulmak için fareyi o noktaya götürüyorsun ve butona tıkladığında doğru sonuç geliyor. fare sabit olarak denedim asla doğru sonucu bulamadı

aycanblmts
22.December.2016, 09:11
Şöyle düşün abi tuttuğun sayıya AB(A ve B rakamlarından oluşsun) diyelim bu sayının matematiksel değeri 10A+B olur. Adamın senden istediği ise A ve B rakamlarının toplayıp baştaki sayıdan çıkarmak. Dolayısıyla (10A+B) - (A+B) = 9A olur. Yani çıkan sonuç mecburen 9un katı olmalı. Zaten tabloda da 9un katlarının simgesi aynı olduğu için bi sorun çıkmıyor :)

haklısın dostum. çözüm bu. ben biraz makara yapalım dedim. :::::

aycanblmts
22.December.2016, 09:12
fareyi sürüklediğin yer ile alakalı. Sonucu bulmak için fareyi o noktaya götürüyorsun ve butona tıkladığında doğru sonuç geliyor. fare sabit olarak denedim asla doğru sonucu bulamadı

farklı bir bakış açısı. bunu denemedim. 8)