PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vites Sertliği

-C-
23.December.2016, 20:40
Arkadaşlar bugün DD E-2 motorumu sıfır teslim aldım. 5-10 km kullandım, durdurdum ama iki saat sonra tekrar çalıştırdığımda vitesin çok zor geçtiğini fark ettim. 1'de sıkıntı yok ama 2'ye geçerken ya N'de takılı kalıyor ya da N'ye bile geçmiyor. 2'ye takmak için büyük bir kuvvet uygulamak gerek. Keza 3 de öyle. Bu sorunu kendi başıma çözme şansım var mıdır? Mekanikten fazla anlamam ama işte, kendimce biliyorum.

Murat Kemah
23.December.2016, 20:41
Benimki 20 bin kmde oda zor geçiyor hatta bazen 2ye atmak için çabalamam gerekiyo boşa düşüyo vites :cheesy:

Oğuzhan Ocak
23.December.2016, 20:43
Bu motorlar biraz öyle fazla cekmek lazim yukarı birde daha rodaji bitmemis motorun bitsin vitesler daha duzenli geçer heralde

-C-
23.December.2016, 20:48
Daha önce farklı motorlar da kullandım ama bununki kadar görmedim. Birkaç motorcu arkadaşla da denedik, biri kızıp vitesi eliyle çekip attı :D Bir ilginçlik var yani. Toplayan arkadaş çok da sallamadı galiba hazırlarken.

aidikurt
23.December.2016, 21:02
Arkadaşlar bugün DD E-2 motorumu sıfır teslim aldım. 5-10 km kullandım, durdurdum ama iki saat sonra tekrar çalıştırdığımda vitesin çok zor geçtiğini fark ettim. 1'de sıkıntı yok ama 2'ye geçerken ya N'de takılı kalıyor ya da N'ye bile geçmiyor. 2'ye takmak için büyük bir kuvvet uygulamak gerek. Keza 3 de öyle. Bu sorunu kendi başıma çözme şansım var mıdır? Mekanikten fazla anlamam ama işte, kendimce biliyorum.

Kardeşim izmir ekibinin buluşmalarına gidersen herkes sana destek olacaktır. Hiç buluşmaya daha önce katıldınmı bilmiyorum ama kafandaki tüm sorular cevap bulacaktır.
2-3 ufak ayarla rahat edersin.

burock
23.December.2016, 21:48
0 makina ... serviste ince ayar çektirip halledersin. kardeşim dert etme bence çözülmeyecek sorun yoktur.

-C-
23.December.2016, 22:01
İlk yapılacak buluşmaya katılacağım kesinlikle. Yarın ilk iş servisteyim zaten. Kış da olsa şöyle güzelce gezip açayım istiyorum motoru. Zaten İzmir'e pek kış gelmiyor. :)

-C-
23.December.2016, 22:17
Arkadaşlar flood yapmak istemem ama İzmir/Güzelyalı yakınlarında bildiğiniz bir servis var mıdır?

Ahmet Ateşler
23.December.2016, 23:21
Balçovada motorcu serkan var google dan (motorcu serkan) diye aratırsan bulursun yerini hem bu arkadaş regal yetkili servisi sorunun büyük bir ihtimalle debraj teli iyi ayarladımı sorunun kalkar bence8)

FurkanC.
23.December.2016, 23:23
Öncelikle yeni makinan hayırlı olsun ciddi bir sorun olduğunu zannetmiyorum muhtemelen montajda bir hata yapmışlardır ksk motoshoptu sanırım yetkili servis garantinin bpzulmaması adına oraya göstermen daha sağlıklı olur sonuçta 0 makina

gabriel cash
23.December.2016, 23:25
kardeşim öncelikle aramıza hoş geldin ve geçmiş olsun. arkadaşların da dediği yetkili servisine göstermende fayda var. aldığın yerle de görüşüp yönlendirmelerini sağlayabilirsin.

-C-
23.December.2016, 23:45
Çok teşekkürler dostlar. Yarın Serkan'a bir uğrayayım.

Crixus
24.December.2016, 04:03
Debriyaj teli ayarıyla düzeltile bilir ama arkadaşlarında dediği gibi sıfır makina olduğu için servise götürmende fayda var

leonraptor
24.December.2016, 09:09
Probleminizin iki nedeni var birincisi debriyaj ayarınızın doğru olmaması ki toplarken hassas davranılmıyor büyük bir ihtimalle debriyaj aşırı gergin olduğundan bırakmıyor ve vites geçmiyor bilen bir usta sorunu bir dakikada çözer ücrete bile gerek yok yani
İkincisi motorun rodajda olması bu süreçte çok sabırlı davranmalısınız zorlarsanız gelecekte yolda bırakacak bir motorsiklet yaratırsınız ve bu her marka için geçerli vites geçmediğinde zorlamayın yoğun trafiğin olmadığı yollarda her vitesi kullanacak ve 50-80 arası hızla kullanın dinlendirin böylece görsel olarak da morarma sararma olmayacaktır
500 km de ilk

leonraptor
24.December.2016, 09:10
500 km de ilk yağını değiştirince motor kendine geliyor ;-) hayırlı olsun :-D

Patriot
24.December.2016, 11:58
Kardeşim öncelikle aramiza hoşgeldin çok ciddi bir sorun olduğunu sanmiyorum ama çoğunluğun dediği gibi sidir makine olduğu için bi servise gostermwnde fayda var bence.
Ayrica en kisa zamanda seni aramizda görmek isteriz ;)

Coctailozer
24.December.2016, 16:30
Dostum kaliteli motor yağı kullan. Motul dan şaşma derim. Diğer yağlardan sonra motulu kullanınca çok farkını gördüm. AyrıcA eğer vites geçmiyorsa debriyajı sal tekrar bas. Ve vites düşürürkende aynı anda gaz verirsen daha rahat vites geçisi sağlarsın. Bunlar tabi motorun mekanik bi sorunu olmadığı durumlarda iş görüyor :)

TURKCELL T70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi