Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor 250 kullanicilarina

Patriot
25.December.2016, 00:31
Abilerim kardeşlerim herkese merhaba

Uzun zamandır RR soyder 250 motorumda buji yanma problemi vardi yeni aldigim bujilerim iki gün sonra kömür oluyordu herşeyi denememize rağmen sorunu bir turlu çözemedik.
Bu durum artik canimi çok sikmaya hatta motordan soğutmaya baslamisti.
Kis mevsiminde Oldugumuz için ben giyinirken motoru ayaklik üzerindeyken calistirip isinmasini sagliyordum.
Lakin bu hataymis.Motoru ayaklik üzerinde calistirdigimiz zaman motorun eğik pozisyonundan dolayi benzin sol tarafta yuksek olduğu için calisirken bujiyi islatip ateşleme esnasinda bujiyi yakiyor ve sol silindiri iptal ediyor. Sebeplerden bir tanesi bu imiş .
Artik motoru düz calistirip bekletiyorum ve 1.5haftadir sorun yasamadim.
Diğer bir nedeni ise buji kablolarin değişme zamani gelmiş olabilir. Ateşleme yaptigini görüyor olmaniz calisiyor anlamına gelmiyormus bozulan kablolar yolda giderken devamli ateşleme yapip bujiyi kömür ediyormuş. Bu durumu sizlerle bilgi ve tecrübe amaçli paylaşmak istedim.
Faydali olması dileğiyle
Saygilar..

(RaptoRRiders İZMİR)

Oğuzhan Ocak
25.December.2016, 01:00
aynen bak o tek bujiye yüklenmeden dolayıymış bende gecen gün bir yerden öğrendim onu tekrar hatırlattığın için teşekkür ederim yeniden geçmiş olsun

gorkemYılmaz
25.December.2016, 01:22
Bu ayaklik ustunde calistirma isini bende cok yapiyordum guzel bir bilgilendirme olmus Teşekkürler [emoji106] [emoji106]

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Patriot
25.December.2016, 01:23
Rica ederim faydali olduysa ne mutlu

Patriot
25.December.2016, 01:25
Mümkün mertebe ayaklik müsürünü geri aktif etmeyi düşünüyorum tekrardan

e.erbaş
25.December.2016, 02:36
Ömrünü tamamlayan bobin kablosu atlama yapar.Özellikle ıslakken çıt çıt sesi duyarsınız.

Aybars
25.December.2016, 05:21
Kardeşim bu yararlı bilgi için teşekkür ederim ellerine emeğine sağlık ;)

YYB
25.December.2016, 10:33
Teşekkürler faydalı bilgi bir çok arkadaş ayaklık emniyetini iptal etmiş
Firma demeli emniyeti boşuna koymamış makinanın ayrodinamik yapısı gereği
Koymuşlar dikkat etmekte fayda var

bozbirbaykus
25.December.2016, 11:12
Bu faydalı bilgi için teşekkürler :)

Patriot
25.December.2016, 15:51
Ömrünü tamamlayan bobin kablosu atlama yapar.Özellikle ıslakken çıt çıt sesi duyarsınız.

Normal buji değiştirme zamaninin 10 kati imiş o kablolarin değişme suresi

Eray Gürman
25.December.2016, 18:07
Abilerim kardeşlerim herkese merhaba

Uzun zamandır RR soyder 250 motorumda buji yanma problemi vardi yeni aldigim bujilerim iki gün sonra kömür oluyordu herşeyi denememize rağmen sorunu bir turlu çözemedik.
Bu durum artik canimi çok sikmaya hatta motordan soğutmaya baslamisti.
Kis mevsiminde Oldugumuz için ben giyinirken motoru ayaklik üzerindeyken calistirip isinmasini sagliyordum.
Lakin bu hataymis.Motoru ayaklik üzerinde calistirdigimiz zaman motorun eğik pozisyonundan dolayi benzin sol tarafta yuksek olduğu için calisirken bujiyi islatip ateşleme esnasinda bujiyi yakiyor ve sol silindiri iptal ediyor. Sebeplerden bir tanesi bu imiş .
Artik motoru düz calistirip bekletiyorum ve 1.5haftadir sorun yasamadim.
Diğer bir nedeni ise buji kablolarin değişme zamani gelmiş olabilir. Ateşleme yaptigini görüyor olmaniz calisiyor anlamına gelmiyormus bozulan kablolar yolda giderken devamli ateşleme yapip bujiyi kömür ediyormuş. Bu durumu sizlerle bilgi ve tecrübe amaçli paylaşmak istedim.
Faydali olması dileğiyle
Saygilar..

(RaptoRRiders İZMİR)

bilgilendirme için teşekkürler daha dikkatli olalım.

bende hep ayaklıkta çalıştırıyorum şimdiye kadar sourn çıkmadı ama bundan sonra dikkat edelim

borabora
26.December.2016, 11:45
Guzel bir uyarı. Size de geçmiş olsun. Tesekkurler.

yahyaavsar
27.December.2016, 01:17
bu bilgi iyi oldu soğuk havalarda bende bu hatayı yapıyordum

grolof
27.December.2016, 07:00
Bana göre patriot arkadaşımıza bu bilgiyi kim verdi ise yanlış vermiş.
Yan ayakta çalıştırmanın yağlama açısından mahzuru vardır ama karbüratöre fazla benzin gelmesi mümkün değildir.Karburatör deposunda fazla yada az benzin olması yanma odasına fazla benzin geleceği anlamına gelmez.Önce karbüratörün deposunda şamandıra vardır ve ayarlandığı yerde depodan benzin gelmesini keser.
Depoyu kapatsanız bile enaz 2-3 dakika motorunuz zaten çalışacaktır.Senkron ayarı dediğimiz şey karbüratörün deposundan çekilecek benzin miktarını ayarlamak içindir ve bunu manifolttaki emme gücünü ayarlıyarak yada eşitliyerek sağlıyoruz.Motoru yere değecek kadar yatırsanız bile her iki karbüratörden piston başına giden benzin eşittir tabi senkron ayarı düzgün yapılmışsa.
Benim fikrim bu.Bu işi iyi bilen arkadaşlar iştirak edip daha doğru bilgi verebilirler.
İllede benim dediklerim doğru demiyorum ama edindiğim tecrübeler doğrultusunda böyle düşünüyorum.

Barmen
05.January.2017, 22:31
Paylaşım için teşekkürler. İnan aklıma gelmezdi.

anilsedali
05.January.2017, 23:17
Teşekkürler, bujiyi neli ya da ıslak bırakmamak da önemdi. Buji koruyucusu da yırtılmış olabilir.

Patriot
06.January.2017, 13:37
Bana göre patriot arkadaşımıza bu bilgiyi kim verdi ise yanlış vermiş.
Yan ayakta çalıştırmanın yağlama açısından mahzuru vardır ama karbüratöre fazla benzin gelmesi mümkün değildir.Karburatör deposunda fazla yada az benzin olması yanma odasına fazla benzin geleceği anlamına gelmez.Önce karbüratörün deposunda şamandıra vardır ve ayarlandığı yerde depodan benzin gelmesini keser.
Depoyu kapatsanız bile enaz 2-3 dakika motorunuz zaten çalışacaktır.Senkron ayarı dediğimiz şey karbüratörün deposundan çekilecek benzin miktarını ayarlamak içindir ve bunu manifolttaki emme gücünü ayarlıyarak yada eşitliyerek sağlıyoruz.Motoru yere değecek kadar yatırsanız bile her iki karbüratörden piston başına giden benzin eşittir tabi senkron ayarı düzgün yapılmışsa.
Benim fikrim bu.Bu işi iyi bilen arkadaşlar iştirak edip daha doğru bilgi verebilirler.
İllede benim dediklerim doğru demiyorum ama edindiğim tecrübeler doğrultusunda böyle düşünüyorum.

Karbüratör e gelen benzinden ziyade bujinin islanmasindan bahsetmek istedim aslında ama bilgi ve tecrübe acisindan değerlendirme ve bilgilendirme için tesekkur ederim