Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ azalması lütfen yardım!!!
Turkpower
03.January.2017, 19:39
Merhaba RR ailem.
4 ay önce regal DD 250 9b motorumun yağ azalttığını farkettim. 1500km de 1.8lt yağ alan tank 400ml yağ azaltmıştı. Ekleme yaptım . Sonra da 1.5 ay evvel kış için yağ değişimi yaptım. Geçen gün kontrol ettiğimde yine azalmıştı ve 300ml ekledim. Motorum 2013 model 6000km de . Bugün Serkan kardeşimin önerdiği iyi bir ustaya götürdüm ve segmanların sorunlu olabileceğini ve değişmesi gerektiğini söyledi. Subap ayarını sordum subaptan olsa siyah duman atar dedi. Büyük ihtimal senden önceki sahibi motoru devir yapmadan çok acemice sürmüş ve ondan kaynalanan bir sorun dedi. Bu arada 1 depo ile 210km gidiyorken iki seferdir 170km de benzin bitiyor.
Ustaya götürüp motoru aşağı indirmeden önce bu konuda tecrübeli arkadaşların bilgisini alayım dedim.
Özgür yaşa,mutlu yaşlan..
centaur
03.January.2017, 20:07
Cem Abi geçmiş olsun öncelikle.. Benim pek bilgim yok. Lakin bende de benzer bir sorun yaşanmıştı. Karbüratöre bağlanan lastik körük göremeyeceğim bir yerden(ortasından) patlamış. Paso yağ yakmış. Benim usta baktı ciddi eksilme var. Kontrol etti, değiştirdik,sorun halloldu. Ortasına parmağını sokup kontrol etmekte fayda var.
CELİL
03.January.2017, 21:22
Merhaba Cem 6000 km de makinanın segman sorunu yapması anormal bir durum olmazsa pek mümkün değil ama varsayalım oldu o zaman makina yağ yakar egsozların birinden veya ikisinden beyaz duman atması lazım beyaz duman yoksa yağ yakmada yoktur motor bloğunu kontrol et yağ kaçağı yapan yer varmı yeni kasa blansörlü klasik modellerde vites kolunun motora giriş yaptığı yerde blokta bir keçe var o kaçırma yapabiliyor kaçırma sebebi genelde motora konulan fazla yağ basınç yapıp kaçırmasına sebep oluyor (klasik kasa makina 1.6 litre yağ alır ) kolay gelsin 8)
Turkpower
03.January.2017, 21:24
İlker bak hiç kimse körükten bahsetmedi yarın ilk işim onu kontrol etmek olacak
batebay
03.January.2017, 21:25
Celil abinin dedigi gibi o km'de bi makinenin yag yakmasi imkansiz bence.
Ama benzin sorununa gelicek olursak malum yazin 4,30 olan benzin 5,20 oldu,
210 kmden 170'e dusmesi normal [emoji23][emoji23][emoji23]
Ridin' through this world
All alone.
batebay
03.January.2017, 21:26
All alone.
"Motor bile isyan etti" anlaminda
All alone.
Turkpower
03.January.2017, 21:29
Celil abi yağ değiştirdikten sonra 1 hafta ufak ufak fazla yağı kendi attı zaten. Ama dediğin gibi keçeden kaçırsa mutlaka görürdüm diye düşünüyorum. Her gün sürüyorum motoru ve kapalı garajda hep aynı yerde duruyor. Ama dediğin keçeyi kontrol edeceğim.
Peki ustanın dediği gibi benden önceki ilk sahibi rodajı kötü yaptıysa bu segman sorununa neden olur mu ?
Bir de yağ çubuğu yarım gözüküyor. Ve 300ml ekliyorum tamamlanıyor . O da ilginç.
Turkpower
03.January.2017, 21:34
All alone.
Hahaha kardeşim 45 tl benzin ile 210km yapıyordum şimdi 170 yapıyorum demedim ki benzin fiyatı farkettirsin 😀😀
batebay
03.January.2017, 21:37
Hahaha kardeşim 45 tl benzin ile 210km yapıyordum şimdi 170 yapıyorum demedim ki benzin fiyatı farkettirsin [emoji3][emoji3]
Yani mantiken oyle olur abi depoyu fulleyince ayni litredir [emoji3]
All alone.
CELİL
03.January.2017, 22:00
Celil abi yağ değiştirdikten sonra 1 hafta ufak ufak fazla yağı kendi attı zaten. Ama dediğin gibi keçeden kaçırsa mutlaka görürdüm diye düşünüyorum. Her gün sürüyorum motoru ve kapalı garajda hep aynı yerde duruyor. Ama dediğin keçeyi kontrol edeceğim.
Peki ustanın dediği gibi benden önceki ilk sahibi rodajı kötü yaptıysa bu segman sorununa neden olur mu ?
Bir de yağ çubuğu yarım gözüküyor. Ve 300ml ekliyorum tamamlanıyor . O da ilginç.
Bu kadar az km de Yanlış kullanımda olsa yağsız kullanmadıktan sonra makina en fazla sağır olur çekişi düşer ama yağsız kullanırsa sekmanı makinayı yer makinayı bizim sefaköydeki RR yetkili servis ahmet ustaya bir göster bence dediğin gibi yağ kaçağı yoksa üretimsel bir hatada olabilir 8)
Bypale
03.January.2017, 22:10
Abi makinanın yağını kendin mi değişiyorsun. İki seferdir birbirine yakın miktarlarda yağ eklemişssin. Şu sonuç uyanıyo kafamda. Damlama yok duman yok çekiş düşüklüğü yok. Yağ çubuğun az gösteriyo olabilirmi. 1.8 demişsin celill abide 1.6 litre demiş. Bujilerini kontrol ettinmi yağlama varmı bujilerde. Yada gözden kaçan başka bişey.
Turkpower
03.January.2017, 22:21
Abi makinanın yağını kendin mi değişiyorsun. İki seferdir birbirine yakın miktarlarda yağ eklemişssin. Şu sonuç uyanıyo kafamda. Damlama yok duman yok çekiş düşüklüğü yok. Yağ çubuğun az gösteriyo olabilirmi. 1.8 demişsin celill abide 1.6 litre demiş. Bujilerini kontrol ettinmi yağlama varmı bujilerde. Yada gözden kaçan başka bişey.
Yağı kendim değişmedim. Eklemeleri ben yaptım sadece . Evet yağ çubuğu kıllandırdı beni zaten. Çünkü kontrol ettiğimde yağın yarısı yok gözüküyor ama eklediğim 300ml ile full oluyor
Bypale
03.January.2017, 22:25
Yağı kendim değişmedim. Eklemeleri ben yaptım sadece . Evet yağ çubuğu kıllandırdı beni zaten. Çünkü kontrol ettiğimde yağın yarısı yok gözüküyor ama eklediğim 300ml ile full oluyor
Yan ayakteyken mi bakıyosun abi yağına yoksa motor dik konumdaykenmi. Muhtemelen yağ çubuğunda bi ayarsızlık var. Ki inşallah öyledir masraf çıkmaz
Turkpower
03.January.2017, 22:40
Dik konumdayken ve motor soğukken
Turkpower
04.January.2017, 20:20
Bugün dediklerinizin kontrolünü yaptım. Hava filtresini söküp körüğü kontrol ettim. delik yok fakat içi ıslaktı sanırım benzin. Ve hava filtresinin altındaki hortumda da sıvı vardı.
Celil abi dediğin vites yerini kontrol ettim yağ kaçırmıyor.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20170104/7ec70fec0b691cbdc78fd8323dc3ad79.jpg
grolof
05.January.2017, 03:10
Yağ çubuğu yağın olduğu yerin dibine kadar inmez yani motorda 500 ml yağ kalsa yada 1 litre yağ kalsa yağ çubuğunda hiç yağ görünmez.Daha doğrusu 300 ml yağ koyduğunuzda full görünmesi bence normaldir.
Sekmanlardaki problem bazen yağı buhar olarak atmasınada neden olabilir.Ancak motoru açtığınızda durum net olarak belli olur.Yağı buhar olarak atıyorsa yoldan geldiğinizde motorun altında enaz 1 yada 2 damla yağ izi kalması lazım değilse yağ yakıyordur.Sekmanın kaynaması yada kırılması 500 km dede olabilir diye biliyorum.Tabi bunlar ihtimaller.Kesin bilgi motor açılınca belli olur.
ob1kanobi
05.January.2017, 20:09
Öcelikle gemiş olsun. Motor 3 şekilde yağ eksiltir.
1. Segmanlardan kaçırarak (motorun yağ yakması dediğimiz olay. motor sıcakken bile egzozdan beyaz renkli bir duman çıkar.)
2. Motorun herhangi bir keçesi veya contasından sızma yaparak. (altı, üstü, ek yerleri, alttaki tahliye tapası vs. heryer kontrol edilerek gözle tesbit edilebilir.
3. Her ne kadar bu motorlarda çok çok düşük ihtimal olsa da yağın bir noktada soğutma sıvısına karışması neticesinde. (Bunu da radyatör suyunu kontrol ederek görebiliriz. kahverengi köpük görürüz.)
Barmen
06.January.2017, 12:16
Öcelikle gemiş olsun. Motor 3 şekilde yağ eksiltir.
1. Segmanlardan kaçırarak (motorun yağ yakması dediğimiz olay. motor sıcakken bile egzozdan beyaz renkli bir duman çıkar.)
2. Motorun herhangi bir keçesi veya contasından sızma yaparak. (altı, üstü, ek yerleri, alttaki tahliye tapası vs. heryer kontrol edilerek gözle tesbit edilebilir.
3. Her ne kadar bu motorlarda çok çok düşük ihtimal olsa da yağın bir noktada soğutma sıvısına karışması neticesinde. (Bunu da radyatör suyunu kontrol ederek görebiliriz. kahverengi köpük görürüz.)
Teşekürler güzel bilgi
E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.