Orijinalini görmek için tıklayınız : Seyir halinde stop ediyor
TonEmre
05.January.2017, 12:32
2 gün önce motoru park ederken hararet lambası 2 kere yanıp söndü. Dün akşam benzini bitip tekrar doldurduğumda ise debriyaja basıp yavaşladığımda motor stop ediyor dün akşam bulışma dönüşü 3 yada 4 defa başıma geldi. Hemen hemen her ışıkta motoru tekrar çalıştırdım. Nedendir debriyajın bitmek üzere olması bir sebep olabilir mi? Hafif yağmurda kullandım kar ve sağnak yağmurda kullanmadım. Suyuna baktım yarıda.
umut.
05.January.2017, 12:40
Motorun rölanti deviri düşük olabilir.
CELİL
05.January.2017, 12:56
Merhaba Emre öncelikle karbüratörün sağ tarafındaki siyah rolanti ayar düğmesinden motor sıcakken rolanti ayarını motor stop etmeyecek kadar yükselt düzelmesi lazım düzelmezse karbüratöre pislikte gelmiş olabilir veya bujilerde sıkıntı olabilir söküp temizle kolay gelsin 8)
bozbirbaykus
05.January.2017, 13:49
Rolanti devriyle alakalı olabilir diye tahmin ediyorum ben de :)
TonEmre
05.January.2017, 13:51
Çok teşekkürler bilgilendirmeniz için. Akşam dedeklerini deniyeceğim Celil abi
alibaba07
05.January.2017, 16:02
Benzer bir problemi eski motorumda yaşamıştım bujilerden kaynakliydi.
Aybars
05.January.2017, 16:26
Öncelikle geçmiş olsun kardeşim muhtemelen rölanti ayarı düşüktür motoru calıstırdıgında onu hafif sağa çevirerek gerersen düzelir diye düşünüyorum yağ lambası içinde muhtemelen ya muşur bozuktur yada yağ değişim zamanı gelmiştir benim bildiklerim bu bı dene istersen 8)
Suhankose
06.January.2017, 15:11
Kışın böyle yapması normal,rölanti ayar vidasından biraz rölantiyi yükseltirsen düzelecektir.
Z5 Premium cihazından Tapatalk kullanarak gönderildi.
TonEmre
08.January.2017, 13:01
Çok teşekkürler. Karlar kalktığında rolanti ayarını yükselticem birde o şekilde denicem
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.