PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kar ve Açıkta Kalan Motor

TonEmre
07.January.2017, 18:45
Sabah işe giderken ne yağmur ne kar hiç birşey yoktu. Önümüzdeki günlerde kar yağıcağını biliyordum. "Motorla gitsem mi?" diye düşündüm çok soğuk olduğundan vazgeçtim. Otobüse bindim işime gittim. İşten çıkmama 1 saat kala kar başladı ve otobüs seferlerinin iptal oldu. bir süre sonra farklı bir istikamete yürüyüp başka bir otobüse bindim otobüs kaya kaya Fatih e geldim. Eve girerken kontrol ettim motora kar gelmiyordu yan çantanın üstünde biraz vardı. Sabah kalkıp baktığımda motor gözükmicek derecede karla kaplanmış.

Soruma gelmek istiyorum bugün sabah ve akşam 2 sefer motorun üzerini temizledim. Kar yağışının motora bir zararı olucakmıdır? yağmur yağdığında ıslanmıcak bi alana saklıyordum kar yağdığındada aynı yerdeydi ve üzeri bembeyaz çığ düşmüş gibiydi. Bıranda ve kapalı otopark yok*

Yapmam gereken önlem almam gereken şeyler varsa bilgilendirirmisiniz?

Bypale
07.January.2017, 19:41
Sabah işe giderken ne yağmur ne kar hiç birşey yoktu. Önümüzdeki günlerde kar yağıcağını biliyordum. "Motorla gitsem mi?" diye düşündüm çok soğuk olduğundan vazgeçtim. Otobüse bindim işime gittim. İşten çıkmama 1 saat kala kar başladı ve otobüs seferlerinin iptal oldu. bir süre sonra farklı bir istikamete yürüyüp başka bir otobüse bindim otobüs kaya kaya Fatih e geldim. Eve girerken kontrol ettim motora kar gelmiyordu yan çantanın üstünde biraz vardı. Sabah kalkıp baktığımda motor gözükmicek derecede karla kaplanmış.

Soruma gelmek istiyorum bugün sabah ve akşam 2 sefer motorun üzerini temizledim. Kar yağışının motora bir zararı olucakmıdır? yağmur yağdığında ıslanmıcak bi alana saklıyordum kar yağdığındada aynı yerdeydi ve üzeri bembeyaz çığ düşmüş gibiydi. Bıranda ve kapalı otopark yok*

Yapmam gereken önlem almam gereken şeyler varsa bilgilendirirmisiniz?

Emre üzerini brandan yoksa naylon vb. Gibi bir şeyle komple ört. Örtmeden önce hareketli ve paslanabilecek heryeri wd40la. Antifrizin yoksa koy. Yada komple motorun suyunu boşalt. Ve enbaşta dediğim gibi iyice sar örtüyü sıkıca aralardan rüzgar alıp şişmicek şekilde bağla. Aklıma gelen bunlar kardeşim. Ne olursa olsun kar yağmur açıkta kalması kötü motorun . Varsa kapalı bir yere götürme imkanın götür kapalı bir yere koy. Oda vu hafada zor. Kolay gelsin8)

YYB
07.January.2017, 19:51
Arkadaşlar gerekli önerilerde bulunmuş umarım olumsuz bir durumla karşılaşmazsın.

Oğuzhan Ocak
07.January.2017, 20:36
Bunları yaptığında sıkıntı olacağını düşünmüyorum bende insallah bi sıkıntı olmaz...

bozbirbaykus
07.January.2017, 20:39
Karda kalması sıkıntı yaratabilir gerekli uyarıları yapmışlar, umarım bir sıkıntı olmaz

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TonEmre
07.January.2017, 20:44
Çok teşekürler. Şimdi motoru tekrar temizleyip naylonla örtücem. Sabahda wd40 bulup dediğiniz gibi yapıcam. Motoru aldığımda direk suyunu boşaltıp antifiriz koymuştum uğur abi. yaklaşık 3 hafta oldu.

Kerem Düzgün
07.January.2017, 20:59
İns bu kar yagisi kimsenin motorunu etkilemez 👍

GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bypale
07.January.2017, 21:09
Çok teşekürler. Şimdi motoru tekrar temizleyip naylonla örtücem. Sabahda wd40 bulup dediğiniz gibi yapıcam. Motoru aldığımda direk suyunu boşaltıp antifiriz koymuştum uğur abi. yaklaşık 3 hafta oldu.

Antifriz varsa sıkıntı yok emrecim. Diğer önlemleride aldınmı bişey olmaz8)

Ömer
07.January.2017, 21:19
Emre üzerini brandan yoksa naylon vb. Gibi bir şeyle komple ört. Örtmeden önce hareketli ve paslanabilecek heryeri wd40la. Antifrizin yoksa koy. Yada komple motorun suyunu boşalt. Ve enbaşta dediğim gibi iyice sar örtüyü sıkıca aralardan rüzgar alıp şişmicek şekilde bağla. Aklıma gelen bunlar kardeşim. Ne olursa olsun kar yağmur açıkta kalması kötü motorun . Varsa kapalı bir yere götürme imkanın götür kapalı bir yere koy. Oda vu hafada zor. Kolay gelsin8)

Aynı anda mesaj göndermişiz :) O yüzden ben sildim

Murat Kemah
08.January.2017, 02:09
Emre vatanda kapalı otoparkta benim motorum. Aylık 130 lira istiyorlar. Ya da günlük 5 lira. İstersen kar yağışı bitene kadar getir otoparkta tertemiz dursun motor. Gayet güvenli ve sigortalı bi otopark. Aklına yatarsa yardımcı olurum sana.

TonEmre
08.January.2017, 12:57
Şimdi kapalı otoparka götürüyorum. Vatan çok uzak gibi geldi şimdi fındıkzadede biyere götürüyorum çok teşekkürler :)))

Barmen
08.January.2017, 14:25
Wd40 ı zincire sıkma. Sıkarsan da sonra yağla kardeşim

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

burock
08.January.2017, 21:45
Yapı marketlerinden badana boya için kullanılan çok ucuza alabileceğin naylon örtüler var . iki kat sar motoru ve iki tur çamaşır ipi ile güzelce bağla . ucuz yollu brandan hazır işte .