PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 aydır yatan Daytona'yı çalıştıramadım...

mcirit
12.January.2017, 11:30
Honda Shadow ve Regal Daytona sahibiyim.. Genelde shadow ile seyahat ettiğim ve hava şartlarından dolayı Regal 2 aydır kapalı depoda bekliyor. Dün bir ara daytonaya basmak istedim. Mağlum akü zayıftı, aküyü yeniledim. Yaptıklarımı aşama aşama anlatmak isterim. Nerde eksik olduğunu anlayamadım.

-Bilindiği üzere 2 aydır çalışmayan makinanın iç aksamı yağlansın diye benzin musluğunu kapatarak, bujileri söküp dinamodan motoru 20 şer saniyeden 2-3 sefer çevirdim. Yağ çırpılmıştır.

-Daha sonra bujileri temizleyip, fişlerini takıp dışarıda motor bloğuna dış gövdesini değdirip bujilerin çakıp çakmadığını gözle kontrol ettim.

-Bujilerde bir problem olmadığı için yerine taktım. Marşa bastım çalışmadı. Jikleyi açtım tekrar bastım çalışmadı. Motoru boğmamak için jikle açmayı yarım bırakıp, karbüratörü kontrol etmek istedim.

-Bujileri söktüm. Parmağımla buji deliklerine sırayla parmağımı koyarak benzinin püskürüp püskürmediğini kontrol ettim. Parmak ucuma benzinin sıvandığını gördüm.

-Bujileri tekrar taktım. Bastım, ancak patlama bile yapmadı. Biraz Gaz verdim yine patlamadı.

Akü başlarını söküp, o haliyle motoru bıraktım. Eksik bir şey yapmadığımı düşünüyorum.

Ancak vurdurmadan bir önerisi olan varsa bildirebilir mi ?

Yağmurlar dinerse artık motoru vurdurmayı deneyeceğim.

Selamlar

Bypale
12.January.2017, 12:47
Ateşleme var benzinde geliyorsa elektriksel bi problem olabilir. Yan ayak müşürü debriyaj müşürü yada sağ kumandadaki kırmızı anahtarda problem olabilir. 8)

atay iman
12.January.2017, 12:47
Oldukça zorlu bi süreç olmuş.çalışmaması şaşırtıcı

centaur
12.January.2017, 14:32
Benim spyder da bir kaç kez yaptı bunu uzun süre çalıştırmayınca.. Saçma gelecek belki ama ben bir kısa yol buldum her ikisinde de denedim oldu. Marşa basarken ön freni olabildiğince sık. Motoru da boğmak gerekirse biraz boğ.. Zorlanmayı seviyor bu makineler..

mcirit
12.January.2017, 14:57
Bypale... Dinamo çeviriyor ancak ateşleme almıyor. Bujileri çıkarttığımda kıvılcımı görüyorum. Cevabın için teşekkürler ama yine de söylediklerini kontrol edeceğim.

mcirit
12.January.2017, 15:05
centaur... Bahsettiğin şekilde ön fren ile denemedim.. Ancak marş basıyor, ateşleme var, benzin püskürüyor.. Birde az önce dikkat ettim. Sol bloğun manifold girişinde çok hafif bir benzin terlemesi gördüm. Tahmin ediyorum ki bu noktadan benzinle birlikte bir miktar hava alıyor olabilir.

http://i.hizliresim.com/vXA0B6.jpg (http://hizliresim.com/vXA0B6)

mcirit
12.January.2017, 16:38
Sol karbüratörde tıkanıklık varmış.. İğneyi söküp taktım çalıştı arkadaşlar... Bu çin motorları bizlere daha neler öğretecek bakalım..

ob1kanobi
12.January.2017, 18:24
Sol karbüratörde tıkanıklık varmış.. İğneyi söküp taktım çalıştı arkadaşlar... Bu çin motorları bizlere daha neler öğretecek bakalım..

Problemini kendi kendine çözmüş olmana rağmen burada paylaşman örnek bir davranış olmuş. Geçmiş olsun, kazasız, keyifli sürüşler...

mcirit
13.January.2017, 09:40
ob1kanobi Teşekkür ederim...