PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet Hakkında Bir Kaç Soru

laerrof
30.January.2017, 02:23
Arkadaşlar herkese merhaba. Bir kaç konuda müdavimlere sorum var. Soru çok o nedenle kısa kısa yazmaya çalışacağım becerebilirsem :cheesy:

1-) Yağ değişimini çok uzun süredir elimde olmayan nedenlerden aksattım. Hem yağ değişimi hem de yağsızlık nedeniyle motora istemeden verdiğim zararı da bir parça olsun hafifletmek için yağ tavsiyesi almak istiyorum. Motul 10w-40 lara bakıyorum tam sentetik 7100 iş görür mü ? Görmez derseniz öneriler nelerdir ?

2-) Daytonanın yan kapaklarından alet çantasının bulunduğu kapağın tırnağı kırıldı. Kapak ve içerisindeki alet çantası düşüp kayboldu. Bu kapağı Alibabadan getirmem mümkün müdür ? Ben Alibabada göremedim. Umarım eksik bakıyorumdur. Çünkü burada saçma sapan fiyatlar var.

3-) Yukarıdaki soruna paralel olarak alet çantası içerisindeki malzemeleri tedarik etmem gerekiyor. Motorun anahtar, lokma ve alyan numaraları nedir ? Ufak yollu bir takım oluşturmam gerekiyor. Farklı önerilere de açığım.

4-) Motoruma elcik ısıtması yaptırmak istiyorum. Aramızda daha önce denemiş olan var mıdır ? Önerebileceği bir ürün var mıdır ? Onu da Çin'den getirmeye uğraşacağım.

5-) Motorumun 11000 km bakımı geçti. Bu hafta bakımlarını yaptıracağım. Yaptırılması gereken bakımlar nelerdir ? Bunların ne kadarını el yordamıyla becerebilirim. Usta değilim ama elim anahtar tutar. Büyük ustalık gerektirmeyen şeyleri halledebilirim.

6-) Lastiklerim kötü durumda benzer ölçülerde lastik bulmakta zorlanıyorum. Sizler hangi lastikleri kullanıyorsunuz ? Bunun aciliyeti yok doğrusu ama şimdiden araştırsam iyi olacak.

Ne yazık ki bir süre motoruma bakamadım :ntr: sağ olsun düldül bizi yolda bırakmadı tüm ilgisizliğime rağmen ama yolda bırakmasını bekleyecek değilim bu sorunları gidermek için. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler hepinize iyi forumlar.

Seçkin-67
30.January.2017, 12:48
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170130/59b06898c1cb2700b3e1ba662d00d9dc.jpg
http://www.yoycart.com/Product/17113449955/

Ben buradan daha önce alışveriş yaptım ürün problemsiz geldi aliexpresste olsa daha iyi olurdu ama bende bulamadım

HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Seçkin-67
30.January.2017, 12:56
Yağ için ben genelde mobil 1 kullanıyorum çok memnunum motul da iyidir alacağın yağ 10w 40 yarı sentetik olmasına dikkat et bizim motorlara tam sentetik yağ uygun değil debriyaj ve viteslerde kaçırma problemleri oluyor

laerrof
30.January.2017, 13:45
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170130/59b06898c1cb2700b3e1ba662d00d9dc.jpg
http://www.yoycart.com/Product/17113449955/

Ben buradan daha önce alışveriş yaptım ürün problemsiz geldi aliexpresste olsa daha iyi olurdu ama bende bulamadım

Aslında maliyet olarak çok uygun fakat kafama şu takılıyor. Tek bu parçayı alırsam sanırım diğer 2 kapak arasında yeni olduğu için sırıtacaktır. Bunların takım haliyle satılanı yok mudur acaba ¿ Şayet sırıtmaz derseniz bugün siparişi veriyorum :)

laerrof
30.January.2017, 13:46
Yağ için ben genelde mobil 1 kullanıyorum çok memnunum motul da iyidir alacağın yağ 10w 40 yarı sentetik olmasına dikkat et bizim motorlara tam sentetik yağ uygun değil debriyaj ve viteslerde kaçırma problemleri oluyor

Sanırım en iyi çözüm 10w-40 motul 5100 oluyor şu an. Bu arada Mobilin memnun olduğunuz tarafı ne olmazsa bu sefer onu denerim.

Seçkin-67
30.January.2017, 13:48
Sırıtmaz niye sırıtsın

laerrof
30.January.2017, 14:41
Sırıtmaz niye sırıtsın

Motor 2014 model kapak 2017 olacak birisi parlarken diğerleri çok soluk durabilir diye korkuyorum

Seçkin-67
30.January.2017, 14:43
2014 çok eski sayılmaz
için rahat olsun öyle rahatsız edecek kadar çok fark olmaz boşuna ek masrafa girme bence

laerrof
30.January.2017, 15:02
2014 çok eski sayılmaz
için rahat olsun öyle rahatsız edecek kadar çok fark olmaz boşuna ek masrafa girme bence

O zaman direk sipariş edeyim bu akşam. 40 güne ancak gelir.