Orijinalini görmek için tıklayınız : motorun aküsü bitti sanırım
RMZNL
01.February.2017, 15:43
motoru aktif olarak nisan-ekim arası kullanıyorum.ekimden buyanada sadece haftada 1 çalıştırıyorum motoru 5-10 dakka ısıtıp bırakıyorum.böyle giderken geçtiğimiz hafta sonu motoru ne kadar çabalasamda çalıştıramadım.son olarak bi 20 sn kadar marşa basılı tuttum ondan beri artık motor çalışmıyor.marşda almıyor artık.aküsü bitmiştir diye düşünüyorum.
gelgelelim soruma ben bu motoru hiç çalıştırmasam nisan ayına kadar bıraksam otoparkta bi sıkıntı yaşar mıyım?
CELİL
01.February.2017, 19:58
Merhaba Remzi kışın makinalar zor çalışıyor jikle çekmeden çalışmaz bazende buji patlar makina çalışmaz bujileri kontrol etmek lazım patlamışsa ondan çalışmıyor olabilir aküyü boş bekletirsen bozulur söküp şarja ver dolu olarak bekletirsen sorun olmaz 8)
RMZNL
01.February.2017, 21:06
Teşekkürler abi .Buji ve akunun nasıl sökülüp takildigiyla alakalı bi bölüm var mı acaba
grolof
02.February.2017, 11:28
Aküyü sökebilmen için sağ taraftaki kapağı sökmelisin.İnternetten 12 wolt 3 amper bir şarj adaptörü alırsan
http://urun.n11.com/yedek-aku-ve-sarj-cihazlari/12-volt-3-amper-3000-miliamper-adaptor-guc-sarj-sarz-cihaz-P107805194?cid=604001&gclid=CjwKEAiAq8bEBRDuuOuyspf5oyMSJAAcsEyW4yj4HY4x-v9KM4QEv4dzU9VjiUhkeNLNI_K38OQqyxoCfTbw_wcB&gclsrc=aw.ds
aküyü sökmeden sadece kapağını açarak 3 saatte şarj edebilirsin.
Bujiyi sökmek için motorun üst kısmında her iki taraftaki kapakları sökebilmek için allen yada alyan dedikleri anahtarın olmalı ayrıca bujiyi sökmen içinde buji anahtarın olmalı.
Ama aküyü şarj edip jikle ile bir daha çalıştırmayı denemelisin.
O şarj cihazı her zaman sana gerekli.
RMZNL
02.February.2017, 15:25
Teşekkür ederim Gürol abi.Sipariş ediyorum ürünü.
grolof
02.February.2017, 16:48
Remzi merhaba
Cevabı sana yazdığımın hiç farkında değildim şimdi cevabını okuıyunca seni tanıyabildim,nede olsa ihtiyarladeık artık.Yerdeki karlar kalksa motorla yanına gelir sıkıntıyı bulurduk.Çok soğuk havalarda bir kaç marşta motor çalışmayınca bujinin başıda nemleniyor yani bir türlü motor boğuldu dediğimiz olay olabiliyor aradan zaman geçince eğer kurum yada is bağlamadıysa yada arkadaşların dediği gibi bujide bir problem yoksa akü dolu olunca çalışacaktır.Bende aynı adaptörden var ve 3 saat bağlı kalınca akü sıfır olsada tamamen doluyor.Yavaş dolması akü için daha iyidir tabi akünün ömrü bitmediyse.Bittiysede 60 lira cıvarına bir akü alabiliriz.
Bir sıkıntın olursa cepten beni arıyabilirsin. Özelden numaramı yazarım sana
RMZNL
02.February.2017, 17:11
gürol abi numaran bende var.beni endişendiren kısmı motoru nisana kadar cıkarmayacagım için motor durdugu yerde kendine zarar verir mi konusuydu.bi arkadaşımdan fikir aldım aküyü sök bana getir ben hallederim dedi.motoru çalıştırmamanın da motora zarar vermeyeceğini söyledi.
şimdi aküyü arkadaşa götüreceğim doldurduktan sonrada evde sıcak bi yere koyup bekleteceğim.akü şarj aparatı siparişimi de iptal ettim bu sebeple.
sadece aküyü nasıl sökeceğim onu bilmiyorum.internette yazdım ama görsel ya da video hiçbir şey bulamadım maalesef.bu konuda bilgin bi anlatır mısın bana nasıl yapacağım bu işi
grolof
02.February.2017, 17:16
Motorun sağ tarafındaki koltuğun hemen altında parlak kapağı bir vida tutuyor onu sökünce aküyü göreceksin yıldız bir turnavida yada iki ağız anahtarla kutup başlarını sökünca tamamdır.Ehliyet işini ne yaptın.
RMZNL
02.February.2017, 17:21
sağol abi tornavidayal halloluyorsa bi şekilde çözerim onu ben.ağustosta yanınıza ehlyetli gelmek için söz vermiştim ama temmuz 16daki sınav 15 temmuz gecesi yaşananlar yüzünden ağustosun sonuna ertelendi.sonra direksiyon bekleme derken ekim aynın başında ancak motoru alabildim.sonrada havalar soğudu garaja parkettim motoru.havalar ısınsın ziyaretinize ehliyetli ve kafamrahat olarak geleceğim inşallah abi.
grolof
02.February.2017, 17:25
Ben guruptan ayrıldım,küs falan değilim ama toplantılarına gitmiyorum kısacası artık yalnız takılıyorum,yazın bir araya gelir çay içeriz kısmet olursa.
RMZNL
02.February.2017, 17:28
olur abi inşallah.havalar ısınınca haberleşiriz.kendine iyi bak :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.