Orijinalini görmek için tıklayınız : debriyaj veya şanzıman sorunu kararsız kaldım
manyomer
10.February.2017, 21:09
Merhaba arkadaşlar uzun süredir forumu takip ediyordum ancak yeni kayıt oldum.Sorunuma geçmeden önce 2016 temmuz ayında 2011 model bir 350 daytona sahibi oldum.İlk bir kaç ay hiç sorun yaşamadım kmsi 20000 küsür gibi bir şeydi.Benden önceki sahibi kronik sorun olan şanzımanı komple yaptırmış.Aldıktan 2-3 bin km hiç bir sorunum yoktu.Sonrasında motor yük altındayken 3.-4.-5. viteslerde giderken kendi kendine debriyajı sıkmış gibi devir artık motor hızlanmıyordu debriyaj tasımın değişmesi gerektiği söylendi.Ali usta'da debriyaj tası komple değişti ilk 1 ay falan sorunum çözülmüş gibiydi ancak sonra sorunum tekrar başladı aynı şekilde.Örneğin 2 kişi bir yokuş çıkarken 3.-4. viteste gazladığımda motor debriyajı sıkmış gibi gaz alıyor ama yemiyor tabiricaizse ama boşa atma falan sorunu yok kesinlikle.Bu sorun neden olur ne yapmam gerekir bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.Şimdiden teşekkürler..
CELİL
10.February.2017, 21:29
Merhaba Ömer aramıza hoş geldin :) 8)
Forum kuralımız gereği önce kendini tanışma başlığında tanıtırsan seviniriz 8)
http://www.raptorriders.com.tr/forums/newthread.php?do=newthread&f=27
Sorununa gelirsek makina debriyaj kaçırıyor debriyaj balatası veya tasından yapar 8)
Sefaköy'de RR yetkili servisi Ahmet usta var ona baktırabilirsin
WOLF
10.February.2017, 21:34
anlattığına göre debriyaj balatası gibi.
manyomer
10.February.2017, 22:16
Merhabalar hoşbulduk celil abi bu arada ikimizde büyükçekece'deniz sanırım.Tanışma başlığı açtım bilmiyordum :)
Hangisinden dolayı olduğunu anlama şansım var mıdır ? Birde ben komple tası değiştirttikten 1 ay kadar sonra aynı şey oldu bu neden olur ?
Daha önce forumdan takip ettiğim kadarıyla hep beşiktaş ali usta tavsiye ediliyordu bende sırf o yüzden oraya gidip herşeyini yaptırmıştım.Şimdi bu sefaköy deki ahmet usta da o kadar güvenilir ve iyi bir usta mıdır acaba ?
Merhaba Ömer aramıza hoş geldin :) 8)
Forum kuralımız gereği önce kendini tanışma başlığında tanıtırsan seviniriz 8)
http://www.raptorriders.com.tr/forums/newthread.php?do=newthread&f=27
Sorununa gelirsek makina debriyaj kaçırıyor debriyaj balatası veya tasından yapar 8)
Sefaköy'de RR yetkili servisi Ahmet usta var ona baktırabilirsin
manyomer
10.February.2017, 22:17
Yanıtın için teşekkürler abi.Sadece balata ise ucuza kurtarırım ama tekrardan tas değişmesi gerekirse hiç iyi olmaz benim için.
anlattığına göre debriyaj balatası gibi.
nedemek
10.February.2017, 23:24
açıkçası Ahmet usta 10 numaradır, hem işçiliği, hem muhabbeti, bütçe dostudur ayrıca :) 8)
CELİL
10.February.2017, 23:42
Merhabalar hoşbulduk celil abi bu arada ikimizde büyükçekece'deniz sanırım.Tanışma başlığı açtım bilmiyordum :)
Hangisinden dolayı olduğunu anlama şansım var mıdır ? Birde ben komple tası değiştirttikten 1 ay kadar sonra aynı şey oldu bu neden olur ?
Daha önce forumdan takip ettiğim kadarıyla hep beşiktaş ali usta tavsiye ediliyordu bende sırf o yüzden oraya gidip herşeyini yaptırmıştım.Şimdi bu sefaköy deki ahmet usta da o kadar güvenilir ve iyi bir usta mıdır acaba ?
Sıkıntının tam ne olduğunu usta bakması lazım Ahmet iyidir çoğumuz oraya gidiyoruz forumdan geldiğini benim selamımı söylersin yardımcı olur elinden gelen kolaylığı sağlar :) 8)
Rednexi
11.February.2017, 00:59
Ömer hoşgeldin dostum foruma aynı sorunu bende yaşadım ama sadece 5.viteste daytona 250 de, Ahmet ustaya gittim debriyaj balatası dedi değiştik olmadı,zamanım yoktu geri döndüm bana uzak çünkü yaylardan olabileceğini haftaya gel yaparız yaylardandır dedi olmadı,en son debriyaj tası dedik ama ben bir daha orayı tercih etmedim yazım yanlış anlaşılmasın yaşadığım tecrübeyi paylaşıyorum sadece benim bahtsızlığımda olabilir :)
Kerem Düzgün
11.February.2017, 01:47
Debriyaj tasi cikarsa sorun yine ali ustadan parca garantisi talep etme hakkin var hukuki olarak bu da bi kosede bilgi olarak dursun 👍
GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
manyomer
11.February.2017, 02:31
Teşekkürler hocam tecrübeni aktardığın için bakalım zaten şuan yaptırmak için durumum yok ama en kısa sürede yaptıracağım sen böyle dedikten sonra açıkçası kafamda bir soru işaretide oluşmadı değil.Bakıp göreceğiz artık umarım seninki gibi yılan hikayesine dönmez.
Ömer hoşgeldin dostum foruma aynı sorunu bende yaşadım ama sadece 5.viteste daytona 250 de, Ahmet ustaya gittim debriyaj balatası dedi değiştik olmadı,zamanım yoktu geri döndüm bana uzak çünkü yaylardan olabileceğini haftaya gel yaparız yaylardandır dedi olmadı,en son debriyaj tası dedik ama ben bir daha orayı tercih etmedim yazım yanlış anlaşılmasın yaşadığım tecrübeyi paylaşıyorum sadece benim bahtsızlığımda olabilir :)
manyomer
11.February.2017, 02:32
Teşekkürler hocam bilgi için ama bu saatten sonra uğraşılmaz onlada.
Debriyaj tasi cikarsa sorun yine ali ustadan parca garantisi talep etme hakkin var hukuki olarak bu da bi kosede bilgi olarak dursun ğŸ‘
GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Rednexi
12.February.2017, 16:19
Teşekkürler hocam tecrübeni aktardığın için bakalım zaten şuan yaptırmak için durumum yok ama en kısa sürede yaptıracağım sen böyle dedikten sonra açıkçası kafamda bir soru işaretide oluşmadı değil.Bakıp göreceğiz artık umarım seninki gibi yılan hikayesine dönmez.
ben kesinlikle kafanda soru işareti olsun diye yazmadım Ahmet usta regalin ehlidir ama benim başıma böyle birşey geldi belki onun içinde tecrübe oldu bu sefer senin direk tası değiştirir :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.