PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arka Tekerdeki Ses

GorkemSen
19.Şubat.2017, 23:34
Evet Herkese İyi aksamlar Motorumun arka tekerinden ses Geliyordu Sürtme Sesi Gibi Birşey Aklıma İlk bilyesi Geldi Motorcuya Gittim Dedim böyle Böyle Arka Bİlyelerde Sıkıntı var Tamam bakarız Filan dedi Diger gün gittim bilyelerde Degilmiş sıkıntı Baska bişeydeydi Ben hallettim Dedi Tamam Abi dedim Aldım Motoru 1-2 km gittim tekrar Ses Basladı

Benım Asıl Sorum su Gazı bıraktıgım Anda Ses gelmeye Baslıyor Acaba Bilyeden Baska bişey Olabilirmi

CELİL
19.Şubat.2017, 23:40
Merhaba Görkem zincir bir yere değiyor ses yapıyor olabilirmi veya araka fren balatasından geliyorda olabilir ustaya tekrar göster sebebini sor bir sonrakine bakacağın yeri bilirisin 8)

nedemek
19.Şubat.2017, 23:44
gaz açtığında ya da gaz kapattığında geliyorsa tahminim zincirden olabilir zincir gerginliğini kontrol ettir. bende de geçen hafta başlayan bir ses vardı ama gaz açarken yapıyordu zincir neredeyse yere değecek kadar salmış arka bilye dağılmış, bilye değişti zincir ayarı yapıldı makina canavara döndü çekişi falan her şey düzeldi 8)

GorkemSen
19.Şubat.2017, 23:49
Sanki jantın içinden Geliyor Gibi Geliyor Ama bilmiyorum Gazı bıraktıgım an Ses gelmeye baslıyor

Kerem Düzgün
20.Şubat.2017, 00:40
Tahminimce zincirden geliyor genelde arka taraftan gelen sesi zincir yapiyor

Poseidon tarafindan gönderildi...

ob1kanobi
21.Şubat.2017, 10:25
Kilometre kaç bilmiyorum ama 10.000'i geçtiyse sırf önlem olsun diye bilyeyi değiştirsen daha iyi olur. Bizim garaj dağılan bilye yüzünden perte çıkmış arka diskle dolu ;) ikincisi, zincir dişli takımı eskidiyse özellikle yüksek gazda vınlama yapar. Üçüncüsü ise zincirin doğru tansiyonda ve yağlı olması sesi azaltır. Kazasız, keyifli sürüşler.

atay iman
22.Şubat.2017, 13:50
Bende zincir diye düşünüyorum.gaz kesince benzer sesler benim motorumdan da geliyordu.zincir ayarlanınca düzeldi

megisback
23.Şubat.2017, 13:51
kardeşim merhaba. o sesle ben 3 ay cebelleştim. egzantrik zinciri diyende oldu jantın yamuk diyende sonuç olarak zincirimi detaylı bi şekilde temizledim ama baya detaylı sonrasında güzel işinin ehli bi ustaya zincir ayarı yaptırdım tık yok. bu yüzden önceliğin zincir olsun. kolay gelsin..

osmankzlkaya
23.Şubat.2017, 14:04
Zincir olma ihtimali yüksek. Bide bizim motorlarda garip seslere alışkın olman lazım artık :)

GorkemSen
23.Şubat.2017, 22:18
Hepinize Yorumları İçin tesekkur ederim Sıkıntı motordan cok ustada sanırsam Ustayı degıstırme zamanı gelmiş Israrla ben arka teker bilyesinden geldigini söylüyorum ama adam da ona ısrarla arka teker bilyesini degistirmiyor Yok suradandır baska bir yerdendir her gittigimde 10-20 ıstıyor yani söylenecek seyler agzımı geliyor ama kaç yıllık ustam diye agzımı acmıyorum 4'üncü sefer oldu sanırsam 4 gündür bu adama gidiyorum ve sonuc alamıyorum Ve sizlerin Bilgilerinde düşüncelerini paylasmanızı İstiyorum Tam olarak Su sekılde oluyor Olay:

Motora Biniyorum,calıstırıyorum,birkaç dakika bekledıkten sonra gaz veriyorum, 5-10 km hızlarda bir ses sıkıntısı olmuyor ama 10+ ses gazı bıraktıgımda sanki 2 tane demir parca birbirine sürtüyor sanırsınız igrenç kötü bir ses ortaya cıkıyor yani benım dusuncem bilye ama sizin düşüncelerinizi tekrar alabilirsem sevinirim Hepinize tesekkurler şimdiden

Rednexi
24.Şubat.2017, 10:23
banada zincir gibi geldi ustanı değiştir dostum

GorkemSen
03.Mart.2017, 22:13
Evet uzun ugraslar Sonucu ve ustamı ne kadar usta denırse artık, ustamı degıstırmem sayesınde sorunu öğrenebildim sorundan anladıgım kadarıyla arka teker bilyesinden kaynaklanıp jantta bir aksilik yapmıs (anladıgım kadarıyla jantı yamultmus) Tornacının hallebilecegi bir iş dediler herkese tesekkur ediyorum degerli cevaplarını için