Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağlık Problemim
Heroic
22.March.2017, 22:29
Oncelikle herkese selamlar. Konuyu dogru yere mi açıyorum bilmiyorum ama olsun.
Başlıkta da belirttiğim gibi benim doğuştan gelen bi sağlık problemim var. Boynumda bir omur eksik. Bu da benim görüş açımı daha dogrusu boyun hareketimi kısıtlıyor. Bu konuyu açma sebebim boynumun bu halde olmasının motosiklet kullanırken bana sıkıntı cıkartır mı ? Ehliyet veya kurs zamanı bana sıkıntı cıkartır mı ? Ehliyet alamayabilir miyim ? İçimde cok fazla heves var ve bu hevesin sonlanmasını istemiyorum. Motosiklet sahibi olmayı veya kullanmayı cok istiyorum. Düşüncelerinizi belirtirseniz cok memnun olurum teşekkürler şimdiden.
Rednexi
23.March.2017, 10:02
dostum şimdi kimse tam emin konuşamaz bu konuda bence bi kursa gidip sor böyle böyle bi durum var diye onlar tecrübe edinmiştir ama ben zannetmiyorum bi sorun cıkacağını ya
Ceyrancı
23.March.2017, 10:16
Selamın Aleykum Hayırlı Gunler Kurstan Zıyade Saglık Raporu alacagın Hastane , saglık ocagı vb. yerlere sorarsan saglık raporu aldıgın taktırde hıc bır problem yasamıcaksın demektır..
Öncelikle geçmiş olsun..Bunu ancak işinde uzman doktor heyeti karar verebilir.. Şayet bir tedavin var ve uzun sürecekse Yaşın genç sanırım çok acele etmemeni tavsiye ederim.. ehliyet raporu bir şekilde alabilirsin.. Sağlıklı ve uzun yıllar binmek istiyorsanız.. ilk önce tedavi derim.. Ben çeşitli nedenlerle 35 yaşına kadar bekledim mesela.. çokta iyi yapmişim..
Gökay,
selamlar,
Çok esaslı ve zor bir soru sormuşsun. Sağlık raporu almak için kıstaslar var ancak mevzuatı tam bilmiyorum. Ehliyet alıp özel araç kullanan bir çok kişi var. En doğru olanı aile hekimliği ile görüşmen. sağlık raporu alındıktan sonra hiçbir noktada sana sıkıntı çıkaramazlar. Ben mevzuattan öte, gönlüne düşen motosiklet ve sürüş sevdası üzerine bir kaç şey söylemek istedim. Bir sevda içine düştüyse o seni terk etmediği sürece bırakma. Teknoloji gelişiyor, makineler gelişiyor, sürüş bilgisi buna bağlı olarak değişiyor ve gelişiyor. Yasal olarak izin verilmese dahi ekonomik durumunun elverdiği ölçüde, özel alan veya parkurlarda sürüşler yapabilirsin. Ama hep korumaların üzerinde olsun. Kendine ve başkalarına zarar veremeyeceğin her ortamı değerlendir. Dilerim bir sorun çıkmaz ehliyetini alırsın. İki yada dört teker araç kullanan sağlam olan bir sürü belgeli kişi var. Gözleri görür ama görmez, duyarlar ama duymamazlıktan gelirler ve en önemlisi ruhen sağlık durumları yerinde değil. Birilerine zarar vermek için ellerinden geleni yaparlar.
Herşey gönlünce olsun.
raptor350
23.March.2017, 12:32
Oncelikle herkese selamlar. Konuyu dogru yere mi açıyorum bilmiyorum ama olsun.
Başlıkta da belirttiğim gibi benim doğuştan gelen bi sağlık problemim var. Boynumda bir omur eksik. Bu da benim görüş açımı daha dogrusu boyun hareketimi kısıtlıyor. Bu konuyu açma sebebim boynumun bu halde olmasının motosiklet kullanırken bana sıkıntı cıkartır mı ? Ehliyet veya kurs zamanı bana sıkıntı cıkartır mı ? Ehliyet alamayabilir miyim ? İçimde cok fazla heves var ve bu hevesin sonlanmasını istemiyorum. Motosiklet sahibi olmayı veya kullanmayı cok istiyorum. Düşüncelerinizi belirtirseniz cok memnun olurum teşekkürler şimdiden.
Kardeşim soyle soyleyeyim bu hafta ehliyet sınavım var. Ve rapor alırken boyle herhangi birsey sormuyorlar. Sadece göz testinden geciriyorlar. Sen soylemezsen kimsenın sordugu yok yani. Kullanım konusuna gelince ise; kullanırken diğer arkadasları bilmiyorum ama ben zaten cok kafamı saga sola oynatcak bir durum görmüyorum. Dikiz aynaları yeterli oluyor. kaldı ki kafanı cok saga sola cevirirsen dengeni kaybeder düsersin.
ob1kanobi
23.March.2017, 16:13
Sağlık raporu alırken bir problem olmaz, rapor alabilirsin. Rapor alabildiğin için sınava da girebilirsin. Boyun hareketlerinin ne kadar kısıtlı olduğunu bilmiyorum ancak, özellikle 8 hareketini yaparken virajın işerisine bakabilmek çok önemli. Yani direksiyon sınavına kadar bir problem yok. Direksiyon sınavı ise senin fizyolojik durumuna, yeteneğine ve çalışmana bağlı. Madem izmirdesin, dilersen sana yardımcı olabiliriz.
aslantürk34
23.March.2017, 18:47
Öncelikle geçmiş olsun kimse net bir cevap veremez zaten ehliyete yazılırken sağlık raporu alman gerekecek sonrasında zaten ehliyete yazildinmi olay bitmiştir inşallah hayallerine kavusursun görüş acini nekadar kısıtlıyor bilmiyoruz ama motorsiklet aldığında önce önlemlerini al iki kat daha dikkatli olman lazım
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
centaur
24.March.2017, 08:39
''Ortopedi muayeneye ilişkin esaslar
MADDE 8 – (1) Eklem hareketlerinden;
a) Vertebra (boyun ve bel) hareketleri: Kişinin baş ve boynunu arkaya döndürmesini ve bakmasını %50'den fazla engelleyen boyun vertebra ve boyun bölgesi hastalıklarında sürücü belgesi verilmez. Lumbal vertebra eğilme ve dönme hareketlerini %75'den fazla engelleyen durumlarda da sürücü belgesi verilmez.''
'' SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI İLE MUAYENELERİNE DAİR YÖNETMELİK'' isimli ve 29.09.2006 yayınlanan esaslarda böyle geçiyor. Yönetmeliği inceledim ve yukarıdaki maddede belirtilen oranların üzerinde bir sorunun yoksa zorluk çıkacağını sanmıyorum. Fakat kesin sonuç için ehliyet muayenesi öncesinde özel bir hastaneden tamamen neticelendirmek lazım diye düşünüyorum.Sen de incelemek istersen
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26301_0.html
Heroic
24.March.2017, 23:28
''Ortopedi muayeneye ilişkin esaslar
MADDE 8 – (1) Eklem hareketlerinden;
a) Vertebra (boyun ve bel) hareketleri: Kişinin baş ve boynunu arkaya döndürmesini ve bakmasını %50'den fazla engelleyen boyun vertebra ve boyun bölgesi hastalıklarında sürücü belgesi verilmez. Lumbal vertebra eğilme ve dönme hareketlerini %75'den fazla engelleyen durumlarda da sürücü belgesi verilmez.''
'' SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI İLE MUAYENELERİNE DAİR YÖNETMELİK'' isimli ve 29.09.2006 yayınlanan esaslarda böyle geçiyor. Yönetmeliği inceledim ve yukarıdaki maddede belirtilen oranların üzerinde bir sorunun yoksa zorluk çıkacağını sanmıyorum. Fakat kesin sonuç için ehliyet muayenesi öncesinde özel bir hastaneden tamamen neticelendirmek lazım diye düşünüyorum.Sen de incelemek istersen
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26301_0.html
teşekkür ederim gerçekten. Fakat böyle bi durum olması beni cidden baya üzdü be. %50 den kasıtları ne kadar olabilir acaba bilmiyorum . İnşallah bu problem cıkarmaz viraj donerken veya 8 yaparken bakabiliyorum içeriye. Sadece omuz kontrolu yapamıyorum tamamen arkama donemiyorum . Neyse bekleyecem görecem ne diyeyim artık :D Teşekkür ederim hepinize.
centaur
25.March.2017, 10:24
Anlatmış orada dostum." Kişinin baş ve boynunu arkaya döndürmesi ve bakmasını %50 den fazla engelleyen" diyor. Yani bu oranın altındaki rahatsızlıklar ehliyet alırken sorun olmuyor demek. Bekleyip görmek yerine muhakkak nı hastaneye görün. Tanıdık doktor var ise danış. Aile hekimi bile yeterli.
SM-G600F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Heroic
14.November.2017, 15:14
Konuyu açmamın üstünden uzun zaman gecmiş ama cevap vermek istedim. Ehliyetimi aldım geri kalan iki şey var ekipman ve motor :) Yardımcı olan tüm abilerime teşekkür ettim.
nedemek
14.November.2017, 15:32
Konuyu açmamın üstünden uzun zaman gecmiş ama cevap vermek istedim. Ehliyetimi aldım geri kalan iki şey var ekipman ve motor :) Yardımcı olan tüm abilerime teşekkür ettim.
haydi hayırlı uğurlu olsun 8)
acryvz
14.November.2017, 15:35
hayırlı olsun ... Allah tamamına erdirsin :) :) :)
Ömer
14.November.2017, 16:18
Hayırlı olsun, şimdiden alacağın motor hayırlı olsun...
spue
14.November.2017, 16:38
Hayırlı olsun. dilerim gönlündeki makineye kavuşur ve keyifli sürüşler yaparsın.8)
centaur
14.November.2017, 17:41
En son yorumu ben yapmışım ve haklı çıktığıma sevindim :) Ehliyetini alabilmişsin ,hayırlı olsun.. Darısı motoruna diyelim.. Uzun soluklu bir uzak kalış olmuş seninki.. Umarım artık bol bol aktif olursun 8)
CELİL
14.November.2017, 20:14
Merhaba Gökay Ehliyetin hayırlı olsun 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.