PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ilk motor için yardım

Gri
03.April.2017, 23:54
herkese merhaba öncelikle uzun süredir giremiyordum.Ehliyeti aldık ve sıra geldi motora :D konuyu nerede açarım bilemediğimden burada açıyorum...LF250 B istiyordum ancak son zamlardan sonra bin tl kadar artış olunca baya zorlanırım diye mecburen vazgeçtim o sevdadan. ilk motorda 2. el almak istemedim uğraşırım diye. Falcon Freedom 250 düşünüyorum Eskişehir Teşkilatından da rica ediyorum bu konuda ne önerirsiniz Eskişehire gidincede 2. il güzel motor bulabilirmiyim 1.5 ay sonra oraya geri dönüş yapıcam. öneriler için şimdiden sağolun.

downoflight
04.April.2017, 02:12
herkese merhaba öncelikle uzun süredir giremiyordum.Ehliyeti aldık ve sıra geldi motora :D konuyu nerede açarım bilemediğimden burada açıyorum...LF250 B istiyordum ancak son zamlardan sonra bin tl kadar artış olunca baya zorlanırım diye mecburen vazgeçtim o sevdadan. ilk motorda 2. el almak istemedim uğraşırım diye. Falcon Freedom 250 düşünüyorum Eskişehir Teşkilatından da rica ediyorum bu konuda ne önerirsiniz Eskişehire gidincede 2. il güzel motor bulabilirmiyim 1.5 ay sonra oraya geri dönüş yapıcam. öneriler için şimdiden sağolun.
Gözümüz kulağımız açık olsun senin bütçen yaklaşık ne kadar biz ona göre birşeyler görür duyarsak sana haber edelim dostum :)

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kaan tokyol
04.April.2017, 03:00
Bence 0 alip sorun cikarmaz diye dusunme 2.elde alsan pek bir fark olmaz bu motora bakmakla alakalı falcon alıcağına benden sana tavsiye o fiyatlar v twin ikinci el bi motosiklet al yani benim gorusum bu hem ses hemde guc olarak daha tatmin edici olur supershadow roadstar leadow falan bunlara bak derim 8)

centaur
04.April.2017, 07:42
Merhaba Alperen;
Bir gittin pir gittin :) Sanıyorum okul nedeniyle biraz yoğunluğun vardı. Bundan sonrası için forumu aktif kullanacağını düşünüyor ve umut ediyorum..

Ricana gelirsek..
Dostum Falcon Freedom en azından Eskişehir'de ( kanaatimce çoğu yerde-yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin) tutulan bir makine değil. Zira ne trafikte ne park halinde hiç görmedim desem yeridir. Tıpkı arabalarda olduğu gibi bir motor ne kadar popüler ise o kadar kolay bulunup bi o kadar kolay satılabiliyor. Yani ikinci eli için bakarız biz yine de piyasaya lakin bulunsa bile cc yükseltmek istediğinde satışını kolaylıkla yapabilir misin ,orası tam bir muallak..
İkinci faktör ; sezon açıldı maalesef..
En tutulmayan motor bile 2 nci el dahi olsa ,yorgun dahi olsa zamlandı. Yani kış fiyatlarına motor bulmak mümkün görünmüyor. Alacağın model ve markaya göre 500-1500 lira arası bir artışı öngörüp buna göre hazır olmalısın diye düşünüyorum. Telefon numaram buluşma başlıklarımızı açtığımız Eskişehir İl Teşkilatı bölümünde ,her buluşma başlığında mevcut.. Benimle dilediğin vakit irtibata geçebilirsin. Aramadan önce abi ben Alperen diye bir sms atman yeterli. Biz Eskişehir olarak whatsapp yada farklı uygulamalar kullanmıyoruz.

Aklındaki diğer marka modellerle de ilgili en kısa sürede konuşalım ki neler yapabiliyoruz ona bir bakarız. Bir de forumu aktif olarak kullanırsan sezona rağmen uygun fiyatlara aile içinden makine bulabilirsin. Aile içinden olunca birbirimize dışarıdaki insanlara göre daha fazla ikramda bulunuyoruz. Bu da aile olmanın gereği..

Gri
04.April.2017, 13:45
Teşekkür ederim yorumlar için :) 0 alırsam 8.5 civarı bütçe düşünüyorum 2. elde bu kadar yüksek tutarmıyım bilemem. uzun zamandır dersler yüzünden bırakın burayı bilgisayara giremiyorum adam akıllı. mayısın ortası Eskişehir'ime gelicem ve orada güzel bir motor sahibi olmayı çok istiyorum. 0-2. el yardımcı olursanız çok sevinirim

downoflight
04.April.2017, 13:53
Teşekkür ederim yorumlar için :) 0 alırsam 8.5 civarı bütçe düşünüyorum 2. elde bu kadar yüksek tutarmıyım bilemem. uzun zamandır dersler yüzünden bırakın burayı bilgisayara giremiyorum adam akıllı. mayısın ortası Eskişehir'ime gelicem ve orada güzel bir motor sahibi olmayı çok istiyorum. 0-2. el yardımcı olursanız çok sevinirim
Ben yeni aldım daha işlemleri tamamlanmadı. Eskişehir'deki bayiden anahtar teslim 8000 e el sıkıştık istersen eğer ayarlama şansları var sana da

Gri
04.April.2017, 14:14
başkan model neydi ? hayırlı olsun bu arada

downoflight
04.April.2017, 14:17
başkan model neydi ? hayırlı olsun bu arada
Eyvallah. RR Dd150 benimkisi

Gri
04.April.2017, 14:52
başkan peki memnun musun? kaç km ye geldin ? RR Dd 150 yi yakından görme fırsatım olmadı ama uzun yolu çıkarmı?

downoflight
04.April.2017, 17:26
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170404/90ff683c328783a72e1646b92e3d428d.jpg
Çanta demirlerim geldi akşama iş çıktı bakalım takabilicekmiyiz [emoji23]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hayırlı olsuun,

başkan peki memnun musun? kaç km ye geldin ? RR Dd 150 yi yakından görme fırsatım olmadı ama uzun yolu çıkarmı?
Valla üstad makinanın üstüne yarın oturacağım daha, bugün geldi bayiye belgeleri bekliyoruz. Çalıştığım için görmeye bile gidemedim. Fakat duyduğum kadarıyla uzun yol konusunda sıkıntı çekeceğini sanmıyorum.

Gri
04.April.2017, 17:45
başan falcon 250 diye tercih ediyorum size danışmadan hareket etmekte istemedim uzun yola çıkmam gereken durumlar olacağı için 250 htercih ettiim ama dd150 e de güzel :D kafa iptal benim

aslantürk34
04.April.2017, 18:44
Ehliyetin hayırlı olsun öncelikle bişey sormak istiyorum motorsiklete ne kadar hakimsin şundan dolayı soruyorum genelde ehliyet alır almaz çoğu kişi sıfır motor almayı düşünüyor tabiki tercih meselesi bu ama motorsiklete hakim olmadan sıfır motor alıp düşüluyor çarpılıyor motor sifirliktan çıkıyor ve değer kaybediyor sıfır ayarında çok motor var bi düşün bence

HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gri
04.April.2017, 19:52
2. el super sportta düşünüyorum

downoflight
04.April.2017, 20:24
Ehliyetin hayırlı olsun öncelikle bişey sormak istiyorum motorsiklete ne kadar hakimsin şundan dolayı soruyorum genelde ehliyet alır almaz çoğu kişi sıfır motor almayı düşünüyor tabiki tercih meselesi bu ama motorsiklete hakim olmadan sıfır motor alıp düşüluyor çarpılıyor motor sifirliktan çıkıyor ve değer kaybediyor sıfır ayarında çok motor var bi düşün bence

HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kesinlikle çok doğru. Bana kalırsa da 2. El daha mantıklı aslında

Oğuzhan Ocak
04.April.2017, 22:58
Benim gözlemlediğim kadarıyla sen daha tarza karar verememişsin fakat eğer cruiser tarzı düşünersen falcon hakkındaki yorumum satmak istediğinde elden kolay çıkaramayacağın kanaatinde olur.

Falcon07
04.April.2017, 23:11
Dostum öncelikle ehliyetin hayırlı uğurlu olsun umarım gönlündeki makineye de kavuşursun. Ben 7-8 aydır falcon suruyorum daha hic bir sıkıntısı olmadı diğer forumlarda yazan kronik arızaları da yaşamadim bu motorda biraz şans işi 😀 motorun rahatı 10 numara hep senin hem artçı için rahat motor ancak bi rks gibi randıman alamazsin en fazla 120 i görürsün daha uzun yolum olmadı ama suanlik normal sadece biraz fazla yakıt yakıyor şuanda kmde 30krs yakıyor bu benden dolayı mi motordan mi daha bilmiyorum :) birde eskisehir için bir şey diyemicem ama antalya da bu motor için yedek parca falan sıkıntısı yok.eğer soruların olursa buradayım her zaman 😉

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mustafa B.
05.April.2017, 01:46
Merhaba,

Öncelikle ehliyetin hayırlı olsun kazasız cezasız nice yollara...

Yeni bir dd150e-2 kullanıcısı olarak (1000km) deneyimlerimi paylaşmak isterim. Öncelikle fırsatın olursa almadan önce sürmelisin oturma pozisyonu olarakda peglerin yeri olarak da gayet rahat. Performans olarak çok üstün bişeyler beklemek doğru olmaz ben 105 kiloyum Max 110-120 km/s görüyorum ve hem çok bağırıyor hemde zangır zangır titriyor makina.

Bugun biraz daha az agresif kullanayım dedim titreşimi baya azalttım her ne kadar titreşimi az denilse de üst devirlerde hissedilir derecede titriyor. Bu şahsım adına 150ccden beklediğim performansı alamayıp sürekli yüklenmemden kaynaklanıyor.

Parça konusunda tam bir bilgim yok buraya İstanbul'dan geliyor. Makina yeni olduğu için henüz birşeye ihtiyaç duymadım.

Yakit olarak gayet cimri tam ölçmedim ama 40 liraya doluyor deposu. 4 depoyla 1000km yaptım sanırım (arada benzin çektik geri ekledik filan tam doğru olmayabilir bu bilgi)

Ehliyetini yeni almışsın akıl vermek gibi olmasın ama supersportla başlama kardeşim. Önce küçük cc'li kullanımı kolay virajı yatması kalkması kolay hafif bir motosikletle başla bence. Dün bi abiyle oturduk sohbet ettik iki supersport takasa girmişler değiştikleri gün tekerde takla atmış 12kg platin var vücudumda dedi 😔 bunu şu yüzden söylüyorum deneyimli ssciler bile acemi oldukları makinelerde risk almış oluyorlar. Senin deneyimin ne kadar bilmiyorum ama yine söylüyorum benim fikrime göre küçük makinelerle deneyim kazanmadan büyük makinelere yönelmek doğru değil.

Varsa tanıdık bir bayi git test motosikletleri varmı sor üzerinde dene, yada buluşmalara kadar bekle. Bizim gibi yenileri en çok zarar ettiren acelemiz ve hevesimiz, geç olsun güç olmasın..

Tekerin düz bassın, inşallah gönlündeki motosiklete kavuşursun.

Saygı ve Selamla...

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gri
05.April.2017, 13:38
ben çoçukluğumdan beri chopper hastası birisiyim sadece son fiyatlardan sonra fiyatlar gereği SS alayım dedim ama işte dediğim gibi uzun yola gitmem gerekecek biliyorum ve bu yüzden 150 lik sıkıntı olur diye düşünüyorum. benden daha tecrübeli kişiler olarak sizlerden görüşlerinizi istememin sebebi bu . ilk motor ilk heyecan benden daha iyi bilirsiniz eminimki. hangi motoru almalıyım 0 alırsam plaka vs. masrafları tam olarak ne kadar tutar? 2. el alırsam Eskişehir teşkilatından yardım bekliyorum zatende :D başka şehirden alınsam neye dikkat etmem gerek. beni tecrübelerinizle aydınlatın lüttfen :) :)

Mustafa B.
05.April.2017, 13:54
Benimde ilk motosikletim bu, dd150yi bayiden 6500 peşine çıkardım vergisini ödediler. 470lira trafik sigortası 200lirada plaka masrafları tuttu. 120lira da 2 dönem mtvsi çıktı (11/2016 çıkışlı) sezon açıldı bu fiyatlar değişebilir, sigorta zaten firmadan firmaya değişiyor, benim gibi kaskım gofretten yapılmış olsun sadece polis savar özelliği olsun deri ceketim var yeter filan dersen eni sonu 8000tlye yola düşersin kardeşim.

Bu arada askerden dönerken ordonat deposundan terhis valizine indirme botlarım vardı (yeşil marka/uzun boğaz jandarma) onları giydim bot sorununu çözdüm motosikletle mayına bassam ayağıma bişi olmaz gibime geliyor 🤣 alternatifler böyle yeni keşiflere yol açacak acele etme...

---------------------------------------

Motorcu çocuk değil, Motosikletli Beyefendi diyecekler 😎

Falcon07
05.April.2017, 14:48
Dostum ben falconu 6250 ye sıfır olarak aldım benimde ilk motorum olduğundan 650 lira sigorta çıktı 200 lira plaka masrafları kask ceket 500 hemen hemen 8 bini buldu

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

centaur
05.April.2017, 20:56

Kastın Yamaha SuperSport ise kesenin ağzını bayağı bir açmalısın. Temiz bir 125 cc supersport için bile 9000 lirayı gözden çıkaracaksın, 250 cc modeli içinde en az 15000 lirayı.. O da bir hafta içinde falan alırsan.. Döneceğin zamanı düşünürsek bu fiyatların üzerine bir de sezon açılış zammını (500-1500 arası) eklemelisin ve kararını ona göre vermelisin. Artı supersport cruiser/chopper tarzı değil maalesef.. Bir chopper ın verdiği keyfi asla vermeyecek makineye sevdalanmışsın.

Ve belki de en önemlisi ; RR Ailesi içerisinde yer alma niyetinde isen tercih edeceğin makine cruiser/chopper kategorisinde olmalı. Tercihin enduro,racing,cross vb. tarzında olacaksa( sürüş temposu,görseli,ruhu ve tarzı gereği cruiser/chopper a uymadıklarından ötürü) üzülerek birlikte süremeyeceğimizi belirtmek zorundayım.

Gri
05.April.2017, 22:53
İlker abi :) Super sport taraftarı değilim chopper hayali ile o toplu sürüş hayalleri ile büyüdük ama işte ilde olanla anca bunlar çıkıyo :D güzel temiz 2. el bi chopper bulsam hemen alırım ama işte çok yok 0 desen masrafı var 0 da riskli düşse dert kalksa dert :) ama buda bi aşk lütfen beni bizim o hızlı gençlerimizden sanma Odunpazarlıyım ama SS alayımda havam olsun diye asla düşünmedim :) dışlama beni bozulurum daha yanınızda sürücem hayırlısı ile :)

centaur
06.April.2017, 07:07
Dışlamakla alakası yok dostum.Bu şahıslarla alakalı değil. Ben sana grubun temel bir kuralını aktardım. Bu kesinlikle kişisel tasarrufum değil. Aile ortamı,samimiyet,saygı .. Lakin grubun tüzüğü ve kuralları da var .. Bunların dışına çıkmak bu aileye bağlı hiçbir üye için uygun değil.
Ikincisi ss fiyatlarına çok ama çok rahat bi chopper alırsın. 2 nci el sorun diye düşünüyorsun sanırım. Aslında bu şans meselesi.. Bırak çin i sıfır japon alırsın bi hafta sonra motor elinde kalır veyahut bir çin malı 2nci chopper seni senelerce üzerinde gezdirir. Örnekleri mevcut.Buradaki en önemli nokta bakımlarını düzgün yapmak ve motordan kapasitesinin dışında beklenti içinde olmamak..
Öncelikle acele etmeyeceğiz. Forumda kendi aramızda temiz,güvenilir makineler oluyor.Tanıdık-bildik insanlardan piyasa fiyatlarının daha altına makineler bulunabiliyor. Eskişehir ve çevresinden de bakacağız. Nerde olduğu önemli değil toplanır gider alır geliriz. Yeter ki düzgün olsun, ne cebini ne içini yorsun..
Bu arada hız demişsin ya Kuyubaşı nda büyüdüm Şarhöyükte oturuyorum :)

SM-G600F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

karakalem
06.April.2017, 11:19
Benimde ilk motosikletim bu, dd150yi bayiden 6500 peşine çıkardım vergisini ödediler. 470lira trafik sigortası 200lirada plaka masrafları tuttu. 120lira da 2 dönem mtvsi çıktı (11/2016 çıkışlı) sezon açıldı bu fiyatlar değişebilir, sigorta zaten firmadan firmaya değişiyor, benim gibi kaskım gofretten yapılmış olsun sadece polis savar özelliği olsun deri ceketim var yeter filan dersen eni sonu 8000tlye yola düşersin kardeşim.

Bu arada askerden dönerken ordonat deposundan terhis valizine indirme botlarım vardı (yeşil marka/uzun boğaz jandarma) onları giydim bot sorununu çözdüm motosikletle mayına bassam ayağıma bişi olmaz gibime geliyor 🤣 alternatifler böyle yeni keşiflere yol açacak acele etme...

---------------------------------------

Motorcu çocuk değil, Motosikletli Beyefendi diyecekler 😎

ben ayni botla kaza yaptım, ayagimda 3 platin var. Korumalı motosiklet botu harici hic bir bot korumaz ayagini

Murat Kemah
06.April.2017, 12:36
herkese merhaba öncelikle uzun süredir giremiyordum.Ehliyeti aldık ve sıra geldi motora :D konuyu nerede açarım bilemediğimden burada açıyorum...LF250 B istiyordum ancak son zamlardan sonra bin tl kadar artış olunca baya zorlanırım diye mecburen vazgeçtim o sevdadan. ilk motorda 2. el almak istemedim uğraşırım diye. Falcon Freedom 250 düşünüyorum Eskişehir Teşkilatından da rica ediyorum bu konuda ne önerirsiniz Eskişehire gidincede 2. il güzel motor bulabilirmiyim 1.5 ay sonra oraya geri dönüş yapıcam. öneriler için şimdiden sağolun. Ben hiç bulaşmamanı tavsiye ederim kardeşim. Çünkü kaç tane gördüysem döküntü halde gördüm. En son ortaköy sahilde görmüştük bir tane o da sıfırdı. Tamam sıfırı güzel duruyor, mat siyah rengi falan çekiyor kendine ama o boyası 1 sene sonra dökülmeye başlıyor. Aynı rengi tutturup boyamak da inanılmaz zor. 2. ellerde boyaları iyice kontrol et derim. Madem bütçen 8.5 civarında sana mat siyah bir daytona250 bulalım onu al. Forumda Mehmet abi var ( Mehmet Üstünbaş ) bir ara satmayı düşünüyodu makinesini, km'si düşük ve çok tatlı bir makine sorunu da yok. Bir görüş derim bence. Şimdiden hayırlı olsun tekerin düz bassın. Aramıza tekrar hoş geldin. 8)

Gri
06.April.2017, 15:44
İlker abi hız umrumda değil tekerimiz düz bassın yeter iyi bi makine olsun gözüm gibi bakarım zaten :D bu arada 1 sene kurtuluş 2 sene sultandere oturdum :D karapınarlıyım aslen ama 2 senedir zafer mah. ndeyim :D

downoflight
06.April.2017, 16:39
Kardeşim eğer ilk motorunsa ve ben bunda acemiliği atayım seneye düzgün birşey alayım dersen Antalyada Selman Abi nin motoru vardı satılmadıysa hala. Onunla da bir görüşebilirsin

Gri
07.April.2017, 01:13
onun motor neydi abi km kaçtaydı bilgin varmı

downoflight
07.April.2017, 08:17
onun motor neydi abi km kaçtaydı bilgin varmı
RR Dd150 onun motoru da kilometresi yüksek bakım falan görmüştü ama Selman Abi arkadaşına yaptırmış yürüründe hiçbir sıkıntı yok diyordu. 2. El 0 motor gibi birşey diye konuşmuştuk hatta :D

downoflight
07.April.2017, 12:56
Selman Abinin nick i selmankaya (http://www.raptorriders.com.tr/forums/member.php?5976-selmankaya)
forum içerisinde telefonla da görüştüm ulaşıp detaylı bilgi alabilirsin kardeşim düşünürsen eğer

centaur
07.April.2017, 15:02
Selman Abinin nick i selmankaya (http://www.raptorriders.com.tr/forums/member.php?5976-selmankaya)
forum içerisinde telefonla da görüştüm ulaşıp detaylı bilgi alabilirsin kardeşim düşünürsen eğer

Caner ;
Alperen'e Selman'ın telini özel mesaj olarak gönderirsen daha iyi olur..

Gri
07.April.2017, 15:11
http://www.motosiklet.com/IlanDetay/Motosiklet/regal-raptor-dd-250e-9b-regal-raptor-250e-9b-eskisehirden-temiz-yaninda-kask-ve-mont-13777

kime ait bilen varmı :D

downoflight
07.April.2017, 15:29
http://www.motosiklet.com/IlanDetay/Motosiklet/regal-raptor-dd-250e-9b-regal-raptor-250e-9b-eskisehirden-temiz-yaninda-kask-ve-mont-13777

Kime ait bilmiyorum ama 2011 model balansörsüz makina kardeşim ondan uygun olabilir fiyatı

CELİL
07.April.2017, 15:43

makina yeni kasa yani blansörludür km si çok iyi makina temiz görülüyor bence bir ustaya gösterilip alınabilir

centaur
07.April.2017, 16:37
Diri duruyor Alperen.. Celil Başkanın sözü,fikri önemli.. bakmakta fayda var diye düşünüyorum

SM-G600F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

downoflight
07.April.2017, 16:47
makina yeni kasa yani blansörludür km si çok iyi makina temiz görülüyor bence bir ustaya gösterilip alınabilir
Ben 2012 öncesi tamamen balansörsüz sanıyordum doğrusunu öğrendiğim iyi oldu sağol Celil Başkan :)

CELİL
07.April.2017, 16:50
Ben 2012 öncesi tamamen balansörsüz sanıyordum doğrusunu öğrendiğim iyi oldu sağol Celil Başkan :)

2011 de hem eski kasa blansörsüz hemde yeni kasa blansörlü var :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numenorian
07.April.2017, 23:59
Alperen ilan tarihine baktın mı epey eski çünkü

fsarioglu
14.April.2017, 16:33
tarih 2015 üstad motor satılmıs tekrar yapılmıstır :D