PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yedek depo hakkinda

HAKANSAHİNSS
15.May.2017, 11:39
Merhaba arkadaşlar,
Sizlere sorum olacak benzin alımı yaparken yedek depo dahil fullemek istyorum. Bu durumda benzin alırken depo durumu yedek depo damı tutmam gerekiyor? yardımlarınızı rica ederim

aslantürk34
15.May.2017, 11:50
Yedek depoyla normal depo ayrı ayrı değil benzin aldığında zaten yedek kismida dolmuş oluyor vanayı yedekte veya normalde bırakmak farketmez

HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

acryvz
15.May.2017, 12:04
yedek depo ile normal arasındaki tek fark seviye ... yedek depo daha altan benzin çekiyor , normal depo biraz üstten ...

spue
15.May.2017, 12:09
Merhaba arkadaşlar,
Sizlere sorum olacak benzin alımı yaparken yedek depo dahil fullemek istyorum. Bu durumda benzin alırken depo durumu yedek depo damı tutmam gerekiyor? yardımlarınızı rica ederim

Selamlar Hakan,
"Yedek depoyla normal depo ayrı ayrı değil benzin aldığında zaten yedek kismida dolmuş oluyor vanayı yedekte veya normalde bırakmak farketmez" diyen arkadaşımız benzin bittiğinden yolda kaldı.:)

Evet, benzin deposunun içinde yedek depo diye birşey yok. olay sadece benzin vanasının deponun içine giren kısmına normal (vananın açık ucu üstte ise) yakıt üst delikten kullanılır. o deliğin altında bir delik daha var. vanayı alta cevirir isen aşagıdaki delikten gelir. Alttaki delik ile üstteki arasında kullandığın yakıt "yedek depo" adını alır. Mandal ustte iken yakıt biterse aşağıya çevirirsin sana benzinciye gidip ve yakıt alamanı sağlar. kısaca mandalın acık ucu hep yukarıda olsun. ve bu alışkanlığın olsun 8)

HAKANSAHİNSS
15.May.2017, 13:52
Teşekkürler bilgileriniz için.Benzin bittiğinde gider vaziyette yedek depoya alsam sıkıntı olmaz heralde

nedemek
15.May.2017, 14:05
giderken yedeğe aldığında sorun olmuyor ama benzin gidene kadar boğulma birazcık devam ediyor

aslantürk34
15.May.2017, 14:35
Selamlar Hakan,
"Yedek depoyla normal depo ayrı ayrı değil benzin aldığında zaten yedek kismida dolmuş oluyor vanayı yedekte veya normalde bırakmak farketmez" diyen arkadaşımız benzin bittiğinden yolda kaldı.:)

Evet, benzin deposunun içinde yedek depo diye birşey yok. olay sadece benzin vanasının deponun içine giren kısmına normal (vananın açık ucu üstte ise) yakıt üst delikten kullanılır. o deliğin altında bir delik daha var. vanayı alta cevirir isen aşagıdaki delikten gelir. Alttaki delik ile üstteki arasında kullandığın yakıt "yedek depo" adını alır. Mandal ustte iken yakıt biterse aşağıya çevirirsin sana benzinciye gidip ve yakıt alamanı sağlar. kısaca mandalın acık ucu hep yukarıda olsun. ve bu alışkanlığın olsun 8)
Evet yolda kaldım abi ama arkadaşin sorduğu soru yedek depoyla doldurmakta alakalı yanlışmi anladım yoksa😂

aslantürk34
15.May.2017, 14:38
Bide Süleyman abi motor yeni yapıldı git gel 50 lira yaktım okadar yakacağı aklıma gelmedi 😂