PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlginç bir hararet sorunu

yenidunya
21.May.2017, 00:16
Devir daim çalışıyor, termostat iptal edilmiş, fanlar musure değil kontağa bağlı, direkt çalışıyor, radyatör de tıkalı değil, kontrol edildi. Buna rağmen motor hararet yapıyor, bilin bakalım neden?

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CELİL
21.May.2017, 00:41
Devir daim çalışıyor, termostat iptal edilmiş, fanlar musure değil kontağa bağlı, direkt çalışıyor, radyatör de tıkalı değil, kontrol edildi. Buna rağmen motor hararet yapıyor, bilin bakalım neden?

İsmail dediklerinin dışında bakacak pek bir yer kalmamış suyun tüm kanallardan geçtiğinden emin ol blok üzerinde kireçlenme yapmış tıkanmış bir yer olabilir veya makina contamı yaktı acaba ?

yenidunya
21.May.2017, 00:51
Radyatörlerdeki antichrist suyu boşaltım ve radyatöre suyu çok yavaş koydum kapak kapak, içindeki hava çıktı. Son gelişimde hararet yapmadı. Hava yapmıştır dedi usta ama bana mantıklı gelmedi çünkü hava kanalı var zaten, hava oradan cikar

yenidunya
21.May.2017, 00:53
Bu arada motordan da dolaşıyor su test ettim, radyatörü soktum ve hortumdan kuvvetlice üfledim. Su dışarı tahliye oldu ve hava da cikti

CELİL
21.May.2017, 01:09
Hava yapması pek mümkün değil yedek su deposunun tahliye çıkışı var havayı oradan atar ama belki tıkanmıştır bir terslik olmuş düzelmiştir takipte kal tekrar yapacakmı .

gabriel cash
21.May.2017, 01:45
abi hararet müşürü arızalı olmasın?

ugurogz
21.May.2017, 12:55
Evet herşey normal gözüküyorsa hararet müşürüde arıza yapmış olabilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

yenidunya
21.May.2017, 17:30
Müdür ile ne alakası var konunun millet

gabriel cash
21.May.2017, 21:09
ben hararet lambasının yanmasını göz önüne alarak hararet müşürü arızalı olabilir dedim ama motor da normalden fazla ısınıyor mu falan onu bilmiyorum. şayet sadece lamba yanıyorsa müşür arızalı olabilir ama yok motor da fazla sıcaksa ben de anlamadım bu işi :)

ugurogz
21.May.2017, 21:10
Yani eğer harareyit yaptıracak her sorunu ortadan kaldırmıssanız yada herşey normal seyrindeyse eğer hararet göstermesi mantıksız belki harareti ölçmek için kullanılan göstergeye yansıtan müşür sizi yanıltıyordur demek istedik

yenidunya
22.May.2017, 02:46
Yok resmen hararet yapıyor. Bende lamba yok. Direkt radyatöre bakıyorum resmen hararet yapıyor.

ugurogz
22.May.2017, 12:39
Öyleyse bir şey diyemiyorum ama başka bir ustaya gösterebilirsiniz belki ustanızın atladığı bir şey vardır o bulur başka aklıma bir şey gelmiyor malesef

ali
22.May.2017, 12:40
Gecmiş olsun

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yenidunya
01.June.2017, 13:12
Sorunun cevabi. Radyatör kapağı içerden tam basmadığı için motor devirlenince devirdaim pompası suyu basınçlı bir şekilde dolandırmaya başlayınca üstteki tahliye kanalından yedek depoya oradan da yere akıyormuş. Hareket halindeyken fark edemiyoruz. Haliyle sistemdeki su azalıyor ve kalan su soğutmaya yetmiyor. Kacak giderildi sorun cozuldu