PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daytona Arka Amortisör

laerrof
30.May.2017, 14:22
Merhaba arkadaşlar. Bir süredir motorumun arka amortisörleri patlak halde. Artçı falan aldığımda da sürtme oluyor tekere. Şimdi amortisörleri değiştirmek istiyorum fakat İstanbul içerisinde amortisörlerin tanesi için 350 lira gibi bir fiyat aldım 700 lirada+işçilik ise şu aşamada beni aşacak gibi. Bu nedenle en azından parçayı yurtdışından getirmek istiyorum ve sorular buradan itibaren başlıyor. Öte yandan eğer bunu getirtebilirsem başka parçaları da yurt dışından tedarik etmeyi düşünüyorum. (Nikelaj avadanlık ve sol ayak pagi gibi)

-Gümrüğe takılırsa ne kadar bir vergi ile ürünü teslim alabilirim ?

-yoycart.com'a bakıyorum ama bizim makineye uygun amortisör bulamadım jianlinin ona yakın şöyle bir amortisörünün buldum. Ya aramayı yanlış yapıyorum ya da gerçekten yok. Aliexpresse henüz bakamadım.

https://www.yoycart.com/Product/547566294732/

-Fiyat sizce uygun mudur? Yurtdışından getirme riskine değer mi ?

Tekeriniz düz bassın.

e.erbaş
30.May.2017, 16:16
Dostum merhaba;
patlak amortisörlerin tamiri mümkün işi bilen birine yaptirabilirsin.Ben kendim yapmış ve forumda paylaşmıştım fikir sahibi olabilirsin.Aliexpreste yok bizim amortisörlerden,yoycartta var fakat kargo ücreti ve gümrük işin içine girince yurt içi ile aynı paraya gelir sanırım.

e.erbaş
30.May.2017, 16:23
Bu arada patlak olduğundan emin misin? Amortisör ayarları ne durumda?

laerrof
30.May.2017, 16:41
Dostum merhaba;
patlak amortisörlerin tamiri mümkün işi bilen birine yaptirabilirsin.Ben kendim yapmış ve forumda paylaşmıştım fikir sahibi olabilirsin.Aliexpreste yok bizim amortisörlerden,yoycartta var fakat kargo ücreti ve gümrük işin içine girince yurt içi ile aynı paraya gelir sanırım.

Amortisör ayarları en son seviyesinde fakat dediğim üzere artçının ağırlığı önemli değil arkama kim oturursa otursun o teker çamurluğa sürtüyor. Hatta şöyle söyleyeyim kasislere yavaş girdiğim halde tek başımayken o sürtme bende de oluyor. Bu tamir konusuyla alakalı linki paylaşma şansınız var mıdır ?

Bypale
30.May.2017, 16:43
Ender geçmiş olsun. Maalesef yenisi çok pahalı. Tamiri yapan birkaç yer var. Sıkı dur tamirine sıfırının 2katını bile isteyen oldu ::::: sonunda celil abiyle 4.levent sanayide bir usta bulduk. 275 liraya çiftini tamir ettirdim. Kullanıyorum. Memnunun. Sana verilecek en uygun tavsiye bu. Yanlız amortisörleri söktürüp götürmen gerekiyo. Benimkini hatır bela söktü. Canı çıktı. Şansını dene yinede :) numarasını özelden atıyorum. Raptorriders grubundan aradığını söyle. Dilerim yardımı olur. Birde amortisör tamirinden sonra muhakkak şasi takozunu değiştir. Sürtme ondan kaynaklanır. Amortisör patlak olsa bile ani vurmaları yada yükü emip çamurluğa tekerin sürtmemesini sağlayan stoper takozudur. Kolay gelsin 8)

laerrof
30.May.2017, 16:49
Ender geçmiş olsun. Maalesef yenisi çok pahalı. Tamiri yapan birkaç yer var. Sıkı dur tamirine sıfırının 2katını bile isteyen oldu ::::: sonunda celil abiyle 4.levent sanayide bir usta bulduk. 275 liraya çiftini tamir ettirdim. Kullanıyorum. Memnunun. Sana verilecek en uygun tavsiye bu. Yanlız amortisörleri söktürüp götürmen gerekiyo. Benimkini hatır bela söktü. Canı çıktı. Şansını dene yinede :) numarasını özelden atıyorum. Raptorriders grubundan aradığını söyle. Dilerim yardımı olur. Birde amortisör tamirinden sonra muhakkak amortisör takozunu değiştir. Sürtme ondan kaynaklanır. Amortisör patlak olsa bile ani vurmaları yada yükü emip çamurluğa tekerin sürtmemesini sağlayan stoper takozudur. Kolay gelsin 8)

Açılın ben doktorum diyerek geldi imdadımıza da yetişti 8) abi sen numarayı bana özelden atarsan çok memnun olurum. İş nedeniyle Beşiktaş'ta oluyorum 4. levente geçerim buradan yaptırırım ustaya. Amortisör ya da stoper takozu diyelim bu parçanın maliyeti nedir peki ?

Bypale
30.May.2017, 16:55
Açılın ben doktorum diyerek geldi imdadımıza da yetişti 8) abi sen numarayı bana özelden atarsan çok memnun olurum. İş nedeniyle Beşiktaş'ta oluyorum 4. levente geçerim buradan yaptırırım ustaya. Amortisör ya da stoper takozu diyelim bu parçanın maliyeti nedir peki ?

Az önce yanlış yazmıştım. Amortisör değil şasi takozu olarak düzeltiyim. Orjinal takozunu servislerden para verip alma hatta takma bile dayanmıyo. Sefaköydeki servis ahmet ustaya uğra onda kaliteli ve dayanıklı bir takoz var. Oraya uyduruyo onu. Gayette sağlam. Şöyle diyim. 3kişide binseniz motora şasi kırılır takoz kırılmaz ::::::::::::

laerrof
30.May.2017, 16:57
Az önce yanlış yazmıştım. Amortisör değil şasi takozu olarak düzeltiyim. Orjinal takozunu servislerden para verip alma hatta takma bile dayanmıyo. Sefaköydeki servis ahmet ustaya uğra onda kaliteli ve dayanıklı bir takoz var. Oraya uyduruyo onu. Gayette sağlam. Şöyle diyim. 3kişide binseniz motora şasi kırılır takoz kırılmaz ::::::::::::

O zaman Sefaköye de geçeyim şu amortisör işinden sonra. Onun arkasından da eskisi gibi yine tuvalete bile motorla girmeye devam ederim. ::::::::::

Bypale
30.May.2017, 17:04
O zaman Sefaköye de geçeyim şu amortisör işinden sonra. Onun arkasından da eskisi gibi yine tuvalete bile motorla girmeye devam ederim. ::::::::::

Bence sefaköye git. Amortisörleri söktür. Sen onları yaptırana kadar ahmet usta şasi takozunu yapar. Hatta bakım zamanı git. Hepsi birden çıksın aradan.

laerrof
30.May.2017, 17:07
Bence sefaköye git. Amortisörleri söktür. Sen onları yaptırana kadar ahmet usta şasi takozunu yapar. Hatta bakım zamanı git. Hepsi birden çıksın aradan.

Bakıma var gibi bira makine 14000 de 15000 olunca yağ değişim vs diyerek gireceğim olaya :) o zamana kadar eğer maddi olarak sorunum olmazsa 15000 km ye kadar bir kaç defa yaptırmış olurum. Zaten bayramda 1000 kilometreye yakın yol da yapıyor olacağım kısmet olursa.

e.erbaş
30.May.2017, 18:26
Uğur abinim dediği gibi sökmesi zor,kendimdem biliyorum :) Hem ince diş hemde loctite tarzı ilaç sürerek sıkılmış civatalar.Yerine tekrar taktırırken loctite sürerek taktirin,gevşeme riski var.Bakmayın çinli abiler işi biliyor.