Orijinalini görmek için tıklayınız : Şanzıman ve Bloklar
TonEmre
03.Haziran.2017, 17:28
Abiler 6-7 ay önce aldığım motorumu 1 aydır kullanamıyorum. toplanda 2 aydır grup dişlileri parçalandığı konusunda motorcuya götürüp geliyordum. kendileri bir sıkıntı yok şuan masraf yapmana gerek yok diyordu. Geçtiğimiz gün Ahmet Ustaya götürdüm ve Sıkıntı motor bloklarına kadar ulaştığını söyleyip 3500 tl gibi sadece parça masrafı söyledi. Abiler bana bir akıl verin buna sebep olan motorcuya ne denmeli? 7000 e alınan motora 3500 bi anda çıkarılıp verilir mi? yada bunlar yapılmazsa o motora artık ne yapılmalı parça parça satılır mı?
Fatal
03.Haziran.2017, 17:30
sakin ol dostum ben 5500 tl harcadım 7500 lik motora halada harcıyorum şimdidr eksantrik sorun çıkardı onuda yaptırcam yapıcak bişey yok arkadaşlar biliyor benim harcadığım paraları ama yılmıyorum borç harç yapıyorum bi şekilde
yani öyle yada böyle yaptırıcaksın bu arızayı başka çıkış yolun yok :) :) :)
SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
WOLF
03.Haziran.2017, 17:41
emre geçmiş olsun. o nasıl bir motorcuymuş şu an masraf yapma diyor. en ufak bir parça motorun içini mahvediyor. az masraf varken şimdi bayağı artmış masrafın. çok geçmiş olsun. o motorcuya ne yapılmasını ben biliyorumda burda olmaz
yenidunya
03.Haziran.2017, 20:29
Ali usta aptal bir kazıkçı gitmeyin oraya, bana 2000 lira dediği bir işi 600 e yaptirdim
ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yenidunya
03.Haziran.2017, 20:30
Motorun sorunu neymis
yenidunya
03.Haziran.2017, 20:32
Bu arada 900 lira dediği kranki 350 ye aldım. Ali denen adam gibiler ya sayı saymayı bilmiyor ya da dayak yememiş.
FouL
03.Haziran.2017, 20:36
Emre çok üzüldüm.. yapacak yada söyleyecek bisey bulamıyorum.. yeniden bir motor alman 9-10 lira en az.. çok masraflı olacak her türlü
Hakan_
03.Haziran.2017, 23:13
Bu arada 900 lira dediği kranki 350 ye aldım. Ali denen adam gibiler ya sayı saymayı bilmiyor ya da dayak yememiş.
Merhaba, alternatif olarak islem yaptirdiginiz yeri de yazar misiniz ? Ben henuz almadim regal motor ciddi ciddi ilgileniyorum. Ali usta oturdugum yere yakin diye dusunuyordum ama sizin soylediginizi okuyunca ister istemez bi soru isareti olustu.
Est sularus oth mithas...
MErtugrulK
04.Haziran.2017, 02:45
Abiler 6-7 ay önce aldığım motorumu 1 aydır kullanamıyorum. toplanda 2 aydır grup dişlileri parçalandığı konusunda motorcuya götürüp geliyordum. kendileri bir sıkıntı yok şuan masraf yapmana gerek yok diyordu. Geçtiğimiz gün Ahmet Ustaya götürdüm ve Sıkıntı motor bloklarına kadar ulaştığını söyleyip 3500 tl gibi sadece parça masrafı söyledi. Abiler bana bir akıl verin buna sebep olan motorcuya ne denmeli? 7000 e alınan motora 3500 bi anda çıkarılıp verilir mi? yada bunlar yapılmazsa o motora artık ne yapılmalı parça parça satılır mı?
İşçilik ile 4500 olur o, hasarlı bir motor alıp kıyıda köşede kafana göre custom yap iki motordan daha mantıklı olur. Ya da o paraya alet edevat al kendin yap, gereksiz şekilde pahalı paralar ödemek yerine; ustalık öğrenmiş olursun. Bu ustalar çok can sıkıyor.
Oğuzhan Ocak
04.Haziran.2017, 02:54
Cok gecmis olsun gerçekten üzücü bir durum o motorcuyada harika sözler söyledim içimden kulaklari cinlar heralde :(
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TonEmre
04.Haziran.2017, 14:33
İşçilik ile 4500 olur o, hasarlı bir motor alıp kıyıda köşede kafana göre custom yap iki motordan daha mantıklı olur. Ya da o paraya alet edevat al kendin yap, gereksiz şekilde pahalı paralar ödemek yerine; ustalık öğrenmiş olursun. Bu ustalar çok can sıkıyor.
Aklımdada böyle birşey var aslında. Trafikten düşmüş bir motorla birleştirip custom tarzı birşey
yenidunya
04.Haziran.2017, 15:31
Arkadaşlar yeriniz varsa kendiniz yapın, usta denenler bir yeri yapar bir yeri bozar. O kadar para ödersin yaptıkları is 3 giyme bozulur. Ben çok çektim bu ustamsilar dan. Sadece motor konusu da değil. Herhangi bir ustalık mevzusu. Yeriniz varsa kendiniz yapın. Yoksa özetin yaptırdığı usta ile görüşün. Ben ümraniye murat diye bir motorcu ya yaptırdım adam azıcık ekabir
yenidunya
04.Haziran.2017, 15:31
Ozer
Murat Kemah
04.Haziran.2017, 15:41
Emre senin dişliler sağlam gibiydi. İstersen bir de kendin kontrol et. Git ahmet ustaya göstersin sana neresi bozukmuş. Bozuk bi dişli al eline karşılaştır. Bu arada custom maliyeti en az 2 katına çıkaracaktır haberin olsun. Yalnızca blok koymakla bitmez o iş.
TonEmre
05.Haziran.2017, 16:37
Emre senin dişliler sağlam gibiydi. İstersen bir de kendin kontrol et. Git ahmet ustaya göstersin sana neresi bozukmuş. Bozuk bi dişli al eline karşılaştır. Bu arada custom maliyeti en az 2 katına çıkaracaktır haberin olsun. Yalnızca blok koymakla bitmez o iş.
Şuan Ahmet ustada motor Murat. Krank da dağılmak üzere işçilikle birlikte 5000 tl masrafın var dedi. Şuan ahmet ustada yatıyor motor
Bypale
05.Haziran.2017, 17:10
Şuan Ahmet ustada motor Murat. Krank da dağılmak üzere işçilikle birlikte 5000 tl masrafın var dedi. Şuan ahmet ustada yatıyor motor
Durum baya bi ciddi :( geçmiş olsun kardeşim
Murat Kemah
05.Haziran.2017, 17:15
Şuan Ahmet ustada motor Murat. Krank da dağılmak üzere işçilikle birlikte 5000 tl masrafın var dedi. Şuan ahmet ustada yatıyor motor Biliyorum gördüm ben makineyi orda. Ondan diyorum git bi bak karşılaştır.
TonEmre
05.Haziran.2017, 18:12
Durum baya bi ciddi :( geçmiş olsun kardeşim
Teşekkürler abi katılamamamın sebebi bu aslında
daytona_39
05.Haziran.2017, 22:03
merhaba ; uzun zamandır forumu ziyaret edemiyordum. Benimde 350 Daytonam var 2011 model. Dün Pazar günü yolda gazlamış giderken sağ motor kapağının olduğu yerden bir çatırtı geldi ve motor bloğu kapağı parçalandı. debriyaj dişlileri kırılıp bloğun bir kısmını kırdı delik açtı. şu nda sağ motor bloğu ve kapağı daha sökmediğim için içerde hangi dişliler de kırıldı bilmiyorum. resimde görebilirsiniz. şimdi sizlerden ricam bu parçaları ucuza nasıl temin edebilirim. bu konuyu okudum arkadaşımın da aynı sorunu var belli. yardımcı olabilecek kimse var mı?https://i.hizliresim.com/8dm787.jpg (https://hizliresim.com/8dm787)
CELİL
05.Haziran.2017, 22:31
merhaba ; uzun zamandır forumu ziyaret edemiyordum. Benimde 350 Daytonam var 2011 model. Dün Pazar günü yolda gazlamış giderken sağ motor kapağının olduğu yerden bir çatırtı geldi ve motor bloğu kapağı parçalandı. debriyaj dişlileri kırılıp bloğun bir kısmını kırdı delik açtı. şu nda sağ motor bloğu ve kapağı daha sökmediğim için içerde hangi dişliler de kırıldı bilmiyorum. resimde görebilirsiniz. şimdi sizlerden ricam bu parçaları ucuza nasıl temin edebilirim. bu konuyu okudum arkadaşımın da aynı sorunu var belli. yardımcı olabilecek kimse varmı
Merhaba Erdinç geçmiş olsun debriyaj balatasının kapağı patlamış yedek parça için RR Distribütörün numarası 0212 6562656 kolay gelsin .
daytona_39
05.Haziran.2017, 23:08
Teşekkürler Celil abi. Blokta da sorun var. Demirtaş motor da çok pahalı parçalar. inşallah Distrübütörde daha uygundur.
e.erbaş
05.Haziran.2017, 23:42
merhaba ; uzun zamandır forumu ziyaret edemiyordum. Benimde 350 Daytonam var 2011 model. Dün Pazar günü yolda gazlamış giderken sağ motor kapağının olduğu yerden bir çatırtı geldi ve motor bloğu kapağı parçalandı. debriyaj dişlileri kırılıp bloğun bir kısmını kırdı delik açtı. şu nda sağ motor bloğu ve kapağı daha sökmediğim için içerde hangi dişliler de kırıldı bilmiyorum. resimde görebilirsiniz. şimdi sizlerden ricam bu parçaları ucuza nasıl temin edebilirim. bu konuyu okudum arkadaşımın da aynı sorunu var belli. yardımcı olabilecek kimse var mı?https://i.hizliresim.com/8dm787.jpg (https://hizliresim.com/8dm787)
Erdinç abi geçmiş olsun,nasıl oldu bu böyle :shock:
Zafer
06.Haziran.2017, 13:00
http://www.burakmotor.com/tr/c/KELLE-MOTOR-CESITLERI/121
internetten gordum sadece 5000tl cok kardes cok cok gecmis olsun linki incele bi istersen belki bir fikir verir
TonEmre
06.Haziran.2017, 13:32
http://www.burakmotor.com/tr/c/KELLE-MOTOR-CESITLERI/121
internetten gordum sadece 5000tl cok kardes cok cok gecmis olsun linki incele bi istersen belki bir fikir verir
Zafer abi Motor kısmını bu şekilde değiştirdiğimde ne gibi şeyler yaşarım peki? Bizimkiler tek blok burda V motorlar mevcut değişim yaparken ne gibi yollar izlemeliyim?
aslantürk34
06.Haziran.2017, 13:42
Geçmiş olsun bende Ali ustadan fiyat aldım 3000 lira fiyat verdi şanzıman egzantrik mili piston gömlek yağ pompası debriyaj balatasi frenler komple 2000 e yaptırdım Ahmet ustadan parça aldım elindeki şanzımani bozup bende hasarlı olana dişlileri verdi şuan en uygunu Ahmet usta
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TonEmre
06.Haziran.2017, 17:27
Geçmiş olsun bende Ali ustadan fiyat aldım 3000 lira fiyat verdi şanzıman egzantrik mili piston gömlek yağ pompası debriyaj balatasi frenler komple 2000 e yaptırdım Ahmet ustadan parça aldım elindeki şanzımani bozup bende hasarlı olana dişlileri verdi şuan en uygunu Ahmet usta
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Manisa Servisten 3500 tl fiyat aldım yan sanayi olarak 3000 tl dedi. Dispritörden 3650 tl fiyat aldım. Ali usta toplam olarak 50000 tl işçilikle dedi daha sonradan aradığımda dahada uygun şekilde ayarlayabiliriz dedi. Dispritörden 4500 kelle motor fiyatı aldığm sağ bloğu kendilerine vericeğim için düçeceğini tahmin ediyorum abiler sizce ne yapmalıyım?
Sorunlar:
Şanzuman
Silindir
Piston
Hilal
Krank
Yağ Pompası
Egzantirik Zinciri
Egzantirik Mili
Sağ Blok
Bilyalar
Krank Bilyaları
Keçe
Conta takımı
Zafer
06.Haziran.2017, 19:00
Zafer abi Motor kısmını bu şekilde değiştirdiğimde ne gibi şeyler yaşarım peki? Bizimkiler tek blok burda V motorlar mevcut değişim yaparken ne gibi yollar izlemeliyim?
Emre ahmet usta kendi kullandığı motorda uyguladi bu islemi muayenede sorun cikiyormu o kisini bir arastirmak lazim bizm motorlarada v motor cok yakisir tabiki iyi arastirmak lazim
yenidunya
06.Haziran.2017, 22:11
250 lik değil de daha yüksek bi motor var midir acaba
daytona_39
07.Haziran.2017, 11:54
Teşekkür ederim. Motora hafta sonları binebiliyorum iş yüzünden birkaç haftadır binmiyordum , motoru uzun süre yatırıp sonra sıkıştırınca böyle oldu sanırım :( Gerçi ustam ilk defa böyle bir arıza gördüğünü söyledi ama nasıl oldu bende anlamadım...
yenidunya
08.Haziran.2017, 17:57
Bildiğin hava boşluklu dökmüşler blogu. Kalite kontrol yok birşey yok tabii
ugurogz
08.Haziran.2017, 18:04
Çok geçmiş olsun zor iş gerçekten umarım az maliyet ile halledebilirsin [emoji53]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
CELİL
08.Haziran.2017, 18:41
Teşekkür ederim. Motora hafta sonları binebiliyorum iş yüzünden birkaç haftadır binmiyordum , motoru uzun süre yatırıp sonra sıkıştırınca böyle oldu sanırım :( Gerçi ustam ilk defa böyle bir arıza gördüğünü söyledi ama nasıl oldu bende anlamadım...
Erdinç senin motorun arızalı yerin resmini Ahmet ustaya gösterdim blogu tamir ettirebilirim görmem lazım diyor haberin olsun 8)
ali
08.Haziran.2017, 21:28
bence parcala sat 3.500 motor arzasını vermeyerek 3500 üstüne motorun parcalarından elde ettigin parayı ekleyip sorunsuz bir makine bak 3500 verince tüm dertler bitmiyor cünkü yine olabiliyor daha kötüsü olabiliyor sorunsuz makine ara.. Ben motorla inatlasmam fiyat performans insanıyım 7binlik motora 5bin harcamam motorun parcalarından 2 bin kaldırır 7bine yine baska motor alırım bir alternatif de motor blogunun ikinci eline bak bi tane facede gördüm misal bütün motoru parca olarak satıyordu daha ucuza halledersin belki
D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TonEmre
10.Haziran.2017, 13:23
bence parcala sat 3.500 motor arzasını vermeyerek 3500 üstüne motorun parcalarından elde ettigin parayı ekleyip sorunsuz bir makine bak 3500 verince tüm dertler bitmiyor cünkü yine olabiliyor daha kötüsü olabiliyor sorunsuz makine ara.. Ben motorla inatlasmam fiyat performans insanıyım 7binlik motora 5bin harcamam motorun parcalarından 2 bin kaldırır 7bine yine baska motor alırım bir alternatif de motor blogunun ikinci eline bak bi tane facede gördüm misal bütün motoru parca olarak satıyordu daha ucuza halledersin belki
D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu şekilde araştırıyoruz çok teşekkürler önerin için
leonraptor
11.Haziran.2017, 14:32
Bu paylaşımları görünce şaşırmıyorum ama zaman ve emeğe üzülüyorum şimdi ben daytonamı satıyorum 11000 istiyorum arayan pahalı diyor ama sıfır ayarında sonra o arkadaş gidip 7500 e gidip masraflı motoru alıyor sonra 3500 tl masraf çekilen rezillik zaman kaybı ve motordan soğuma... Yazık gerçekten ucuzsa nedenini deneyerek öğrenmişsiniz çok geçmiş olsun
basarsayilgan
11.Haziran.2017, 19:22
Sultangazi'de H. Usta var, kesinlikle tavsiye ederim, hiç kazık değil ve hizmet harika.
Yönetim Edit: (sponsor olmayan firmaların adres telefonlarını açık ekrandan vermiyoruz gerekirse özelden paylaşabilirsiniz )
bronks
23.Temmuz.2017, 22:08
Sultangazi'de H. Usta var, kesinlikle tavsiye ederim, hiç kazık değil ve hizmet harika.
Yönetim Edit: (sponsor olmayan firmaların adres telefonlarını açık ekrandan vermiyoruz gerekirse özelden paylaşabilirsiniz )Özelden irtibat nosunu verir misin
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mrsivasle
23.Temmuz.2017, 23:41
Gecmis olsun parca olarak satip degerlendirmen daha mantikli bence fiyat arastirmasi yapip ali ustayada burdan selamlar
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.