PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ damlatası için bi yardımcı olabilirmisiniz

Muhtar
06.June.2017, 00:36
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170605/3bac41d2714f7f1e8d5d7965ac2d30a7.jpg
Motorumun altından o vidanın olduğu yerden az bi yağ damlatıyor nedeni hakkında ufakta bi bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi maaşımı alınca bi baktırıcam ama ne kadar bi problem yaratır ne kadara mâl olur bi bilgim yok araç spyder 250

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

CELİL
06.June.2017, 00:58
Merhaba Göksel resimdeki vidalar motor iki yan blokun birleştiği yer arada conta var ya vida gevşedi ya conta kaçırıyor contayı değiştirmek zor komple motor dağılması gerekiyor parça fazla tutmaz ama işçilik çok tutar makinanın eksilen yağını tamamlayarak bir süre idare edebilirsin yağ seviyesi yağ çubuğundaki tırtıklı alanın altına düşmesin yeter .
Bunun dışında yağın başka yerden sızıp oraya gelmediğinden emin ol yağlı yeri temizle sonra yağın çıkış yaptığı yeri ara ara kontrol edip bulmaya çalış kolay gelsin

Muhtar
06.June.2017, 01:01
tamamdır çok teşekkür ederim

yenidunya
06.June.2017, 01:12
Bu kadar yağ için motoru sökme bence, yagi kontrol et devam

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muhtar
06.June.2017, 01:13
[QUOTE=yenidunya;283051]Bu kadar yağ için motoru sökme bence, yagi kontrol et devam

yağı kontrol et derken eksiğini tamamlayarak mı ?

yenidunya
06.June.2017, 01:14
Aynen, azalmasın celil abinin dediği gibi

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muhtar
06.June.2017, 01:16
e bu sürekli böle devam ettiiğinde problem yaratmaz mı

e.erbaş
06.June.2017, 08:48
Dostum yağ tahliye vidasinin aleminyum pulu üzerinde mi?

wademacum
06.June.2017, 10:22
hocam yağ boşaltma vidasının ordan geliyorsa eğer (resimde tam göremedim ben) aynısı bendede var sebebide vidayı yalama etmem yarım saat önce ustaya verdim tornacı deliğe yay benzeri birşey(helicoil deniyor) sokup vidayı sıkıyormuş dişlerin arasımı doluyormuş sanırım öyle bişeyler anlattı bana maliyetide 15 20 tl tutar dedi.

Muhtar
06.June.2017, 10:24
hocam yağ boşaltma vidasının ordan geliyorsa eğer (resimde tam göremedim ben) aynısı bendede var sebebide vidayı yalama etmem yarım saat önce ustaya verdim tornacı deliğe yay benzeri birşey(helicoil deniyor) sokup vidayı sıkıyormuş dişlerin arasımı doluyormuş sanırım öyle bişeyler anlattı bana maliyetide 15 20 tl tutar dedi.

Bende şimdi bi tanıdık ustaya gidicem bakalım en kötü senin dediğini söylerim ona teşekkürler genede

Muhtar
06.June.2017, 12:42
Yağ işini çözdük benim silindirlerden bi tanesi çalışmıyodu motor ısınınca ve gaz açınca çalılıyodu sol buji bitikti onu değiştirdik ama tamirci jiglenin çekik kalmasını söledi ordaki pimler işlev görmüyomuş dedi yapılması için sökülmesi filan gerekicek dedi ama jigle çekik gidince sıkıntı olmuyormuydu ?

CELİL
06.June.2017, 13:10
Yağ işini çözdük benim silindirlerden bi tanesi çalışmıyodu motor ısınınca ve gaz açınca çalılıyodu sol buji bitikti onu değiştirdik ama tamirci jiglenin çekik kalmasını söledi ordaki pimler işlev görmüyomuş dedi yapılması için sökülmesi filan gerekicek dedi ama jigle çekik gidince sıkıntı olmuyormuydu ?

Merhaba Göksel normal şartlarda jikle açık gidilmez bujiyi bozar ama usta pimler çalışmıyor demiş o durumda pek bir şey diyemicem birde yağ sorunu nedenmiş onuda yazarsan başka arkadaşlara bilği olur 8)

Muhtar
06.June.2017, 13:16
Merhaba Göksel normal şartlarda jikle açık gidilmez bujiyi bozar ama usta pimler çalışmıyor demiş o durumda pek bir şey diyemicem birde yağ sorunu nedenmiş onuda yazarsan başka arkadaşlara bilği olur 8)

Ama yine bujiler bozulucak dimi :) yağ sorunu alttaki vidadan geliyor yağ boşaltım vidasından oraya bi yay gibi bişey soktu ben o ara dışardaydım bakamadım malesef

Muhtar
07.June.2017, 01:19

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170606/ab79b81c40e05bb09d03cf7ee2fb1a9a.jpg
Başkanım bişey sorucam kafam çokk karıştı bu jigle yukarıdayken motorun ısınmasını sağlıyor aşağıdayken mi ?

CELİL
07.June.2017, 01:25
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170606/ab79b81c40e05bb09d03cf7ee2fb1a9a.jpg
Başkanım bişey sorucam kafam çokk karıştı bu jigle yukarıdayken motorun ısınmasını sağlıyor aşağıdayken mi ?

Resimdeki gibi yukarıda durunca kapalı aşağı indirince açık 8)

Muhtar
07.June.2017, 01:33
Resimdeki gibi yukarıda durunca kapalı aşağı indirince açık 8)

Bende böle durunca rolanti daha artıyor ama aşağıya indirince rolanti düşüyor bi fikriniz varmıdır ?

CELİL
07.June.2017, 01:42
Bende böle durunca rolanti daha artıyor ama aşağıya indirince rolanti düşüyor bi fikriniz varmıdır ?

Motor soğuk iken llk çalıştırmada yapıyorsa karbüratörde sorun var sıcakken jikle açınca yapıyorsa normal Ustanın bahsettiği konu bu olabilir jikle kolu karbüratörün içine giren ince millere basıp işlem yapıyor senin makinada orada bir sorun var sanırım ters çalışıyor .

Muhtar
07.June.2017, 01:43
Motor soğuk iken llk çalıştırmada yapıyorsa karbüratörde sorun var sıcakken yapıyorsa normal Ustanın bahsettiği konu bu olabilir jikle kolu karbüratörün içine giren ince millere basıp işlem yapıyor senin makinada orada bir sorun var sanırım ters çalışıyor .

Hayır motor sıcakken bunu yapıyor bu durumda ters kullanmam daha mantıklı

CELİL
07.June.2017, 01:47
Hayır motor sıcakken bunu yapıyor bu durumda ters kullanmam daha mantıklı

Motor sıcakken jikle kullanılmaz kullanırsan motor rolanti düşürür stop eder
Jikleyi motor soğuk iken ilk çalıştırmada kullanılır motor ısınınca ve yola çıkarken kapatılması gerekir

Muhtar
07.June.2017, 01:51
Motor sıcakken jikle kullanılmaz kullanırsan motor rolanti düşürür stop eder
Jikleyi motor soğuk iken ilk çalıştırmada kullanılır motor ısınınca ve yola çıkarken kapatılması gerekir

İşte az önce yolda gelirken yaşadım üsküdardan kartala geldim ışıklarda istop etti jikle yukarı kalkıktı benim motorda bi problem var hikle kolu yukarı kalkıkken rolanti artırıyor ben motoru ilk çalıştırıken yukarı kaldırıyım yola çıkıcağım zaman indiriyim diyoeum çünkü bi ay oldu motor alalı paso şimdi drdiğim gibi kullandım ama bugun motorcu kolu yukarı kalkık kullan diyi ce akşam ışıklarda istop etti

CELİL
07.June.2017, 01:57
İşte az önce yolda gelirken yaşadım üsküdardan kartala geldim ışıklarda istop etti jikle yukarı kalkıktı benim motorda bi problem var hikle kolu yukarı kalkıkken rolanti artırıyor ben motoru ilk çalıştırıken yukarı kaldırıyım yola çıkıcağım zaman indiriyim diyoeum çünkü bi ay oldu motor alalı paso şimdi drdiğim gibi kullandım ama bugun motorcu kolu yukarı kalkık kullan diyi ce akşam ışıklarda istop etti

Motorun rolanti ayarı düşük olmasın sağ tarafta karbüratörün üzerinde siyah yuvarlak dibi yaylı bir vida var motor sıcak iken stop ettiğinde oradan sola doğru çevirerek rolantiyi yükselt stop etmeyi kesiyormu kontrol et

Muhtar
07.June.2017, 01:59
Motorun rolanti ayarı düşük olmasın sağ tarafta karbüratörün üzerinde siyah yuvarlak dibi yaylı bir vida var motor sıcak iken stop ettiğinde oradan sola doğru çevirerek rolantiyi yükselt stop etmeyi kesiyormu kontrol et

O vidayı çevirince rolanti geliyor hatta elimde bi video var çektim ama buraya atamıyorum bideoda be dediğimi daha iyi anlarsınız zaten