PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hararet lambası surekli fan basma

NEMRUT
07.June.2017, 11:37
selamlar arkadaşlar,

bende aranıza katılalı yaklaşık 2 ay oldu 2013 250 e9b var 2 aydır kendisiyle geziyoruz bu benim ilk chopper motrorum birkaç sorum olacak tecrubeli arkadaşlarlar yardımcı olursa çok sevinirim.

öncelikle motorum 9000 km de alır almaz yağını motul yağ ile değiltirdim.
radyator suyunu kontrol ettim ve hava filtresini değiştirdim.

motorumla yola çıkınca trafiksiz ortamda 90-100 le giderken 10 dakka içinde hareret ışığı yanıp fan basıyor 2 -3 dak sonra duruyor trafiğe girince bunu daha sık yapmaya başlıyor havalar serinken sabah erken saatlerde veya gece bile aynı şeyi yapıyor ustalara sorduğumda normal bunlar boyle diyor bana ise normal gelmıyor ezbere konuşuyorlar sanki tecrubeli arkadaşlar bu normal midir?

birde ön frene bastığımda gidonda bir titreşim oluyor bunun için ne yapmalıyım neresini kontrol etmeliyim

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkurler

CELİL
07.June.2017, 12:12
Merhaba Orhan aramıza hoş geldin makinan hayırlı olsun kazasız belasız keyifle kullan inşallah :)
Forum kurallarımız gereği yeni gelen arkadaşları tanımak ve Tanışma başlığında kendisini tanıtması istiyoruz sende alttaki tanışma başlığı linkinden kendini tanıtırsan seviniriz :)
http://www.raptorriders.com.tr/forums/newthread.php?do=newthread&f=27
Sorununa gelirsek
Fanın ara ara çalışıp durması normal ama hararet lambasının yanması sorun demek radyatörün suyu eksik olabilir hararet lambasının aşırı yüksek ısıya çıkmadan sorun olmadan yanmaması gerek
Frene basınca titreme genelde fren diskindeki yamulmadan kaynaklanır ama bunun yanında sistemde gevşek vida varmı onuda kontrol etmek gerekir . 8)