PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çekeleme

NEMRUT
02.October.2017, 15:40
Dostlar selamlar yaklaşık 6 aydır 250 9b kullanıcısıyım motorumun duzenli bakım yaptırıyorum yalnız 2 haftadır bir sorun yaşıyorum motorumun orta devirlerde bildiğiniz çekeliyor vites boşteyken gazda bi kesinti yok fakat 2 inci vitesten itibaren orta devirlere gelince başlıyor çekelemeye vitesi değiştirip devri yukseltince yine kesintisiz gidiyor nedendir bilen eden var mıdır

ASUS_Z00LD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

met38
03.October.2017, 11:23
merhaba... çok benzer bir durum benim cbr250'mde de var. elektrik tesisatı kaynaklı olduğu teşhisi yapıldı bir honda ustası tarafından.

forumlarda cbr250 için bu probleme denk gelmedim lakin cbf150ci arkadaşlar buji bobini (veya ateşleme bobini diyorlar) kaynaklı bir sorun olarak yaşamışlar, değiştirdiklerinde çözülmüş.

sanıyorum tüm motosiklet modellerinde görülebilecek ortak bir problem. henüz kendim tamir ettirmediğim için kesin bilgi olarak vermiyorum ama 4 usta gezip gerçek teşhisi alamadıktan sonra araştırma ve deneme-yanılma yoluna geçiyor :)

nedemek
03.October.2017, 12:12
Dostlar selamlar yaklaşık 6 aydır 250 9b kullanıcısıyım motorumun duzenli bakım yaptırıyorum yalnız 2 haftadır bir sorun yaşıyorum motorumun orta devirlerde bildiğiniz çekeliyor vites boşteyken gazda bi kesinti yok fakat 2 inci vitesten itibaren orta devirlere gelince başlıyor çekelemeye vitesi değiştirip devri yukseltince yine kesintisiz gidiyor nedendir bilen eden var mıdır

benzer bir durum benim daytonada başıma gelmişti ara devirde tekliyordu makina depo altında bujiye giden kablolar var onlar sokete takılı gibi duruyor fakat B şeklinde olması gereken soket zamanla gevşeyerek 0 şekline geliyor. onu bir pense ile sıkıştırıp tekrar sokete tam oturtmak gerekiyor. eğer bu kontrolleri yapmana rağmen eğer sadece ikinci viteste problem yaşanıyorsa şanzuman tarafına baktırmak faydalı olacaktır dişli ile ilgili bir sorun olabilir

NEMRUT
03.October.2017, 12:22
benzer bir durum benim daytonada başıma gelmişti ara devirde tekliyordu makina depo altında bujiye giden kablolar var onlar sokete takılı gibi duruyor fakat B şeklinde olması gereken soket zamanla gevşeyerek 0 şekline geliyor. onu bir pense ile sıkıştırıp tekrar sokete tam oturtmak gerekiyor. eğer bu kontrolleri yapmana rağmen eğer sadece ikinci viteste problem yaşanıyorsa şanzuman tarafına baktırmak faydalı olacaktır dişli ile ilgili bir sorun olabilirDeniyeceğim 1 haftadır sıkıntı çekiyorum tam yerini anlamadım ama kabloyu komple kontrol edicem cevap için teşekkurler şuan tum viteslerde yapıyor

nedemek
03.October.2017, 12:57
Deniyeceğim 1 haftadır sıkıntı çekiyorum tam yerini anlamadım ama kabloyu komple kontrol edicem cevap için teşekkurler şuan tum viteslerde yapıyor

1 ay önce olsaydı fotoğraflı olarak anlatırdım fakat artık bir daytonam yok :) bujiden çıkan kabloyu takip deponun altında biri sağda biri solda olmak üzere iki kablo bağlantısı olan kare bir kutu olarak tarif edebiliyorum şuan ancak

NEMRUT
03.October.2017, 21:22
1 ay önce olsaydı fotoğraflı olarak anlatırdım fakat artık bir daytonam yok :) bujiden çıkan kabloyu takip deponun altında biri sağda biri solda olmak üzere iki kablo bağlantısı olan kare bir kutu olarak tarif edebiliyorum şuan ancakKardeş çok teşşekkurler valla nedesem bilemedim soketi sokemedim ama biraz oynattım ittirdim kaktırdım oldu musait zamanda sokup temizlemeyi planlıyorum tekrar teşekkurler yeni motorunda hayırlı olsun allah kaza bela vermesin