PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aniden arka teker kilitlenmesi ve yağ kaçırma

Musika-raptor
06.November.2017, 01:16
Herkese merhaba bugün dd250e-9b motorumla yokuş aşağı inerken birden arka teker kilitlendi ve sonrasında yağ kaçırmaya başladı.forumda araştırdım ama bulamadım kilitleme için genelde fren alakalı yazılar var yardımcı olan olursa çok sevinirim..

spue
06.November.2017, 12:29
Sercan,
geçmiş olsun.
1. Genel de fazla fren kullanımında "şişme" tabir ettiğimiz fren tutmaması ile karşılaşılır. Ancak sende balata sorunu da oluşmuş, baskı yaparak öylece kalmış. . Bir tornavida yardımı ile balataları açabilirsin. Ancak yağın akıtması biraz sorun yaratabilir. Hidrolik yağının nereden kaçtığını tespit edebilirsen (hava alma vidası, hid. borusu vs.) ona göre tamir edebilirsin.

2. Fren harici (olayı sadece fren'e bağlamamak açısından) arka bilyeyi de dağıtmış olma ihtimalin var. oda metal ısınmasından dolayı tekerleği kitler. Ama bu arıza olmadan önce kullanımdayken ses ile uyarır. arka tekeri sağa sola yalpalayıp anlayabilirsin.

Kolay gelsin.

nedemek
06.November.2017, 12:48
yağ kaçağı tam olarak nereden oluyor? motor bloğundan mı? fren hidrolik sistemi üzerinden bir yerden mi?

Musika-raptor
06.November.2017, 18:02
Ben de anlamadım yokuş aşağı inmeye başladığımda birden çok kuvvetli olmamakla birlikte ‘puff’ diye bir ses geldi teker kilitlendi baktığımda tam görünmüyor ama sol taraftan debriyajın bağlandığı yerin o kısımdan biyerden damlatıyordu..

nedemek
06.November.2017, 18:05
Ben de anlamadım yokuş aşağı inmeye başladığımda birden çok kuvvetli olmamakla birlikte ‘puff’ diye bir ses geldi teker kilitlendi baktığımda tam görünmüyor ama sol taraftan debriyajın bağlandığı yerin o kısımdan biyerden damlatıyordu..

şanzuman dağıldıysa o da tekeri kitleyip yağ akıtmasına sebep olabilir, makinayı daha fazla yürütmeden(yürüyorsa) mümkünse çekici ile servise götürmen en doğrusu olacak. geçmiş olsun :(

Musika-raptor
06.November.2017, 18:06
Ayrıca bikaç ay önce arka fren balatasını değiştirtmiştim ama ustanın uygun olmayan bir balata taktığını farkettim okadar uyarmama rağmen çünkü diski hafiften çizmeye başlamıştı belki bununla da ilgisi olabilir diye de düşündüm

Musika-raptor
07.November.2017, 17:53
Tekrar merhabalar bulunduğum yerde raptorun servisi olmadığı için motor ustasına götürdüm ustanın dediğine göre zincirin ses yapmasını engelleyen kauçuk parça kopup zincirle beraber şanzımana sıkışmış şanzıman milini eğmiş.bu durumda sanırım şanzımanı değiştirmek gerekecek yağ kaçırma olayı için daha kesin bişey söylemedi keçelerden olabilir dedi bakıcak sizin tavsiyeleriniz nedir bu parçaların orijinallerini nerden bulup sipariş verebilirim?

nedemek
07.November.2017, 17:58
Tekrar merhabalar bulunduğum yerde raptorun servisi olmadığı için motor ustasına götürdüm ustanın dediğine göre zincirin ses yapmasını engelleyen kauçuk parça kopup zincirle beraber şanzımana sıkışmış şanzıman milini eğmiş.bu durumda sanırım şanzımanı değiştirmek gerekecek yağ kaçırma olayı için daha kesin bişey söylemedi keçelerden olabilir dedi bakıcak sizin tavsiyeleriniz nedir bu parçaların orijinallerini nerden bulup sipariş verebilirim?

şanzuman mili eğildiyse oradaki rulman da dağıldığından ya da kırıldığından oradan yağ kaçırıyordur, mil ve rulman ise ucuza çıkarsın ama dişlilere bir şey olduysa komple şanzuman biraz masraflı olacaktır. çok geçmiş olsun makinayı yaptırdıktan sonra zincir ayarına dikkat et ki tekrar aynı şeyi yaşamayasın

Musika-raptor
07.November.2017, 18:36
Çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevaplayan herkese..

Musika-raptor
08.November.2017, 13:17
Çok soru sorduğum için bağışlayın mil ve rulman ise sadece değişebiliyor mu yoksa komple şanzıman mı değişmeli dişli dağılmadıysa bile