PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fren yapınca depo havalandırmasından akan benzin, egzoz patlaması, hava filtresi

emrhnayd
28.November.2017, 22:41
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Spyder 250 2014 model aldım hatırlayanlar olur. Geçen gün ani frende motor bloğuna benzin aktığını gördüm baya aktı hatta. Depoyu çıkarıp altına baktım, deponun altında sol ön tarafında küçük bi havalandırma girişi var ve ordan akmış. Çözümü oraya benzin hortumu takıp hortumu da tıkamakta buldum fakat bu sefer de depo vakum yapıyor ve benzin bitmiş gibi stop ediyor, kapağı açıp kapatınca tekrar çalışıyor. Bu konu hakkında 1 yıl önce konu açılmış fakat çözüm yazılmamış.
İkinci olarak Motorumun egzozları özel yapım ve açık. Aldığımda bir sıkıntı yoktu fakat son zamanlarda devir düşerken egzoz içi patlamalar var. Yağ değişiminden sonra fazla yağı krank havalandırmasından hava filtresine atmış ve leş gibi olmuş onu bi güzel temizledim. Bi ara ateş çıkarıyordu patlarken, karbüratör ayarı, subap ayarı (0,05-0,10) yaptım. Patlamanın şiddeti ve sayısı azaldı. Performans arttı. Fakat sorun şu ki son devirde kesiciye girer gibi tekleme oluyordu. Bu da hava filtresini çıkarınca olmuyor. Bi de o patlamalar benzin dönüşüm sisteminin hava girişini elimle kapattığımda tamamen kesiliyor.
Toparlamak istiyorum, hava filtresi ani gaz açışlarında ve son devirlerde motorun performansını oldukça düşürüyor, çıkarmamda sorun olur mu?
Benzin dönüşüm sisteminin hava girişini kapatsam egzoz patlamaları tamamen kesiliyor, kapatmamda sorun olur mu?
Depo havalandırmasından ani frende benzin baya akıyor ne gibi bi çözüm önerirsiniz? :yorgun::yorgun:

CELİL
28.November.2017, 23:26
Merhaba Emirhan depo tahliye çıkışında motorun üzerine benzin gelmesin diye depodan motorun altına uzanan uzun bir hortum olması lazım sanırım seninki daha önce sökülmüş depo tahliyesinden benzin depo çok dolu olunca sallantıdan bazen gelir sürekli gelmiyorsa normal denilebilir ama yinede sebebini araştır
Hava filtresi olmadan makine iyi gider ama olmazsa olmaz filtre olmadığında karbüratöre toz gider tıkanır filtreyi benzin veya bulaşık detarjanı ile güzelce yıkayıp temizleyip yerine takıp kullanabilirsin ne kadar temiz olursa o kadar iyi hava geçişi sağlar çekiş iyileşir.
Egzoz patlaması açık egzozda tam olarak kesilmez biraz patlama yapar yaz ve kış hava derecesi değiştiği için yazın patlamayan egzoz kışın patlama yapabilir hava ayarlarıyla normale getirebilirsin.
Benzin geri dönüş sistemi hava emişlerini kapatabilirsin sorun olmaz ama kapadıktan sonra karbüratör ayarlarını ona göre yaparsan iyi olur .
Sibop ayarlarını bizim servis 0.10 - 0.15 olarak yapıyor iyi oluyor
Kolay gelsin 8)

emrhnayd
29.November.2017, 10:52
Merhaba Emirhan depo tahliye çıkışında motorun üzerine benzin gelmesin diye depodan motorun altına uzanan uzun bir hortum olması lazım sanırım seninki daha önce sökülmüş depo tahliyesinden benzin depo çok dolu olunca sallantıdan bazen gelir sürekli gelmiyorsa normal denilebilir ama yinede sebebini araştır
Hava filtresi olmadan makine iyi gider ama olmazsa olmaz filtre olmadığında karbüratöre toz gider tıkanır filtreyi benzin veya bulaşık detarjanı ile güzelce yıkayıp temizleyip yerine takıp kullanabilirsin ne kadar temiz olursa o kadar iyi hava geçişi sağlar çekiş iyileşir.
Egzoz patlaması açık egzozda tam olarak kesilmez biraz patlama yapar yaz ve kış hava derecesi değiştiği için yazın patlamayan egzoz kışın patlama yapabilir hava ayarlarıyla normale getirebilirsin.
Benzin geri dönüş sistemi hava emişlerini kapatabilirsin sorun olmaz ama kapadıktan sonra karbüratör ayarlarını ona göre yaparsan iyi olur .
Sibop ayarlarını bizim servis 0.10 - 0.15 olarak yapıyor iyi oluyor
Kolay gelsin 8)

Çok teşekkürler :) :)

emrhnayd
29.November.2017, 11:52
Bi ekleme yapayım daha sonra konuya bakanlar olur, akvaryum için tek yönlü hava hortumu varmış, ondan bulup onu takmayı deneyeceğim :) hava alsın, benzin atmasın. 5,74ten benzin aldım bu sabah.

emrhnayd
29.November.2017, 19:45
Arkadaşlar bir ekleme daha yapayım, bi önceki mesajda bahsettiğim tek taraflı hava geçişi sağlayan hortum işi sıkıntılı oluyor. Bugün 2 tl gibi mükemmel bir fiyata 1 metre normal hortum ve küçük bi tek tarafa geçiş sağlayan plastik parça aldım. Motorun bahsettiğim depo havalandırmasına taktım fakat o sırada akan benzinler o hava geçişini tek yöne sağlayan plastik parçayı resmen eritti. Benzine dayanıklı cinsten bi şey bulursam onu takacağım.
Şu an için geçici bir çözüm olarak havalandırma çıkışına 20 cm gibi bir hortum takıp o hortumun ucunu depodaki göstergelerin altındaki boşluğa, yani benzinin üst seviyesine denk getirip bıraktım. Biraz akıntı oluyor hala, biraz vakum da oluyor. Gelişmeleri yazacağım.