PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diskim Yamuk Yardım

tolgagarip
30.January.2018, 00:27
Arkadaşlar 1 hafta içersinde 2.el 2016 Model 6 Bin Km de

Regal Raptor Daytona 250cc Olan modelini aldım sahibi ön taraftan bir kaza geçirmiş

onun anlatmasına göre 2 arabana arasına sıkıştırmış çamurluk falan yamulmus ayak fireni kırılmış çamurluk kırılmış

bu kısımlara kaynak attırarak sorunu çözmüş yalnız diskin yamuk oldugunu ben motoru alınca fark ettim ve cok büyük sorun olarak gözüküyor çünkü yolda tak tak tak vuruyor ve gidona bile yansıyor bu ses titreşim benim ne yapmam gerek diski degiştirmeden yapa bilecegim bir çözüm varmı yoksa tornalamak falan olurmu dayım tornacı eğer öyle birşey olursa yaparım dedim sizce olurmu arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum

cemre kocakülah
30.January.2018, 02:20
Merhaba dostum öncelikle hayırlı olsun motorun ve bu şekilde kullanma trafikde ciddi sorunlar yaratabilir. Çözüme gelince bence değiştirilebilen herparça için en mantıklısı yenisi ile yenilemendir. Çünkü ne yaparsan yap dışardan oynamayla orjinali gibi olmaz heleki fren diski gibi hayati bi önem taşıyan parça da hiç riske girme internetten yada motorsiklet tamircilerinden yenisini temin etmeni tavsiye ederim. Umarım en kısa sürede çözersin kendine ve motoruna iyi bak :)

nedemek
30.January.2018, 02:33
Tolga selam, forum kuralları gereği her yeni forum üyeainin ilk mesajında tanışma bölümünde açacağı başlıkla kendisini tanıtmasını bekliyoruz böylece kiminle muhattap olduğumuzu bilip biz de ona göre iletişim kuralım..

Soruna gelecek olursak.. diskin ne kadar ve nasıl yamulduğu önemli torna haricinde dikkatli bir şekilde çekiçleyerek de düzeltilebilir ama kırılma ihtimali de var amatör ellerde.. torna da bir aeçenek lakin en güvenlisi değişim 8)

alibaba07
30.January.2018, 09:53
Merhaba. Berk kardeşimin dediği gibi kendini tanitirsan memnun oluruz. Bir topluluğa girince pat diye benim sorunum bu çözüm nedir demek biraz kaba ve hor görür bir tarz. Önce selam verip kendini tanittiktan sonra sorunundan bahsedersen bizlerde bilgimiz dahilinde elimizden geleni yaparız.

Sorununa çözüm olarak muhtemelen çok fazla değil yamukluk. Tornada 5 dk da çözülür basit bir olay. Diskin yenisi malum pahalı. Ancak bu islem diskin ömrünü bir nebze azaltacaktir. Değiştirmek yerine 1-2 yıl daha kullanmak iyidir bence.