Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosikletimin ilk muayenesi
zeeynss
03.February.2018, 13:20
Arkadaşlar Merhaba;
Motosikletimin muayenesi pazar günü bitiyor. İlk muayenesi olacak, yakın zamanda 10,000 bakımını yaptım. Şu an 10,800 km'de arka sinyalinde çatlak vardı her ikisini de değiştirdim. Ön farım orijinal fabrikasyon yeterince aydınlatmıyor biliyorsunuz sorun olur mu ?
Bu seneki Motorlu Taşıt Vergi borçları güncellenmiş onları da yatıracağım.
Haricinde gerekli bir belge ya da yaptırmam gereken bakım var mı ? Açık egzoz sorun yaratır mı ?
Daha önce otomobil muayenesi yaptırmıştım fakat motosiklet ilk defa olacak.
Bu konu hakkındaki tecrübelerinizi ve bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler . .
- Zeynel Abidin
FouL
03.February.2018, 14:30
far aydinlatma hafif kusurlu gecersin egzoz sans gecende var gecemeyende eger isi sansa birakmayayim dersen servislerde ufak bir ucretle orginal egzoz gidip degistir.. oyle muayeneye sokan arkadaslarda var..
alibaba07
03.February.2018, 15:13
Eğer egsozların çok gürültülü değil ise direk geçer muhtemelen. Full face Kask götür yanında burda yarım kaskları kabul etmiyorlar muayenede.
egsozu geçici olarak muayene öncesi kapattırabilirsin kısa süreli bir zararı olmaz muayene bitişi hemen geri açtırırsın. egsozcular yardımcı olur.
kadirercan
03.February.2018, 16:59
Zeynel, müsait olursan "Mimar Sinan"daki muayene istasyonuna götür. Orjinal eksozların açıksa, boru eksoz takılı değilse yani, sorun olmuyor. Aydınlatmaya illa ki hafif kusur yazıyorlar zaten. Yapman gereken tek şey plaka üzerinde vida vs. bağlantı var ise onları sök, deliklerini beyaz silikon ile kapat. Plakayı da silikon ile yapıştır. Bu aralar taktıkları kusur bu malesef. Bu şekilde Mimar Sinan'daki istasyonda bikaç motor geçirdik biz.
alibaba07
03.February.2018, 18:03
plakalardaki vidayı sökmedim ben direk beyaz oje ile boyadım sıkıntı olmadı. burda herkes böyle yapıyormuş bende öyle yaptım :)
zeeynss
03.February.2018, 19:24
Zeynel, müsait olursan "Mimar Sinan"daki muayene istasyonuna götür. Orjinal eksozların açıksa, boru eksoz takılı değilse yani, sorun olmuyor. Aydınlatmaya illa ki hafif kusur yazıyorlar zaten. Yapman gereken tek şey plaka üzerinde vida vs. bağlantı var ise onları sök, deliklerini beyaz silikon ile kapat. Plakayı da silikon ile yapıştır. Bu aralar taktıkları kusur bu malesef. Bu şekilde Mimar Sinan'daki istasyonda bikaç motor geçirdik biz.
Orijinal egzozu var üzerinde ama açık tabiki. Yalnız anlamadığım neden plaka üzerinde vida kusur sayılıyor ?
zeeynss
03.February.2018, 19:32
plakalardaki vidayı sökmedim ben direk beyaz oje ile boyadım sıkıntı olmadı. burda herkes böyle yapıyormuş bende öyle yaptım :)
Plaka işlem gerekebilir sanırım.
Çünkü; plakayı takan zat plakayı delerken çatlatmış rölantide iken devri yükselttiğim de aşırı kulak tırmalayan bir ses veriyor.
Bakalım ustama götüreyim gerekli kontrolleri de yapsın. Bir de benim egzozlarımdan aşırı krum kokusu geliyor, ısıtırken dışarı nokta nokta ufak sıvılar atıyor. Kokladım kokusu yok tattım tadı da yok :D
BerkS
03.February.2018, 21:07
Plaka işlem gerekebilir sanırım.
Çünkü; plakayı takan zat plakayı delerken çatlatmış rölantide iken devri yükselttiğim de aşırı kulak tırmalayan bir ses veriyor.
Bakalım ustama götüreyim gerekli kontrolleri de yapsın. Bir de benim egzozlarımdan aşırı krum kokusu geliyor, ısıtırken dışarı nokta nokta ufak sıvılar atıyor. Kokladım kokusu yok tattım tadı da yok :D
Zeynel bende bilgi almak için girdim daha önce tecrübem olmadı lakin “ tattım “ yazısını görünce dayanamadım yazıyorum. Abi sen ciddi misin?
zeeynss
04.February.2018, 00:43
Evet : ) dostum ben aşırı pimpirikli biriyim. En ufak ses duysam makinenin her yerini yıkar kurular yağlarım. Şayet beni yakıt ve lastik patlaması haricinde yolda bırakırsa, bir daha kolay kolay binmem o makineye. Otomobilim varken de böyleydim bir kere yolda kaldım 2 ay binmedim. Yani demek istediğim şu; ben makinemin bakımını aksatmadan zamanında yapıyorsam yemini suyunu eksik etmiyorsam beni yarı yolda bırakmamalı : )
ercan__genc
04.February.2018, 00:44
bende gİrecem muayeneyede temmmuzda girince bize de anlat nelere bakıyolar
Chopper_alp
04.February.2018, 03:37
Evet : ) dostum ben aşırı pimpirikli biriyim. En ufak ses duysam makinenin her yerini yıkar kurular yağlarım. Şayet beni yakıt ve lastik patlaması haricinde yolda bırakırsa, bir daha kolay kolay binmem o makineye. Otomobilim varken de böyleydim bir kere yolda kaldım 2 ay binmedim. Yani demek istediğim şu; ben makinemin bakımını aksatmadan zamanında yapıyorsam yemini suyunu eksik etmiyorsam beni yarı yolda bırakmamalı : )
Sana katılıyorum bunu şeye benzetebiliriz - ne kadar ekmek, o kadar köfte.
ne kadar zamanında bakım, o kadar uzun menzil. :)
zeeynss
10.February.2018, 10:42
Muayeneden tek seferde geçtik darısı sizlerin başına :)
Muayene öncesinde plaka ve plakalığa işlem yaptık silikonla yapıştırdık, delikleri de beyaz silikonla kapattık.
Kuruyunca, plakayı çamura bulayıp sonrasında yıkadım. Böylelikle silikon izi gözükmedi. Muayene istasyonuna giderken 10 dakika sağanak altında kaldık ama olsun kusursuz geçti hemde bu farla :D
Nelere bakıyorlar;
- Gidona ve gidon turuna,
- Depo ve yedek depo,
- Elektrik aksamına,
- Lastiklere,
- En son frenlere bakıyorlar 20 km/s ile ön fren 30 km/s ile arka fren deneniyor.
Muayene süresince kask takmaz isek kalıyormuşuz :P ben pek inanmadım. Aslında kendi muayenemizi kendimiz yapıyoruz verilen komutlara göre.
Beni şaşırtan ise egzozlara bakmadılar. Muayene süremiz 1 s 15 dk (1saat sıra 15dk muayene) Muayene ücretimiz 122,00 TL'dir.
Yıllık MTV(Motorlu Taşıtlar Vergisi) 1. taksitini ödeyerek muayeneye girebiliyormuşuz onuda öğrendim. Umarım yararınıza olur.
Yolunuz güneşli ve iki tekerli olsun . .
- Zeynel Abidin
Raci06
10.February.2018, 10:48
Teşekkürler güzel paylaşım ve bilgilerndirme için..
Chopper_alp
10.February.2018, 18:02
Sağol bilgilendirme için :) benim motor da egzozdan nasıl geçmiş diyordum, demekki bakmama durumları olabiliyormuş :D
F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ercan__genc
10.February.2018, 20:06
Paylasimin icin tskklr kardesim:Rockn Roll:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.