PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü takviye sorunsalı?

nedemek
12.February.2018, 22:21
herkese merhabalar çok kıymetli ailemin güzel insanları.. soğuk hava şartları sebebi ile müzdarip olduğum bir konuda fikir ve önerilerinizi almak için bu başlığı açıyorum malum forumda bu konu ile ilgili pek bir bilgi bulamadım :( bu vesile ile benim gibi merak edenler de verilecek cevaplar ışık tutacaktır diye düşünüyorum. konumuza gelelim şimdi

mevcutta kullandığım motorda 12Volt 11.5 Amper akü bulunuyor ve üzerindeki bazı parçalar yüzünden aküyü çok çabuk yediğinden arada akü takviyesi ihtiyacım oluyor ve her zaman bir motosiklet ya da araç bulup takviye yapmak malesef mümkün olmuyor.. belirttiğim değerde bir aküye takviye yapmak için birebir değerde bulmak en mükemmeli ama bulamadığımız durumlarda Volt değeri aynı olmak şartıyla amper değeri önemli mi? Amper değerinin düşük ya da yüksek olması nasıl bir durum yaratır. Engin bilgileriniz için şimdiden teşekkürler :Rockn Roll: 8)

Chopper_alp
12.February.2018, 23:00
Benim derslerden hatırladığım tabiki volt değerinin aynı olması, amper değeri daha fazla olabilir bunun bir zararı yok diye biliyorum ama düşük olması durumunda akünün ısınmasına sebep olabilir... [emoji106]

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ercan__genc
12.February.2018, 23:13
Bende biraz arastirdim amper düsük olmsi daha iyi olur aku icin sağlikliymiş diyolar ama bir oto elektirikciye sormak daha iyi olur.birde aku suyunu tamamlayip kapaklari acik şeklinde sarj edersen patlama sorununu ortadan kaldirirsin 12v 10 amp sarj aleti 100 lira internette var :Rockn Roll:

centaur
12.February.2018, 23:16
herkese merhabalar çok kıymetli ailemin güzel insanları.. soğuk hava şartları sebebi ile müzdarip olduğum bir konuda fikir ve önerilerinizi almak için bu başlığı açıyorum malum forumda bu konu ile ilgili pek bir bilgi bulamadım :( bu vesile ile benim gibi merak edenler de verilecek cevaplar ışık tutacaktır diye düşünüyorum. konumuza gelelim şimdi

mevcutta kullandığım motorda 12Volt 11.5 Amper akü bulunuyor ve üzerindeki bazı parçalar yüzünden aküyü çok çabuk yediğinden arada akü takviyesi ihtiyacım oluyor ve her zaman bir motosiklet ya da araç bulup takviye yapmak malesef mümkün olmuyor.. belirttiğim değerde bir aküye takviye yapmak için birebir değerde bulmak en mükemmeli ama bulamadığımız durumlarda Volt değeri aynı olmak şartıyla amper değeri önemli mi? Amper değerinin düşük ya da yüksek olması nasıl bir durum yaratır. Engin bilgileriniz için şimdiden teşekkürler :Rockn Roll: 8)

Bro benim geçen sene akü sorunum vardı. Celil Başkan ile detaylı görüşmüştüm bu konuyu.. Amper değerine göre şarj etmemi söylemişti. Demek ki amper değeri önemli.. Ben de eski dövme makinesinin adaptörünün kablolarını kesip (amper ayarı olduğu için) öyle evde şarj etmiştim. Yani birebir amper değeri istiyorsan ( bilenler muhakkak yazacaktır lakin başka bir çare yoksa) böyle bir adaptör işini görür sanki 8)

Rutkay Ediz
12.February.2018, 23:31
Valla üstat enteresan bir durum güzel araştırılması lazım ama benim ustamda bir tane araba aküsü var. Gelen her motora o aküden takviye ediyor cinsine ve amperine bakmadan ama tabii ayda yılda 1 kere o şekilde takviye ediliyor. Eğer sürekli bu işlemi yapacaksan riski olur mu ? Olur. Ben de araştıracağım bu konuyu. 8)

nedemek
13.February.2018, 00:11
Benim derslerden hatırladığım tabiki volt değerinin aynı olması, amper değeri daha fazla olabilir bunun bir zararı yok diye biliyorum ama düşük olması durumunda akünün ısınmasına sebep olabilir... [emoji106]

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende biraz arastirdim amper düsük olmsi daha iyi olur aku icin sağlikliymiş diyolar ama bir oto elektirikciye sormak daha iyi olur.birde aku suyunu tamamlayip kapaklari acik şeklinde sarj edersen patlama sorununu ortadan kaldirirsin 12v 10 amp sarj aleti 100 lira internette var :Rockn Roll:

Bro benim geçen sene akü sorunum vardı. Celil Başkan ile detaylı görüşmüştüm bu konuyu.. Amper değerine göre şarj etmemi söylemişti. Demek ki amper değeri önemli.. Ben de eski dövme makinesinin adaptörünün kablolarını kesip (amper ayarı olduğu için) öyle evde şarj etmiştim. Yani birebir amper değeri istiyorsan ( bilenler muhakkak yazacaktır lakin başka bir çare yoksa) böyle bir adaptör işini görür sanki 8)

şimdi konuya açıklık getirmek için tekrar bir detay vereyim yapmayı planladığım şey elimde ikinci bir akü bulundurup bu durumda ikinci aküden motorun üzerindeki aküye kablo ile bağlantı yapıp sadece marş basana kadar 10-15 saniye ikinci aküyü bağlı tutacağım sonrasında bağlantıyı keseceğim. tabi bu durum elimdeki ikinci akünün şarjının bitmesine sebep olacağı için evde o aküyü şarj etmem gerekiyor alacağım aküye göre tabi ayrıca bir şarj aleti de ayarlayacağım amperine göre..

Valla üstat enteresan bir durum güzel araştırılması lazım ama benim ustamda bir tane araba aküsü var. Gelen her motora o aküden takviye ediyor cinsine ve amperine bakmadan ama tabii ayda yılda 1 kere o şekilde takviye ediliyor. Eğer sürekli bu işlemi yapacaksan riski olur mu ? Olur. Ben de araştıracağım bu konuyu. 8)

ben de benim regal servisten Ahmet abi ile görüştüm o da amper farketmez sıfır alacaksan büyük akü al farketmez ama gerek yok çıkma araba aküsü al onunla halledersin dedi ben de dört koldan araştırıyorum. şimdi kuzenim sağolsun geldi arabayla çalıştırdık motoru zaten kabloyu bağlayıp marşa bastım direk çalıştı(o arada otoparkta komşudan motorun sesi yüzünden fırça da yedik... o da ayrı bir hikaye..) makina çıktım 10km falan bir yol yaptım benzin aldım falan sorun yok ama 2-3 gün çalışmadığında bu durum tekrar oluyor o yüzden amaç her seferinde kuzen koşmasın yardıma :)

newmoon06tr
13.February.2018, 00:45
Kardeşim, akü problemi yaşayan bir arkadaşım aşağıdaki şarj aparatını kullanirlarken görüyor, çok beğeniyor. Kendisi araştırıyor, sanırım 175 TL ye GittiGidiyor da buluyor. Tam senin sorunun için ideal olabileceğini düşünüyorum, bu ürünü arastirmanı öneririm, selamlar.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180212/4ebdf9a28433339bc1b6d33657b2cd79.jpg

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nedemek
13.February.2018, 01:06
Kardeşim, akü problemi yaşayan bir arkadaşım aşağıdaki şarj aparatını kullanirlarken görüyor, çok beğeniyor. Kendisi araştırıyor, sanırım 175 TL ye GittiGidiyor da buluyor. Tam senin sorunun için ideal olabileceğini düşünüyorum, bu ürünü arastirmanı öneririm, selamlar.

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hmmm bunu görünce kullandığım elektronik sigara cihazının pilleri ile bu tarz bir şey yapabileceğimi farkettim sanırım o konuyu da bir araştırayım 8) çok faydalı oldu bu eyvallah Ali abi 8)

ercan__genc
13.February.2018, 01:21
Madem mars basiyo akude sikinti yok bence park etigine aku kablolarini cikart calistiracagin zaman tak yada senin motorda kacak var ondan bitiriyo yada aku gitikde olabilir aku baslari ark yapmistir bi temizle ondan sarj gondermeyebilir yada elektirigi gondermiyoda olabilir basima geldi ondan soyluyorum :Rockn Roll:

nedemek
13.February.2018, 01:27
Madem mars basiyo akude sikinti yok bence park etigine aku kablolarini cikart calistiracagin zaman tak yada senin motorda kacak var ondan bitiriyo yada aku gitikde olabilir aku baslari ark yapmistir bi temizle ondan sarj gondermeyebilir yada elektirigi gondermiyoda olabilir basima geldi ondan soyluyorum :Rockn Roll:

tatlı tatlı akü yiyen bir GPS var abi :) konunun özeti bu :)

kadirercan
13.February.2018, 01:30
Bro aynı sorun bende de vardı aküyü değiştirdim sorun çözüldü.
Ama sen yine de alıcam dersen;

Orjinal akün 11.5 amperse bu değere yakın bi Akü bak bro çünkü marş motoru anlık yüksek güç çeken bi makine. 3-5 amperlik bi Akü 1 2 sefer çevirir motoru ve aküye çok yük bineceği için ısınır ve kısa sürede çok performans kaybı yaşarsın ki sürekli de şarj edeceksin. Bu aküyü çok kısa sürede öldürür şarj tutmaz. En azından 8-9 amperlik bi Akü bak. Orjinal kapasiteden yüksek amperaj sıkıntı olmaz ama düşük amperaj kaynağı kısa sürede öldürür. Ya da en güzeli Ali abinin paylaştığı powerbankler var onları araştırabilirsin en güzel çözüm onlar olur.

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ercan__genc
13.February.2018, 01:39
tatlı tatlı akü yiyen bir GPS var abi :) konunun özeti bu :)

Bendede alarimli radiyo var bende bitiyo zannediyordum takviye calistiriyom geziyom gelip park ediyom 2 ve 3 gun sonra tekrar mars basmiyo bi akuye bakiyim suyu eksikse tamamlayim dedim suyunu tamladim cok az su koydum bide o kablu gelen yeri hafiften partlattim taktim 2 ay oldu seytan kulana kursun bir daha yapmadi dene bence sende ise yarar belki :Rockn Roll: