Orijinalini görmek için tıklayınız : Şanzıman Nasıl Değiştirilir?
albayhardal
16.February.2018, 20:09
Merhabalar,
Bir aralar 400 lira olan -güncel fiyatını bilmiyorum- işçilik parasından kaçmak değil de, yaptığı işin farkında olmayan ustalara emanet etmemek ve toplarken de her bir parçanın özenle temizlenip takıldığından emin olmak için şanzımanı kendim değiştirmeye karar verdim. Problemlerin tamamını inceleyip çözme niyetindeyim. Mümkün olduğunca video ve fotoğraf çekerek değiştirmeyi düşünüyorum. Hem şanzıman değişimi nasıl oluyor göstermek hem de hangi parçanın nereden çıktığını hatırlamak amaçlı.
Şimdilik elimde sadece komple şanzımanı var. Bana başka ne lazım Regal Raptor DD250e-9 2007 model motor için?
Celil abinin yazdığına göre bana rulman ve conta seti gerek sanırım. Üstüne hangi numara lokmalar ve anahtarlar lazım, ayar için ne gibi püf noktaları var, küçük hatırlatmalarınız varsa çok makbule geçer.
Teşekkürler.
centaur
16.February.2018, 20:36
Merhabalar,
Bir aralar 400 lira olan -güncel fiyatını bilmiyorum- işçilik parasından kaçmak değil de, yaptığı işin farkında olmayan ustalara emanet etmemek ve toplarken de her bir parçanın özenle temizlenip takıldığından emin olmak için şanzımanı kendim değiştirmeye karar verdim. Problemlerin tamamını inceleyip çözme niyetindeyim. Mümkün olduğunca video ve fotoğraf çekerek değiştirmeyi düşünüyorum. Hem şanzıman değişimi nasıl oluyor göstermek hem de hangi parçanın nereden çıktığını hatırlamak amaçlı.
Şimdilik elimde sadece komple şanzımanı var. Bana başka ne lazım Regal Raptor DD250e-9 2007 model motor için?
Celil abinin yazdığına göre bana rulman ve conta seti gerek sanırım. Üstüne hangi numara lokmalar ve anahtarlar lazım, ayar için ne gibi püf noktaları var, küçük hatırlatmalarınız varsa çok makbule geçer.
Teşekkürler.
Merhaba Çağatay;
Forumumuz aynı zamanda büyük bir veri merkezi.. İlgili konuları önce güzelce bir incelemekte fayda var. Umarım sorunun cevabını bulabilirsin. Lakin bu zor bir iş. Açıp toparlayamazsan en sıradan usta bile senden 3 katı ücret alır.Elbette konuyla ilgili tecrübe sahibi arkadaşlar muhakkak bilgi vereceklerdir. Büyük bir maceraya girişiyorsun; kolay gelsin..
CELİL
16.February.2018, 23:56
Merhaba Çağatay senin makinen eski klasik kasa blansörsüz model parça alırken mutlaka satıcıya belirt yanlış parça gelmesin .
Şanzuman değişimi zor bir iştir dişliler motor bloğunun en altında oraya ulaşmak için motoru tamamen parçalaman gerek daha önce motor sökmediysen yapman çok zor benim tavsiyen araştırıp referansı iyi güvenebileceğin bir usta bulup ona yaptırman istanbulda regal raptor'u iyi bilen iki usta var biz onlara gidiyoruz sefaköyde Ahmet Usta beşiktaşda Ali usta istersen onlarla görüş kolay gelsin 8)
ercan__genc
17.February.2018, 00:11
anlatmayla olmazkı madem temiz birsey yapacan tork anaktarı alman lazım hangi somun kac tork sıkıldını bılmen lazım debriyaj sokerken onun aparatı var ısmı tam hatılamıyorum ama illa sokecem diyorsan debriyaj kısmı cok zor gevsiyor motorun ustunde sok oyle indir motoru:Rockn Roll:
albayhardal
17.February.2018, 12:23
Merhaba Çağatay;
Forumumuz aynı zamanda büyük bir veri merkezi.. İlgili konuları önce güzelce bir incelemekte fayda var. Umarım sorunun cevabını bulabilirsin. Lakin bu zor bir iş. Açıp toparlayamazsan en sıradan usta bile senden 3 katı ücret alır.Elbette konuyla ilgili tecrübe sahibi arkadaşlar muhakkak bilgi vereceklerdir. Büyük bir maceraya girişiyorsun; kolay gelsin..
Merhaba İlker abi, çok teşekkür ederim. Açılan konuları inceledim, hem tarihleri eski hem de detay bilgi aktarılmamış.
Merhaba Çağatay senin makinen eski klasik kasa blansörsüz model parça alırken mutlaka satıcıya belirt yanlış parça gelmesin .
Şanzuman değişimi zor bir iştir dişliler motor bloğunun en altında oraya ulaşmak için motoru tamamen parçalaman gerek daha önce motor sökmediysen yapman çok zor benim tavsiyen araştırıp referansı iyi güvenebileceğin bir usta bulup ona yaptırman istanbulda regal raptor'u iyi bilen iki usta var biz onlara gidiyoruz sefaköyde Ahmet Usta beşiktaşda Ali usta istersen onlarla görüş kolay gelsin
Merhaba Celil abi, motoru tamamen indirip tezgahta sökmek var aklımda. en ince ayrıntısına kadar temizleyip toplamayı düşünüyorum sonrasında. daha önce motor sökmedim fakat yapısı hakkında bilgi sahibiyim. ali usta vida sıkmayı unutan biri, üstüne de biçtiği fiyatlar çok yüksek, büyük yeminim var bir daha gitmeyeceğime dair. ahmet ustayla daha tanışmadım, atatürk oto sanayisinde motor ustaları da var aslında onlarla muhabbet ettim. şayet toplayacağım alet-edevat işçilik parasını fazlaca geçerse buradaki bir ustaya yaptırabilirim.
anlatmayla olmazkı madem temiz birsey yapacan tork anaktarı alman lazım hangi somun kac tork sıkıldını bılmen lazım debriyaj sokerken onun aparatı var ısmı tam hatılamıyorum ama illa sokecem diyorsan debriyaj kısmı cok zor gevsiyor motorun ustunde sok oyle indir motoru
Teşekkür ederim Ercan abi, tork anahtar seti bakıyorum bu aralar, youtube'da cbf 150'nin motorunu indirip söken ve detay olarak video çeken biri var onu gördüm geçen gün. tork anahtarı yerine el yapımı tork anahtarı kullanabilirim basit hesaplamalarla. honda ile regal raptor arasında tork farkı var mı bilmiyorum, kaç tork gerekiyor onun listesi de lazım elbette. debriyaj sökme seti ortalama 40-50 lira olarak gördüm internette. tüm ayrıntıları toplayınca girişmeyi düşünüyorum, hazırlıksız olacak gibi durmuyor bu iş.
Zafer
17.February.2018, 22:59
Kolay gelsin kardeşim.
Chopper_alp
17.February.2018, 23:17
Ben hâlâ iyi bir usta bulman ve ona yaptırtman taraftarıyım ama kararlıysan da kolay gelsin, uzun bir maraton [emoji106]
F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ercan__genc
17.February.2018, 23:53
Debriyaj sökme aparatını internetten ben 10 lira aldım işimi gördü manyotonun kafasını çıkartmaya çektirme de alman lazim haberin olsun 🤘🤘🤘şimdiden kolay gelsin🤘🤘🤘
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.