Orijinalini görmek için tıklayınız : sfırı regal raptor daytona almak mantıklımı
altbb07
17.April.2018, 22:49
Merhaba abilerim arkadaşlarım yakın bir zamanda regal raptor daytona almayı planlıyorum fakat karar veremedigim 0 mı alıyım yoksa 2. elmi motordan pek anlamadıgım icin 2. el almakdan cekiniyorum sizce ne yapmalıyım iyice bakıp 2. el mi almalıyım yoksa direk sıfır motor mu alayım
İbrahim bu tamamen bütçe ve seninle alakalı bir durum. Temiz bulduktan sonra ikinci el uygun fiyatla alabilirsin. Ama ben ilk sahibi olacağım ilk ben bineceğim dersen sıfır da alabilirsin. Tamamen bütçe ve kişinin ruh haline bağlı :)
alibaba07
18.April.2018, 09:54
İbrahim bence sıfır yerine 2. El temiz bir makine alıp acemiligini atınca karar vermelisin.
Forumdan takip edip haftalık toplantilarimiza katılırsan hem makinelere yakından bakar hem de bilgi alışverişi yaparak daha rahat karar verebilirsin.
Toplantılara katılmak için motorunun olması şart değil ve seni aramızda görmekten mutluluk duyarız
nickziki
18.April.2018, 12:17
Sıfır makineler ciddi yüksek fiyatlara ulaştı vergiler ve kur yüzünden. Hatta takip edebildiğim kadarıyla 2017-2018i de yok. Belki bana denk gelmedi. Bir de yeni başlayacaksan ikinci el çok daha mantıklı.
Hakan_
18.April.2018, 15:44
Hem araç hem de motor vb gibi durumlarda tabii kişiden kişiye değişir ama 0 almak bana çok mantıklı gelmiyor. En nihayetinde tabiri yerindeyse kontak i çevirdiğin anda fiyat zaten düşüyor. Piyasası da çok yükseldi. Kur vergi vb haricinde Raptor a olan talep de artmış durumda bu da tabii fiyatı yukarı çekiyor.
Temiz bir 2. Elini bulabilirsen ki temiz olmasa da yapacağın masrafı da üzerine eklersen sanki 0 dan çok daha makul bir duruma gelir diye düşünüyorum. Ama tabii bu tamamen kişisel bir görüş en doğru kararı yine sen verirsin maddiyat, beklenti, ileride değişim satış olacak mı vs aslında herşey senin kararında biter. Ama ben olsam 2. El giderdim. Nitekim öyle de yaptım 2. Motorum bu ama her 2 sini de 2. El aldım alış satista fark da çok yememis olursun.
erkopaşa
18.April.2018, 18:04
tabii ki insanın gönlü sıfır bir motor almak, ilk kez kendisi çalıştırmak, rodajını itina ile yapmak ve motorun ilk sahibi olmak istiyor
ancak ilk motor ve geçiş motoru olması vede birçoğumuz gibi ileride japon motorlar almak istememiz düşüncesi ile temiz bir 2. el almak ve acemiliği atmak heleki döviz ve vergilerin çok yüksek olduğu ülkemizde daha mantıklı olsa gerek
benimde 2 motor değiştirdim ve her ikisini de 2. el aldım
ancak temiz olmasına dikkat etmelisin ilk motorumda ben çok sıkıntılar çektim yoldada kaldım telde kırdım vesaire...
temiz 2. el mantıklı...
Daha iyi öğrenme açısından 2. El daha mantıklı
leonraptor
19.April.2018, 09:30
Valla ben daytonamı sattım ve pişman oldum. Karlı sattım derken motorsuz kaldım :( Hiçbir motorun yanına yanaşılmıyor.
leonraptor
19.April.2018, 09:32
650 dragstar klasik mı custom mu önerirsiniz veya başka bir öneriniz var mı arkadaşlar.
Merhaba;
Bu ilk motorunuz olacaksa sıfır makina almanız bence uygun değil Aman düşermiyim aman yatırırmıyım aman çizermiyim gibi psikolojik etkilerden dolayı makinayı yeterince rahat kullanamıyacağınız için 2.el 250cc 350cc ile başlamanız uygun olur.
Yeni başladığını farzederek konuşuyorum dragstar tarzi iri cüsseli makinalar sana ağır gelebilir.. ben 1-2 sezon düşük cc yükte hafif kavraması iyi makina ile başlamanı tavsiye ediyorum.
PeaceEnvoy
19.April.2018, 16:53
kardeşim bence de 0 almak yerine 2. el alman sana cok fayda saglıcaktır. bende çok düsünmüştüm 0 almayı ama temiz bir 2 el motorla başlamak çok daha mantıklı
altbb07
19.April.2018, 21:49
cevap veren herkese cok tesekkurler motorlara bakarken cok radikal bir kararla daytonayi birakip buccaner 250 i de karar kildim bakalim hayirlisiyla yarin plaka isleri halolursa alicam umarim mantikli is yapmisimdir
Hakan_
20.April.2018, 00:29
Gerçekten radikal bir karar olmuş:) cafe racer diyorlar sanırım bu modeller e. Estetik olarak çok beğendiğim retro ya kaçan bir tarzı var. Şehir içinde rahat ettirir özellikle diye düşünüyorum.
freedoomrider
20.April.2018, 00:33
Aynen öyle cafe racer a daha yatkın bir model. Ama nedense mondial vs gibi markalara fazla ön yargılıyım. Ama şehir içinde daytonadan daha rahat edeceğin kesin gibi. Şimdiden hayırlı olsun tekerin düz bassın :)
E6633 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Uzman
20.April.2018, 13:59
Bencede ikinci el allaha daha mantikli
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
altbb07
20.April.2018, 14:33
herkese tesekkurler motoru bugun teslim aldim su anda plaka olmadigi icin sehir icine cikamiyorum biraz kullandiktan sonra almayi dusunenler icin bir konu acarim
alibaba07
20.April.2018, 14:39
herkese tesekkurler motoru bugun teslim aldim su anda plaka olmadigi icin sehir icine cikamiyorum biraz kullandiktan sonra almayi dusunenler icin bir konu acarimYeni motorun hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmak nasip olsun.
altbb07
20.April.2018, 14:40
cok tesekkurler
Hakan_
20.April.2018, 17:44
Hayırlı olsun kazasız belasız.
CELİL
20.April.2018, 18:29
herkese tesekkurler motoru bugun teslim aldim su anda plaka olmadigi icin sehir icine cikamiyorum biraz kullandiktan sonra almayi dusunenler icin bir konu acarim
İbrahim hayırlı olsun kazasız belasız keyifle kullan inşallah 8)
kazasız belasız güzel günleriniz olsun nazar
Greywolf
20.April.2018, 23:07
Ibrahim bu basligi kaldir istersen . senin olay cift basli ilerliyor. Arkadaslar daytona dosyasi kapandi.
altbb07
21.April.2018, 02:08
basligi kaldirmayi bulamadimda nasil kaldiricam
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.