PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ilginç karbüratör sorunu

kıvılcım
24.April.2018, 02:10
selam arkadaşlar ilginç bir arıza geldi başıma gelin beraber çözelim DD 250E regal motor
karbüratör tahliyeden devamlı benzin akıyor ve ali ustadan sıfırıyla degiştirildi ve 4-5 gün
sonra aynı olay tekrar devam etmeye başladı ve tahliyeye kör tıpa kondu belli bir süre gittikten
sonra direk duruyor yaklaşık 15 dakika dinlendikten sonra keyfi olursa çalışıyor şimdi gelin bu soru çözelim

ercan__genc
24.April.2018, 09:10
Depon pıs galiba karbüratör şamandıra takılı kalıyo ve tahlıye den atiyo
fikir sadece deponla karbüratör temizletip öyle dene

kıvılcım
25.April.2018, 00:08
Depon pıs galiba karbüratör şamandıra takılı kalıyo ve tahlıye den atiyo
fikir sadece deponla karbüratör temizletip öyle dene

Depo yıkandı ve karböratör sıfırınla degiştirildi ilgin için teşekkürler

kıvılcım
25.April.2018, 22:01
geçici bir çözüm bakalım ilerde ne yaparız 3-5 km bir benzin musluğunu kapatıp açınca sorun çıkarmıyor

spue
26.April.2018, 13:17
Selamlar Kıvılcım,
Yazdığın şey ilgimi çekti. Makinenin 250 klasik olduğunu var sayarak, tahliyeden devamlı bir şekilde benzin akması için; 1. aşırı dolu 2. mekanik bir arıza var ve kaçırıyor olması lazım. Çünkü bu makinelerde benzin çekimi yapan ve karbüratörü besleyen elektrikli bir aparat/parça yok.
Aklıma çok basit bir sorun geliyor oda, benzin depon havasızlıktan dolayı benzin akışını durduruyor olabilir. Komik gibi geliyor ama bence bir kontrol et.8)

Raci06
26.April.2018, 14:58
süleyman abiye aynen katılıyorum. tahliyeye tapa koyunca boşalan benzinin yerine hava girmiyor depoya. Depo kapağı açık vaziyette bir dene istersen , depo hava alınca benzin akışı normale dönüyor ise tespit doğrulanmış olur.

kıvılcım
23.June.2018, 17:41
arkadaşlar yurt dışındaydım yeni geldim ve vediğiniz fikiri hemen denedim sonuç aynı 35 yıldır motor kullanıyorum böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım sonuçta er geç hepimizin başına gelecektir

ercan__genc
28.June.2018, 09:16
Şamandıra takılı kalıyordur büyük ihtimal takılı kalmasa tahlıyeden benzin atmaz

Akcollu
28.June.2018, 10:53
Merhaba arkadaşlar. Bende de benzer bir sorun var. Henüz motoru yeni aldım. Bakımlarını yaptıracağım haftaya fırsat bulduğum bir zamanda. O yüzden kullanmıyorum şuan.
Motoru aldığım yerden iş yerime getirdim. Kısa bir mesafe. durduğumda biraz benzin damlatıyor yere. Tahliye borusundan olsa gerek. Sonradan kesiliyor. Çok fazla bir damlama değil. Bir de yerindeyken ağırlığına alışayım diye üstüne oturup biraz sağa sola salladığımda benzin damlatıyor. Ayrıca içerinde hafif bir benzin kokusu var. Bu normal midir?