Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : elektrik sorunu

nahadoth
25.Nisan.2018, 16:54
arkadaşlar merhaba. bir, bir buçuk aydır motosiklet sahibiyim. Şansıma, sürekli bir hatalar çıktı. Binebilmek kısmet olmadı. Bu sorunların büyümesi veya uzamasının temel sebebi, benim bir acemi olmam tabii ki. Bu kez cidden ocağınıza düştüm. Ne yapabileceğimi bilemiyorum. Fan motoru çalışmadığı için, motorun depoyu seleyi söktüm. Şase almaya çalışırken, fişlerden birinde arıza olduğunu fark ettim ve doğrudan kendim fişi keserek şaselemeye çalışırken, sanırım yanlış bağladım ve şaselediğim kablonun ucundan ince bir duman çıktı ve sele altındaki bağlantı kablolarından çıt diye bir ses geldi. Sigorta attı sanıyorum ancak, motorda bir sigorta levhası bulamadım. motor yürüyemiyor şu hali ile. hiç bir şey yapamıyorum. Ayrıca motora olduğu yerde gelip bakabilecek bir servis hizmeti de oturduğum yerde ne yazık ki yok. varsa da elektriğinden ne kadar anlar bu kişi, onu da bilemeyeceğim. Bir sigorta levhası var mı? varsa tam olarak nerede? nereden attırmış olabilirim sigortayı. Lütfen yardım edin. Şimdiden çok teşekkürler.
Not: Motosiklet 250e-6c.

CELİL
25.Nisan.2018, 17:35
Merhaba Ertuğrul geçmiş olsun fan calışmama sebebi fan müşünün bozulması olabilir kısa devre yapınca dediğin gibi sigorta atmıştır siğorta akünü yanında veya sürücü koltuğu altında arka çamurluk üzerinde kare şeklinde küçük plastik siyah kutunu içindedir kolay gelsin 8)

nahadoth
26.Nisan.2018, 10:27
Teşekkür ederim üstad. :)