PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : spyder marş basıyor ama çalışmıyor

teoman25
06.June.2018, 18:36
merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce hatayda ustama verdim spyderı ne eksiği gediği varsa söyledim not aldılar yaptılar çok şükür.
fakat şöyle bir problem çıkıverdi, motoru biraz yüksek hızda kullandığımda ısındığında veya hiç kullanmadığımda sıcakta-güneşte kalınca motor marş bastığı halde çalışmıyor.

manifoldunda yırtık vardı yeni manifoldlarda takıldı. motor çalışır haldeyken ışıklarda filan durunca (boşta/viteste debriyaj çekili halde) ara gaz verince çalışma ritmi aksıyor motor duruyor.

deneyimleriniz ve fikirleriniz nedir bu durumlar için ustama tekrar götürdüğümde nelerine baktırmam lazım

Greywolf
06.June.2018, 19:20
Ben buna benzer bir sikinti yasadim. Jikle cekiliyken de calismadi. Calistirmak icin 15 Defa denedigim oldu. Buji degistirince sikinti gitti.

CELİL
06.June.2018, 19:40
Merhaba Teoman bu sıkıntı manifoltlar değişdikten çıkmış sanırım bu durumda karbüratöre hava filitresiden gelen hortumun boğazının karbüratöre giriş kelepçeleri yerine oturmamış ve dışarıdan hava alıp düzeni bozuyor olabilir veya manifoltlardan kaçak yapıyor olabilir kontrol için motor çalışırken manifoltun bağlantı yerleri sprey ile su sıkın kabarcık yaparsa kaçak vardır oralara yoğunlaşın bence kolay gelsin 8)

teoman25
07.June.2018, 01:28
Merhaba Teoman bu sıkıntı manifoltlar değişdikten çıkmış sanırım bu durumda karbüratöre hava filitresiden gelen hortumun boğazının karbüratöre giriş kelepçeleri yerine oturmamış ve dışarıdan hava alıp düzeni bozuyor olabilir veya manifoltlardan kaçak yapıyor olabilir kontrol için motor çalışırken manifoltun bağlantı yerleri sprey ile su sıkın kabarcık yaparsa kaçak vardır oralara yoğunlaşın bence kolay gelsin 8)

celil abi tam dediğin gibiymiş, akşam hava serin çalıştırayım dedim, yine çalışmadı. önce bujileri çıkardım benzinle sildim temizledim. zımparaladım, taktım tekrar. yine çalışmadı. hep manifolda odaklanıyorum, hava filtresi borusuna bir baktım dediğin gibi kelepçe geri kaçmış yerinden çıkmış, 3-4 denemeden sonra tam olarak tutturdum sonra çalıştı. usta veya çırağı yeni manifoldları takarken onu iyi bağlayamamış muhtemelen.

bu arada bu sorunlar yüzünden artık yan çantamın birinde tamamen alet edevat dolu oldu :D

seyhkeahin
08.June.2018, 10:37
teoman selamlar sorunu çözmene sevindim.. benm motorda da hataydan döndükten sonra benzer bi sorun oluştu benimki de seyir halinde gidiyorum mesela ışığa geliyorum orda durunca stop ediyor. yada dönüşlerde falan biraz yavaşlayıp dönüşü tamamladığımda yeniden hızlanma aşamasında böyle tekliyor gibi oluyor. bende celil abinin önerisini deneyeceğim şimdi umarım benimkinin bu sorunu da çözülür. malatya dan selamlar

teoman25
08.June.2018, 20:57
teoman selamlar sorunu çözmene sevindim.. benm motorda da hataydan döndükten sonra benzer bi sorun oluştu benimki de seyir halinde gidiyorum mesela ışığa geliyorum orda durunca stop ediyor. yada dönüşlerde falan biraz yavaşlayıp dönüşü tamamladığımda yeniden hızlanma aşamasında böyle tekliyor gibi oluyor. bende celil abinin önerisini deneyeceğim şimdi umarım benimkinin bu sorunu da çözülür. malatya dan selamlar

bugün 5 gibi okuldan çıkarken yine çalışmadı sıcaktan. okulun arkasına sürükleyerek götürdüm, hortumla 4-5dk su tuttum da ancak öyle çalıştı.

Şimdi Celil abi, manifoldlar ve hava filtresi boruları sapa sağlam bağlı çatlak gedik de yok. motor olduğu yerde çok ısınınca veya sürdüğümde çok ısınınca, durduktan sonra çalışma konusunda sıkıntı veriyor. :/ darlattı beni

CELİL
08.June.2018, 23:17
bugün 5 gibi okuldan çıkarken yine çalışmadı sıcaktan. okulun arkasına sürükleyerek götürdüm, hortumla 4-5dk su tuttum da ancak öyle çalıştı.

Şimdi Celil abi, manifoldlar ve hava filtresi boruları sapa sağlam bağlı çatlak gedik de yok. motor olduğu yerde çok ısınınca veya sürdüğümde çok ısınınca, durduktan sonra çalışma konusunda sıkıntı veriyor. :/ darlattı beni

Bu farklı sıkıntılı bir durum tahmin etmek zor aklıma ateşleme bobinleri geliyor çünki karbüratör makanik bir aksam ısınmadan etkilenmez bobin elektronik aksam ısınca çalışmama olayı belki ondan olabilir ama o olsa yolda giderkende yapması lazım bilemedim :(

newmoon06tr
09.June.2018, 01:19
Bu farklı sıkıntılı bir durum tahmin etmek zor aklıma ateşleme bobinleri geliyor çünki karbüratör makanik bir aksam ısınmadan etkilenmez bobin elektronik aksam ısınca çalışmama olayı belki ondan olabilir ama o olsa yolda giderkende yapması lazım bilemedim :(Celil abi, uzun yıllar önce 8 yıl boyunca Renault flash kullandım. Arabayı stop ettiğimizde karbüratör soğutucu fanı devreye girerek karbüratör içerisinde bulunan benzinin sıcaklıktan dolayı uçmasını engellerdi. Bu fan bozuldu ve çalışmaz oldu ve yazın motor sicakken arabayı stop edip, 3-5 dakika sonra marşa bastigimizda çalışmaz 3. 4. Marşta çalışırdı.

Sistem aynı sistem, eğer karbüratör bir yerden hava alıyorsa, ve karburator içindeki benzin sicakliktan dolayı uçup, depodan benzin çekene kadar basılan marj süresince çalışmıyor olabilir mi? Depo tahliyesinden kaynaklı, karbüratör benzini çekemiyor olabilir mi?

Hocam, aynı olay başına geldiğinde, benzin depo kapağını açıp- kapatıp sonra marş basıp bir deneme yaparmisin?

Karbüratör üzerinde eksik takılan bir şey vida benzeri olabilir mi??

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

seyhkeahin
11.June.2018, 11:10
karburatörün içinde gaz pistonu vakumu var. sahibinden.com da demirtaş motorda 60 tl ye falan alabiliyorsun.. bana bi motor ustası onun zamanla özelliğini kaybettiğini ya sıcakta eriyip şeklinin bozulduğunu yada özelliğini kaybedip sertleştiğini söyledi. benim motorun sorununu bu sözmüştü belki o parçanın bi sorunu olabilir. bide demirtaş motoru arayıp bu sorunu anlatıp onların fikrini alabilirsin de hangi parça lazımsa onu ardan alırsın falan