Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : krank bilyası sorunu

nahadoth
07.Temmuz.2018, 21:49
Arkadaşlar merhabalar. Herkese iyi akşamlar. Daytona 250 sürücüsüyüm. Motosikleti 5000 kilometrede aldım yaklaşık olarak. ben de bir iki bin beş yüz kadar sürdüm aşağı yukarı. Motordan gelen saçma bir ses vardı. Ciddi anlamda yüksek ve rahatsız edici bir ses. Yaptığım araştırmalar sonucu, internetten izlediğim videolarla kıyaslayınca, bendeki sesin krank bilyası sorunu olan motosikletlerdeki sesle aynı olduğunu fark ettim. Alelade bir iki usta da, sesin kranktan geldiğini söylediler şöyle bir dinleyip.
Benim sorum, motoru Ali Usta'ya filan götürsem, sorun da tahmin ettiğim şekildeyse, tahmini ne kadar bir masraf çıkar bana? Buna göre kendimi ayarlamam gerekecek, ya da motosikleti sorununu da göze alarak ve alıcı adaylarını bu sorun ile ilgili olarak bildirerek, aldığımdan daha düşük fiyat ile satışa koymayı planlayacağım. Ayrıca, sübap sorunu da krank bilyası sorunu ile benzer bir sese yol açabilir mi? Motorun şöyle bir açılıp bakılmasının bile çok ciddi masraflara yol açabileceğini duymuştum. Şimdiden teşekkür ederim.