PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DD250E-6c Daytona ses değişimi

BurakSenel
11.Temmuz.2018, 10:55
RR ailesi merhaba.

2014 model daytona kullanıcısıyım. Motor bi süre çalıştıktan yol yaptıktan sonra seste değişme oluyor. Bu sürekli olan birşey değil nadiren oluyor.
Normalde gür ve tok bir sesi varken değişik bi ses çıkarmaya başlıyor motorun tüm demir seslerini duyuyorum birnevi, vites geçişlerinde pedaldan gelen sese kadar değişiyor. Ne hikmetsede ne zaman ahmet abiye gidip anlatsam o farklı ses hiç gelmedi gürül gürül çalıştı bu sebeple bi çözümde bulamadık. Bunun nedeni nedir daha öncesinde böyle bi sorunla karşılaşan oldu mu ?

Mehmet A.
11.Temmuz.2018, 17:29
Bende de klasik var o da aynen böyle yapıyor. Ben ısınmasına ve hareket esnasındaki oynar parçaların (vücuttaki kireçlenme gibi) gevşemesine bağlıyorum.
Ustaya sormuştum "çin malı bunlar bu kadar takılma ses tabiki gelecek" dedi bende yolda kalana kadar devam dedim :D
2. bir ihtimal motoru ilk çalıştırdığımda ve motor ısındadıktan sonraki rolantisi farklı oluyor yani gaz vermiş gibi rolanti artıyor. bu da sesin farklılaşmasına sebep oluyor. bunun için motor ısınınca stop etmeyecek kadar tekrar rolanti ayarı yapmam gerekiyor.

cicada
13.Temmuz.2018, 00:35
Motor ısındıktan sonra rolantı yükseliyor. Büyük ihtimal ondan kâynaklaniyordur. Benim ki de aynı şekilde ısınınca ses değişiyor.