Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastik değişimi Hk. Ebat Farkı
KÜçÜKENIşTE
12.July.2018, 18:08
Herkese hayırlı günler güvenli sürüşler.
Lastik değişimi konusunda bir sorum var.
Bu sorunun çıkış noktası da şu şekilde: Metzeler tam ölçü takım lastik ortalama 700 TL fiyata geliyor.
Ancak Michelin de 130/90-15 olmadığı için 130/80-15 takmak icap ediyor ve fiyat 400 450 arasında oluyor.
E ben de doğal olarak bildiğim kadarıyla michelin dururken neden metzeler takayım diyorum ve bunu dedikten hemen sonra aşağıdaki soru geliyor aklıma :)
DD250E-9 için arka lastiği 130/90-15 değil de 130/80-15 taksam bana artıları eksileri ne olur.
Metzeler 2017 tarihli Michelin 2016 tarihli lastikler.
Benden her şekilde daha çok bu makinelerin üzerinde vakit geçirmiş kişiler olarak sizlerin tavsiyelerine ve görüşlerine ihtiyacım var.
Teşekkürler
Akcollu
12.July.2018, 18:28
İyi günler,
Bence arkaya Michelin 130/80-15 63S Power Pure SC-2CT takmalısın.
http://www.regalraptor.com.tr/detailproduct.asp?CatID=118&SubCatID=438&ProdID=697
Sitesinde DD250E-9B için arka 130/80-15 lastik kullandığını yazıyor. Bence seninkinde de kullanmak sorun yaratmaz.
2016 üretimi 390 TL lastik deposu sitesinde. Değerlendirilebilir fiyat olarak daha uygun.
(Yalnız sitede açıklamalarında scooter lastiği yazıyor)
KÜçÜKENIşTE
12.July.2018, 18:55
İyi günler,
Bence arkaya Michelin 130/80-15 63S Power Pure SC-2CT takmalısın.
http://www.regalraptor.com.tr/detailproduct.asp?CatID=118&SubCatID=438&ProdID=697
Sitesinde DD250E-9B için arka 130/80-15 lastik kullandığını yazıyor. Bence seninkinde de kullanmak sorun yaratmaz.
2016 üretimi 390 TL lastik deposu sitesinde. Değerlendirilebilir fiyat olarak daha uygun.
(Yalnız sitede açıklamalarında scooter lastiği yazıyor)
Adamlar bi sonraki kasada bu lastiği böyle taktılarsa vardır inşallah bir bildikleri :) Çünkü michelin hem fiyat olarak hem de marka olarak ağır basıyor bende şuan.
Bu arada benim yukarıda yazdığım fiyatlar ön + arka takım fiyatları
Akcollu
12.July.2018, 19:08
Adamlar bi sonraki kasada bu lastiği böyle taktılarsa vardır inşallah bir bildikleri :) Çünkü michelin hem fiyat olarak hem de marka olarak ağır basıyor bende şuan.
Bu arada benim yukarıda yazdığım fiyatlar ön + arka takım fiyatları
O zaman fiyat çok iyi bulmuşsunuz takım için.
Ben bundan aldım benim motora
https://www.lastikdeposu.com.tr/mitas-takim-90-90-18-ve-130-90-15-mc7-on-arka-motosiklet-lastigi-pmu6670
erkopaşa
12.July.2018, 20:21
O zaman fiyat çok iyi bulmuşsunuz takım için.
Ben bundan aldım benim motora
https://www.lastikdeposu.com.tr/mitas-takim-90-90-18-ve-130-90-15-mc7-on-arka-motosiklet-lastigi-pmu6670Merhaba Can, mitas lastiklerin performansı nasıl memnun musun?
Mitas lastiklerin soğukken yol tutuşu zayıf, ısınıncaya kadar dikkat etmek gerektigini okumuştum. Ama uzun ömürlü bir lastikmiş. [emoji779][emoji780]
HTC Desire 816G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mehmet A.
12.July.2018, 21:24
Herkese hayırlı günler güvenli sürüşler.
Lastik değişimi konusunda bir sorum var.
Bu sorunun çıkış noktası da şu şekilde: Metzeler tam ölçü takım lastik ortalama 700 TL fiyata geliyor.
Ancak Michelin de 130/90-15 olmadığı için 130/80-15 takmak icap ediyor ve fiyat 400 450 arasında oluyor.
E ben de doğal olarak bildiğim kadarıyla michelin dururken neden metzeler takayım diyorum ve bunu dedikten hemen sonra aşağıdaki soru geliyor aklıma :)
DD250E-9 için arka lastiği 130/90-15 değil de 130/80-15 taksam bana artıları eksileri ne olur.
Metzeler 2017 tarihli Michelin 2016 tarihli lastikler.
Benden her şekilde daha çok bu makinelerin üzerinde vakit geçirmiş kişiler olarak sizlerin tavsiyelerine ve görüşlerine ihtiyacım var.
Teşekkürler
lastiklerin 80 ya da 90 olması arasında sadece kalınlık farkı olur yani jant yere yakın olur. bir de km göstergende fark olur yani eğer 80 lik lasitiği alırsan millet 90 km hızla giderken senin ibre 100 gösterir ve sen daha çok gaz vermek zorunda kalırsın motoru zorlarsın. kısaca hızını düşürecektir. Ha kalkışta daha rahat kalkarsın o da artısı olsun :D
araba kastiklerinde neyse ama motor lastiklerinde üretim tarihi çok önemli malum araba lastiği gibi asfaltı bir karış alanı tutarak yol yapmıyor belki yükle beraber 12-13cm olsun o da yok yani. Eski tarihli lastik sertleşmeye başlar yolda kayma yapar. tercih yeni lastikten yana olsun.
forum içersinde daha ayrıntılı konular olabilir. arama yaparsan bulabilirsin :)
kolay gelsin :)
Akcollu
13.July.2018, 10:10
Merhaba Can, mitas lastiklerin performansı nasıl memnun musun?
Mitas lastiklerin soğukken yol tutuşu zayıf, ısınıncaya kadar dikkat etmek gerektigini okumuştum. Ama uzun ömürlü bir lastikmiş. [emoji779][emoji780]
HTC Desire 816G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba Erkan, şuan birşey diyemiyorum lastiklerin nasıl bir tutuş yaptığının farkında değilim. Motora alışmaya çalışıyorum. Henüz toplamda 100 km yol yaptım. Trafiğin dur kalklı olduğu yerlere girmemeye çalışıyorum. Yeni öğreniyorum :) Anlas mı mitas mı alsam diye düşünmüştüm. Anlas dan daha uzun ömürlü olduğunu araştırdığımdan mitas a karar verdim. Benim gibi yavaş kullanan birine sıkıntı yaratmadı şuan lastikler :)
cicada
15.July.2018, 11:14
Dunlop harley davitson için ürettigi lastikler var. Benim makinede o var. Eskidi çatladı ama hala yola yapışarak gidiyor. Tek sorun çok pahalı olması. ....
KÜçÜKENIşTE
15.July.2018, 13:11
Michelin leri dün sipariş ettim. 90/90-18 ön
130/80-15 arka
Bakıcaz artık neler oluyor :)
KÜçÜKENIşTE
18.July.2018, 10:44
Herkslere selamlar,
Lastiklerim geldi dün taktırdım. Bostancıda Buz Motor isimli biryer buldum. Adamın işi sadece motosiklet lastiği. O sebepten lastiklerinizi değiştirirken Rulman zincir dişli gibi kontrolleri de yapıyor (yapabiliyor). Gerekli bilgileri veriyor. Mesela benim tüm rulmanlar bozulmaya yüz tutmuş Arka dişli rulmanını değiştirdik (en kritik değişmesi gereken bu dedi ki tık tık ses yapıyordu döndükçe). Diğerleri için servise gidiyorsan daha sağlıklı olur onlar değiştirsin dedi. Yani ben şahsen yeni sürekli gidip çayını çorbasını içebileceğim sürekli birşeyler satmaya çalışmayan, kafama takılan herşeyi sorabileceğim cevap vermmekten erinmeyen bir usta bulmuş oldum. Bunu da sizinle paylaşmak istedim.
Lastikler arkalar 10 yanak daha küçük ancak ben kötü anlamda bir farkını hissetmedim. İki lastiğimi de michelin taktırdım. Eğer lastik değiştirmeyi düşünen varsa burada lastik fiyatları benim internetten bulduğum fiyatlardan da daha uygun. Herkeslere tavsiye ederim.
Tekeriniz düz bassın.
Buğra hayırlı olsun iyi günlerde kullan 8)
cicada
18.July.2018, 11:01
Hayirlisi olsun. Lastikcin ıyimis. Şanslısın. ...
KÜçÜKENIşTE
18.July.2018, 11:22
Buğra hayırlı olsun iyi günlerde kullan 8)
Teşekkür ederim abi hep birlikte inşallah.
Hayirlisi olsun. Lastikcin ıyimis. Şanslısın. ...
Aynen öyle valla daha da başka yere gitmem lastik için :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.