Orijinalini görmek için tıklayınız : Fazla benzin yakan regal sahiplerinin dikkatine.
grolof
20.August.2018, 21:09
Arkadaşlar 3 senedir 3 tane karbüratör aldım ne yaptıysam benzin sarfiyatını azaltamadım.Samsunda senkron ayarını bilen kimse yoktu o yüzden 2 tane gliserinli vakumölçer alarak kendim senkron ayarı yaptım.Milimetrik ayarlar yapmama rağmen motoru ilk çalıştırmak istediğinde eğer çalıştıramazsaan hemen bujinin başı nemleniyor ve çalışması dahada zorlanıyor,senkron ayarı çok iyi olmasına rağmen motor kompresöre binince patlatma yapıyordu. En son Ali ustadan 250 lira gibi bir para vererek yeni karburatör aldım ama motorum 42 kuruş yakmaya başladı ve uzun zamandır aklımda olan tekli karbüratör için internet üzerinden çift silindir regal yada MCT için uygun olan tekli karbüratöre uygun 47 liraya manifolt aldım ve eski karbüratörü ve manifoltları söktüm manifolt bağlama yerindeki civatalar kısa olduğu için onlarıda söküp aldığım manifoltu taktım.
daha sonra 150 lik japon malı tekli karbüratörü takıp hava hortumunuda bir şekilde uydurdum ve 4-5 gündür bu şekilde gezmeye başladım.
Daha evvel bu konuda forumda sorularım olmuştu yapanların pek randıman alamadığı söylenmişti hatta bende süratin ve çekişin biraz azalacağını düşünüyordum ama tam aksi oldu hem daha iyi gaz yemeye başladı hemde süratden hiç kayıp olmadı.
Netice alıp sizinle paylaşmak istedim az evvel tam 100 km.yi tamamlayıp benzin aldım. 100 km. de 3.89 litre benzin yakmışım yani yeni fiatıyla 27 liralık benzin yakmışım,bunun yanında sabah çalışması sesi ve çekişi mükemmel oldu.
Kendi kendime şimdiye kadar eşşeğe biniyormuşum demeye başladım.
Manifolt ve karbüratörün resmini çektim ama foruma nasıl yükleniyor unuttum.Bu konu hakkında sorusu olan arkadaş olursa seve seve cevap veririm.
42 kuruş yaktığında benzin 630 kuruştu bugün 6,93 yani karbüratörü değişmeden 42 yaktığım yerde şu anda 25 kuruşa düştü bence çok büyük fark, Belki sizde bu kadar fark olmaz ama en azından 10 kuruş farkedeceği gibi çalışmasında bujinin kurum bağlamasına çare olacaktır.
Çok sık foruma giremiyorum o yüzden telefonumu yazıyorum sorusu olan arkadaşlar çekinmeden beni arayabilirler.
Gürol ofluoğlu 533 6251929 cep numaram. Herkese tekrar hayırlı bayramlar diliyorum.
CELİL
20.August.2018, 21:24
Gürol Abi sonunda mutlu sona ulaşmışsın güle güle kullan faydalı bir paylaşım olmuş emeğine sağlık 8)
Not: resimleri bana whapp tan yolla ben yüklerim 8)
grolof
20.August.2018, 21:24
Bu arada ben motoru biraz sert kullanırım ve benim motor 2006 model,ayrıca her zaman artci ile kullandığımı düşünebilirsiniz çünkü 120 kiloyum. Benim motoru normal kiloda ve normal sürüşte kullanan biri olursa 20 kuruşa düşeceğine eminim. Yani 100 km. de 3 litre gibi bir yakıt harcar.
grolof
20.August.2018, 21:26
Gürol Abi sonunda mutlu sona ulaşmışsın güle güle kullan faydalı bir paylaşım olmuş emeğine sağlık 8)
Not: resimleri bana whapp tan yolla ben yüklerim 8)
Başkanım merhaba,yemin ederim seni özlemişim.Bana numaranı yazarmısın yani whatsapptan bana gönder çok sık telefon değiştirince numaralarım kayboldu.
CELİL
20.August.2018, 21:38
Çok Güzel olmuş emeğine sağlık 8)https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180820/d8d593306f4c9d859d81d16c707002e1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180820/c6554161cc01da795cf1060e93bb4474.jpg
CELİL
MaviBeyTc
20.August.2018, 22:44
Faydalı bir konu benzin fiyatlarının da artışıyla beraber düşünülebilir açıkçası :) en yakın zamanda kafamda böyle birşey kurabilirim açıkçası
mxsrn
20.August.2018, 23:30
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim abi8)
kurt
21.August.2018, 09:57
Celil başkanım ben anlamadım yani benim daytona'ya olurmu?
CELİL
21.August.2018, 12:09
Celil başkanım ben anlamadım yani benim daytona'ya olurmu?
Uygulama eski kasa blansörsüz makineye yapıldı ama sistem Daytona içinde aynıdır 8)
kurt
21.August.2018, 12:49
Uygulama eski kasa blansörsüz makineye yapıldı ama sistem Daytona içinde aynıdır 8)
Eyvallah başkanım yani daytona'yı taşırmı? kilo farkıda var.
CELİL
21.August.2018, 13:08
Eyvallah başkanım yani daytona'yı taşırmı? kilo farkıda var.Kilo ile alakası yok motorların çalışma sistemi ile alakalı iki modelde aynı sitemi kullanıyor 8)
CELİL
Mehmet A.
21.August.2018, 13:12
Ellerinize sağlık 60 kilo ben bunu denesem artık bedavaya yol alırım o zaman :D
kurt
21.August.2018, 13:20
Kilo ile alakası yok motorların çalışma sistemi ile alakalı iki modelde aynı sitemi kullanıyor 8)
CELİL
Tamam Başkanım uygulamaya geçecem karbüratör ile ilgili bir marka tavsiyeniz varmı?
CELİL
21.August.2018, 13:25
Malesef ben yapmadım değişimini hiç görmedim bilemiyorum
Tamam Başkanım uygulamaya geçecem karbüratör ile ilgili bir marka tavsiyeniz varmı?
CELİL
grolof
21.August.2018, 15:11
150 lik elden jikleli tekli karbüratör diye googleden aratırsan aynısını bulursun,90-100 lira cıvarında manifoltuda 47 liraya aldım.
https://urun.n11.com/yedek-parca/mct-250-karburator-manifold-ikili-P209247413
linki burda.
gaz telinin değişmesi gerekiyor gaz teli karbüratörün içinden geçiyor.birde karbüratörün arka tarafına uygun bir hava hortumu bulmanız gerekiyor ben eski hava hortumunu kesip yenisini onun içine monte ettimki filtrenin olduğu kutuya tam uysun diye.50 yada 100 lira verip işi bilen birine yaptırabilirsiniz ortalama hepsi 250 liranıza mal olur.
manifoltun bağlantı yeri biraz daha kalın olduğu için dört tane cıvatayı kontra somun takarak sökmeniz gerekecek aynı diş 4 tane saplama cıvata ile manifoltu monte ettinizmi gerisi çok kolay.
ben çok memnun kaldım motorun marşına dokunduğum anda çalışıyor her iki tarafta eşit benzin aldığı için çok dengeli çalışıyor ve poatylatma yapmıyor.
zaten bir tek rolantı ayarı var birde hava ayarı var ikili karbüratörde hem emişi hemde benzin hava karışımını eşit yapabilmeniz lazım yoksa dengesiz çalıştığı gibi bujinin biri benzinin heposini yakamadığı için yada hava ayarı daha az olduğu için çiğ gaz atıyor ve kısa zamanda kurum bağlıyor.
Sormak istediğiniz bir şey olursa beni telefonumdan arayabilirsiniz.
grolof
21.August.2018, 15:21
https://www.rialli.com/motosiklet-yedek-parca/motosiklet-motor-grubu/karburator-komple-150cc-cg-modeli-elden-jikleli
Bu karbüratör yada buna benzeyen 150 lik bir karbüratör aynı işi görecektir
AhmetYalçın
22.August.2018, 13:00
Cok faydali bir bilgi emeginize saglik
ugurrrcann
22.August.2018, 20:30
abi faydlı bilgpaylaşımın için teşekkürler bu fiyatlarla herkes buna döner zaten :)
grolof
22.August.2018, 21:04
https://www.denizmotortr.com/mct-250-tek-karburator-manifold
İlk verdiğim linkteki manifold bitmiş burda her ikisi bşr arada satılıyor. Tek gereken 4 tane saplama cıvata ve bir tane hava hortumu
Not.. Linkteki resmi sağa sola doğru kaydırın
kurt
24.August.2018, 16:52
İlk verdiğim linkteki manifold bitmiş burda her ikisi bşr arada satılıyor. Tek gereken 4 tane saplama cıvata ve bir tane hava hortumu
Not.. Linkteki resmi sağa sola doğru kaydırın
Yani 150cc veya 250 cc olması farketmez tekli olmasımı gerekiyor.
erkopaşa
24.August.2018, 21:30
Emeğinize saglık çok güzel olmuş. Benim anlamadığım bu işlem maliyeti ve işçiliği vede yakıtı düşürüyor, performansı artırıyor ama üretici çift karbüratör kullanmaya devam ediyor. [emoji780]☺
Önceki motorum mct 250 ye aynı işlemi yapmıştım ve sonuç aynı sizin ki gibi olmuştu[emoji106][emoji106]
HTC Desire 816G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Raci06
25.August.2018, 02:06
Benzer isler elektronik araclarda da oluyor. Uretici ayni motordan sadece elektronik ayarini degistererek daha fazla guc alabiliyor. Gecen hafta arabaya yazilim yuklettik. 160 bg araba 200 bg. Oldu. Inanmamistim ama surunce net farkettim artisi. Yakit tasarrufu da sagladi..
Sanirim ulkelerdeki guce gore vergilendirme gibi kaygilardan dolayi ureticiler aynı blok ile daha dusuk guc ve dusuk verim ayarli makinalari piyasaya suruyorlar.. bir hava manifolt ayari ile makine maksimum degerleri gorebiliyor. Benim cikarimim bu şekilde..
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
grolof
25.August.2018, 19:15
Yani 150cc veya 250 cc olması farketmez tekli olmasımı gerekiyor.
250lik daha fazla benzin harcar diye düşünüyorum.150 lik bana gayet yeterli geldi
grolof
25.August.2018, 19:21
Benzer isler elektronik araclarda da oluyor. Uretici ayni motordan sadece elektronik ayarini degistererek daha fazla guc alabiliyor. Gecen hafta arabaya yazilim yuklettik. 160 bg araba 200 bg. Oldu. Inanmamistim ama surunce net farkettim artisi. Yakit tasarrufu da sagladi..
Sanirim ulkelerdeki guce gore vergilendirme gibi kaygilardan dolayi ureticiler aynı blok ile daha dusuk guc ve dusuk verim ayarli makinalari piyasaya suruyorlar.. bir hava manifolt ayari ile makine maksimum degerleri gorebiliyor. Benim cikarimim bu şekilde..
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kesinlikle haklısınız ben karbüratöre hiç ellemedim orjinal haliyle çok güzel çalıştı. Dediğiniz gibi sadece hava aysrı vr gerekirse rölanti ayarı.onlarda çok kolay bir yerde.
erkopaşa
25.August.2018, 21:30
Birşey sormak istiyorum musaadenizle
Gaza birden yuklenince yığılma yapıyor mu?
Benim mct de karbüratör değişiminden sonra böyle bir durum olmuştu. Yakıt düşmüştü ve performans daha iyi olmuştu ama ani gaza yuklenince yığılıp sonra toparlıyordu normal hızlanmada bir sorun yoktu.
grolof
25.August.2018, 23:02
Birşey sormak istiyorum musaadenizle
Gaza birden yuklenince yığılma yapıyor mu?
Benim mct de karbüratör değişiminden sonra böyle bir durum olmuştu. Yakıt düşmüştü ve performans daha iyi olmuştu ama ani gaza yuklenince yığılıp sonra toparlıyordu normal hızlanmada bir sorun yoktu.
O problem genelde hava ayarını çok açtığınızda olur bende hiç yığılma yapmıyor anında gaz yiyor.
Karbüratöre görede değişebilir
Ömer
27.August.2018, 09:33
Gürol abi emeğine sağlık teşekkürler...
kurt
31.August.2018, 17:49
Daytona ya bu uygulamayı yaptık ölçümlere başladık bakalım. Çekiş gidişte bi farklılık şu an.
CELİL
31.August.2018, 18:24
Daytona ya bu uygulamayı yaptık ölçümlere başladık bakalım. Çekiş gidişte bi farklılık şu an.
Mehmet sonucu merakla bekliyoruz 8)
AhmetYalçın
31.August.2018, 21:30
Cekisi degisirmi mehmet abi
grolof
01.September.2018, 04:40
Vallaha bende motor atlıyor desem yalan olmaz. Hele motor soğuk iken marşa dokunur dokunmaz çalışıyor. Daha önce buji temizlemekten bıkmıştım.inşallah uygulıyan herkes memnun kalır. İlk 100 km de 3.89 litre yakmıştım, hem sert kullanıyorum hem 118 kiloyum hemde arka tekerim biraz ufak.
mehmetgokcen06
11.September.2018, 11:58
Merhaba Raptor Rides Ailesi
uzun süredir formu inceliyorum... tek karbüratöre çevirme olayı dikkatimi çekti.:)
olumlu açıdan bakarsak
1)sekron ayarı gibi ayar gerektirmiyecek büyük ihtimalle
2)tek karbüratör olduğu için yakıtta biraz değişim fark edebilir.
benim aklıma takılan kısım Regallerin orjinal karbüratörü vakumlu(püskürtmeli sistem) karbüratör var
Gürol abi fotoğrafta gördüğüm karböratör kelebekli sistem...
tekli manifolt a çeviren aparata vakumlu karbüratör bulunur mu?(nette biraz baktım vakumlu sistem karbüratörlerin çoğunluğu boğazdan kelepçe ile sıkma sistemli... veya tekli manifolt a boğazdan sıkma sistem yapılabilir mi ?):soru?
grolof
11.September.2018, 16:44
Merhaba Raptor Rides Ailesi
uzun süredir formu inceliyorum... tek karbüratöre çevirme olayı dikkatimi çekti.:)
olumlu açıdan bakarsak
1)sekron ayarı gibi ayar gerektirmiyecek büyük ihtimalle
2)tek karbüratör olduğu için yakıtta biraz değişim fark edebilir.
benim aklıma takılan kısım Regallerin orjinal karbüratörü vakumlu(püskürtmeli sistem) karbüratör var
Gürol abi fotoğrafta gördüğüm karböratör kelebekli sistem...
tekli manifolt a çeviren aparata vakumlu karbüratör bulunur mu?(nette biraz baktım vakumlu sistem karbüratörlerin çoğunluğu boğazdan kelepçe ile sıkma sistemli... veya tekli manifolt a boğazdan sıkma sistem yapılabilir mi ?):soru?
Bu konuda herhangi bir tecrübem yok,1,5 senedir aklımda idi ve en son yakıt ölçümümde 100 km de 6 litre benzin yakınca denemek istedim ve hem 120 kiloyum hemde sert kullanmama rağmen 3,89 litreye düşünce paylaşmak istedim.
Ben çok memnunum,artık motor soğuk iken bile marşı dokunur dokunmaz çalışıyor. Eski karbüratör ile 160-170 km de yedeğe düşüyordu şimdi yedeğe kaç km de düşecek düşünce 3 litre benzin koyup tekrar yedeğe düşeceği km ye bakacağım yani işi sağlama alacağım
Karbüratörün püskürtmeli olmadığını falan bilmeden gelişigüzel yaptım. Yani usta falan değilim sadece mantık yürüterek yaptım.
Daha öncede paylaşmıştım samsunda senkron ayarını kimse bilmiyor kendim gliserin vakumlu er alarak yaptım çok hassas ayar yaşamda şimdiki gibi düzenli çalışıyordu. 2 tane karbüratör alıp taktım ama benzini dusürememistim . Elimde 6 ay evvel ali ustadan aldığım karbüratör de duruyor
kurt
12.September.2018, 09:44
Eveet dün 97km de 4.38lt benzin aldım, çekiş konusu iyi bir fark yok ancak ani gaz verince bi boğulma oluyor, trafikte duruyorsan stop edebiliyor tabi karbüratör ayalarına hiç baktırmadım henüz tabi (iyi bir ustaya) birde çok egsoz patlatıyor benim egsoz tam açık sanıyorum ince ayarlardan sonra daha düzene binecek.
kurt
22.September.2018, 16:16
Arkadaşlar daha önce 135km en fazla 160km de yedeğe düşerken bugün 197km de yedek depoya düştüm. 202 km de 8.3lt benzin aldım tl vurursak 27kr civarı yapıyor. Yani eskisinden iyi çekişinde kayıp yok.
Yapacak arkadaşlar'ların dikkatine...
SM-A310F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
grolof
22.September.2018, 17:15
Mehmet iyi netice almana sevindim.
kurt
22.September.2018, 22:58
Mehmet iyi netice almana sevindim.Eyvallah abi asıl senin paylaşımın için teşekkürler.
kurt
28.September.2018, 18:37
Evet arkadaşlar bugün 198km de 7.8 benzin aldım kr hesabi 26kr [emoji106]yani düşüşte
AhmetYalçın
28.September.2018, 18:40
Evet arkadaşlar bugün 198km de 7.8 benzin aldım kr hesabi 26kr [emoji106]yani düşüşte
Giderek dusecekmi abi :)
kurt
30.September.2018, 17:53
Giderek dusecekmi abi :)Evett umutla ilerliyorum[emoji1787][emoji1787]
grolof
10.October.2018, 00:02
Evett umutla ilerliyorum[emoji1787][emoji1787]
Daha fazla düşeceğini sanmıyorum ama kullanma şekline göre bir kaç kuruş artar yada düşer.İlk çalıştırırken bir iyileşme gözlemledinmi,vallaha ben 3 senedir boşuna beklemişim diyorum,marşa dokunmamla çalışması bir oluyor.
Ben senden bir iki kuruş fazla yakıyorum ama hem 120 kiloyum hemde arka lastiğim orjinaline göre biraz küçük.michelin normal ebadını bulamamıştım ama çok memnunum.
kurt
10.October.2018, 13:17
Buralarda havalar soğudu sabahları çalıştırken biraz açıyorum gazı
Daha fazla düşeceğini sanmıyorum ama kullanma şekline göre bir kaç kuruş artar yada düşer.İlk çalıştırırken bir iyileşme gözlemledinmi,vallaha ben 3 senedir boşuna beklemişim diyorum,marşa dokunmamla çalışması bir oluyor.
Ben senden bir iki kuruş fazla yakıyorum ama hem 120 kiloyum hemde arka lastiğim orjinaline göre biraz küçük.michelin normal ebadını bulamamıştım ama çok memnunum.
grolof
12.October.2018, 17:44
Gazı açıyorum derken rolantiyimi yoksa jikleyimi açıyorsun. Bende henüz bir değişiklik yok gazı ellemeden marşa dokununca çalışıyor ama dediğin gibi ankara daha soğuk. Bakalım kış gelince nasıl olacak.
kurt
15.October.2018, 06:31
Gazı açıyorum derken rolantiyimi yoksa jikleyimi açıyorsun. Bende henüz bir değişiklik yok gazı ellemeden marşa dokununca çalışıyor ama dediğin gibi ankara daha soğuk. Bakalım kış gelince nasıl olacak.Rolantiyi yükseltiyorum abi
grolof
15.October.2018, 12:59
Rolantiyi yükseltiyorum abi
Zaman zaman ısınana kadar bende aynısını yapıyorum.Jikleyi açmamaya gayret gösteriyorum çünkü bujinin kafasını çok çabuk karartıyor.
Ben hala çok memnunum ve 3 senedir çektiklerime yanıyorum,rahatlık varmış.
fyg50
18.October.2018, 02:13
Selamlar arkadaşlar, bendede Daytona 250 var ve yakıt konusunda hep üzülüyorum, şuanki yakıt fiyatları üzerinden hesap yapıyorum. 20 TL lik benzin ile yedek depoya kadar 46 - 56 km kadar yol yapıyorum. Yaklaşık 50 kuruş civarı. Buji değişti, hava ayarları karbüratör ayarları vesayre yapıldı ama bir türlü güzel bir sonuç alınmadı ? Daytona 250 için bu yöntem gerçekten işe yararmı ? Muğla ve çevresinde ki arkadaşların özellikle yardımını bekliyorum
grolof
18.October.2018, 11:59
Selamlar arkadaşlar, bendede Daytona 250 var ve yakıt konusunda hep üzülüyorum, şuanki yakıt fiyatları üzerinden hesap yapıyorum. 20 TL lik benzin ile yedek depoya kadar 46 - 56 km kadar yol yapıyorum. Yaklaşık 50 kuruş civarı. Buji değişti, hava ayarları karbüratör ayarları vesayre yapıldı ama bir türlü güzel bir sonuç alınmadı ? Daytona 250 için bu yöntem gerçekten işe yararmı ? Muğla ve çevresinde ki arkadaşların özellikle yardımını bekliyorum
Arkadaşım ben 71 yaşındayım ve bunu deneyip iyi netice aldığım için arkadaşlarımla paylaşmaya çalıştım Mehmet arkadaşımızda denedi ve oda iyi netice aldı ama siz hala gerçekten işe yararmı diye soruyorsunuz. Geriye doğru mesajları okursanız işe yaradığını görürsünüz.
Sorma şekliniz bana biraz yanlış gelsede ben size yardımcı olmaya çalışayım.Eliniz biraz anahtar tutuyorsa kendinizde yapabilirsiniz yoksa
bu linkteki manifolt ve karburatörü alırsan sıradan herhangi bir motortamircisi yapabilir.tek uğraşmanız gereken karburatör çıkışı tekli olduğu için oraya bir hava hortumu uydurmak.
Hem motorun çalışmasında hem yakıtta farkı göreceksin,ayrıca çekişte falan en ufak bir azalma olmuyor.
cicada
18.October.2018, 13:09
Merhaba Fatih.
Ben herhangi bir değişiklik yapmadım. fazla yakıyor. Abilerimizin yaptığı sistem çok mantıklı ve başarılı bir iş. Sistemini Gürol abinin bahsettiği şekilde değiştirebilirsin. Bir çok kişi denedi ve başarılı oldu.
kurt
20.October.2018, 12:06
Evet son zamlardan sonra 210km ye 56tl yaktı arkadaşlara duyurulur...
Zafer
27.October.2018, 21:08
Evet son zamlardan sonra 210km ye 56tl yaktı arkadaşlara duyurulur...
Güle güle kullanın bu benzin fiyatlarında düşünmeden uygulanacak bir iş ellerinize sağlık vallahi.
Şahan
22.December.2018, 00:54
merhabalar üstatlar Merhmet Demirtaşa (Kurt) a özelden yazdım burada da okuyanlardan bilgi almak isterim bu karbüratör değiştirme fikri aklıma yattı benzin fiyatları aldı başını gitti motora binemez olduk. Bende 2014 250 cc Daytona var yakıtı harici motorumdan memnunum ve bu yüzdende satmak istemiyorum anladığım kadarıyla aşağıda linkini paylaşmış olduğum karbüratörü aldıktan sonra ekstra başka bir şeye gerek yok. Usta gerisini hal ediyor Gürol üstadım kızacak :) biraz ama yineden sormak istiyorum peki bu işlemi yapanlarda son durum nedir motorun performasında, gidişinde, yakıtındaki son durumları hakkında eksi artı tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz bu benim için gerçekten önemli yardımcı olursanız mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim
Sinan
25.January.2019, 12:35
arkadaşlar daytonamda bir sorun olabilir. ful depo ile 135-140 km yol gidiyorum. yedek depo uyarısı geldiğinde tam 135-140 km civari oluyor. Ben bununla ilgili ne yapabilirim yardım edebilir misiniz?
CELİL
25.January.2019, 12:47
arkadaşlar daytonamda bir sorun olabilir. ful depo ile 135-140 km yol gidiyorum. yedek depo uyarısı geldiğinde tam 135-140 km civari oluyor. Ben bununla ilgili ne yapabilirim yardım edebilir misiniz?
Merhaba Sinan normal şartlarda yedek hariç bir deponun ortalama 200 km gitmesi gerek senin karbüratörün ayarları veya karbüratör bozuk olabilir fazla yakış genelde karbüratör kaynaklıdır tabi bakım zamanın gelmeside biraz etkiler ama bu kadar fazla etkilemez kolay gelsin :) 8)
grolof
26.January.2019, 16:19
merhabalar üstatlar Merhmet Demirtaşa (Kurt) a özelden yazdım burada da okuyanlardan bilgi almak isterim bu karbüratör değiştirme fikri aklıma yattı benzin fiyatları aldı başını gitti motora binemez olduk. Bende 2014 250 cc Daytona var yakıtı harici motorumdan memnunum ve bu yüzdende satmak istemiyorum anladığım kadarıyla aşağıda linkini paylaşmış olduğum karbüratörü aldıktan sonra ekstra başka bir şeye gerek yok. Usta gerisini hal ediyor Gürol üstadım kızacak :) biraz ama yineden sormak istiyorum peki bu işlemi yapanlarda son durum nedir motorun performasında, gidişinde, yakıtındaki son durumları hakkında eksi artı tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz bu benim için gerçekten önemli yardımcı olursanız mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim
Arkadaşım m3esajını yazalı bayağı zaman geçmiş ama nedense son zamanlarda pek foruma giremedim.Dediğin işlemi yaptırabildinmi bilmiyorum.Bu konudaki ilk mesajımdan beridir tekli karburatör kullanıyorum ve kompresöre binince yada başka bir zaman eksoz patlatma olayı bitti,100 km. de muhakkak bujileri söküp temizlemek zorunda kalıyordum buji başlığı is bağlıyordu artık gerek duymuyorum çünkü buji başları sadece kızarıyor.çekişte ve süratte en ufak bir kayıp yok sadece soğuk havalarda1 ilk çalıştırmada jikleyi hiç kullanmıytorum ve rolantiyi biraz yükseltiyorum tek marşta çalışıyor biraz ısınınca normale dönüyorum.
Ben 120 kiloyum ve birazda sert kullanıyorum yani uzun yolda henüz 80 ile hiç gitmedim,zaten eski modeller ençok 110 yapıyor bende 90 ile 110 arası kullanıyorum.
Bu şartlar ile en son dün benzin aldım ve 28 kuruş yaktı.benzin daha ucuz iken 42 kuruş yakıyordu.Eski model regali olanlara kesinlikle tavsiye ediyorum,senkron problemi tamamen kalkacak.Telefon numaramı celil başkandan alabilirsiniz.
bu işlemde eski bağlantı civatalarını sökmek ve karburatör ile hava filtresinin bağlantı hortumunu bağlamaktan başka zorluğu yok.Tabi ustanın karburatör içinden benzin ayarıını yapması lazım
Sinan
27.January.2019, 00:47
Merhaba Sinan normal şartlarda yedek hariç bir deponun ortalama 200 km gitmesi gerek senin karbüratörün ayarları veya karbüratör bozuk olabilir fazla yakış genelde karbüratör kaynaklıdır tabi bakım zamanın gelmeside biraz etkiler ama bu kadar fazla etkilemez kolay gelsin :) 8)
Celil hocam,
bunun maliyeti ne kadr olur bana bir de istanbulda tavsiye ettiğiniz bir usta varsa götüreyim hemen
CELİL
27.January.2019, 00:59
Celil hocam,
bunun maliyeti ne kadr olur bana bir de istanbulda tavsiye ettiğiniz bir usta varsa götüreyim hemenMerhaba sinan maliyet konusu ayarlar büyük rakam tutmaz ama karbüratör değişim gerekirse güncel rakamları bilmiyorum sanırım 500 tl civarıdır
istanbul avrupa yakasında RR yetkili servis Ahmet usta var sefaköyde biz ona gidiyoruz onda karbüratör sekron cihazı var sekronu makineye bağlayıp ayarlıyor karbüratörün hava ayarınıda kulakla dinleyerek ayarlıyor hava ayarını bir defada oturabilir ama bazen birkaç kez ayar yapmak gerebilir Ahmet ustanın numarası 05366135944 bizim gurubun ve benim ismimi verebilirsin yardımcı olur kolay gelsin 8)
CELİL
Sinan
28.January.2019, 23:07
Merhaba sinan maliyet konusu ayarlar büyük rakam tutmaz ama karbüratör değişim gerekirse güncel rakamları bilmiyorum sanırım 500 tl civarıdır
istanbul avrupa yakasında RR yetkili servis Ahmet usta var sefaköyde biz ona gidiyoruz onda karbüratör sekron cihazı var sekronu makineye bağlayıp ayarlıyor karbüratörün hava ayarınıda kulakla dinleyerek ayarlıyor hava ayarını bir defada oturabilir ama bazen birkaç kez ayar yapmak gerebilir Ahmet ustanın numarası 05366135944 bizim gurubun ve benim ismimi verebilirsin yardımcı olur kolay gelsin 8)
CELİL
şaka gibi.. 120 km de yedek depo uyarısı verdi. normalde olması gereken km bazında rakam nedir? bir de hız olarak da 80-90 da tıkanıyorum. sebebi bu karbüratör olabilir mi?
CELİL
28.January.2019, 23:15
şaka gibi.. 120 km de yedek depo uyarısı verdi. normalde olması gereken km bazında rakam nedir? bir de hız olarak da 80-90 da tıkanıyorum. sebebi bu karbüratör olabilir mi?
Merhaba Sinan tahmini sebebi altta yazdım kesin sonuç için ustanın bakması lazım uzaktan bir şey diyemeyiz 8)
Regal raptor'lar 100 km de (kullanıma göre değişiklik gösterir) ortalama 4- 4.5 litre yakar 8)
techeng
31.January.2019, 23:39
Merhaba, yapılan değişikliği bende denemek istedim. Manifold siparişi geçmiştim bugün geldi. Cumartesiye kadar karbüratörüm de gelirse hafta sonu montajı tamamlamak istiyorum. Benim motor 350cc Daytona. 200cc KEIHIN siparişi geçmiştim umarım manifolda uyum sağlar. Birde karbüratöre uygun gaz telini nasıl bulucam? herhangi bir gaz teli uyum sağlar mı hiçbir fikrim yok. Gelişmeleri burdan bildireceğim.
Manifold: 86 TL
Karbüratör: 70 TL 200cc (KEIHIN)
sahan
06.April.2019, 19:17
grolof üstadım tekrar merhaba vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim. Uzun zamandır bende foruma girmiyordum motorda sıkıntı olunca insan hatırlıyo formu :) şuan bende Şanzıman sıkıntısı var Ahmet usta ile Demirtaşa gösterdim motoru şanzıman değişmesi gerek fakat şanzıman haricinde diğer parçalarında değişmesi gerek diyolar örneğin bilye takımı yağ pompası hilaller gibi parçalarda değiştirmek gerek diyorlar şimdi ben arızalı olmayan parçayı değiştirmek istiyorum sağlam olan bilyeler yağ pompası hilallerin değişmesini istemiyorum hatta 2.el şamzuman alıp bozuk olan dişliyi değiştirmek istiyorum neden tüm parçaları değiştiriyorlar bu konuda kafam karışık ben şuan bir usta bulup şanzımanı açtırıp nelerin değişmesi gerekiyorsa onu değiştirmek istiyorum yanlış mı düşünüyorum tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak isterim
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.