PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor elden gidiyor :( Yardım...

endroad
07.September.2018, 21:45
Merhaba Arkadaşlar,

öncelikle kusura bakmayın uzun süre yoktum. İşler güçler birde Motorun dertleri vardı. Dağ başında (Korkuteli - Fethiye yolu) yolda kaldım, nihayetinde uygun fiyata (120 KM = 200 TL) çektire bildim ve arkadaş vasıtası ile bir Ustaya götürdük.

Motor dün açıldı ve sonuç hiç iyi değil. Ustanın söylediğine göre eski tamirci yap boz gibi yürüsün de burada kalmasın mantığı ile sözde tamir etmiş.

Gerekli olan parçalar:

Eksantrik Mili
Pianolar
4 X Sübob

şimdilik bunlar. Bunları en uygun nerede bulabilirim?

Birde ekteki Fotoğraflar geldi bugün, hani bak sende gör bizde yalan yanlış yok der gibi ama o kadar da anlamıyorum maalesef. Siz de bakar mısınız.

Şimdiden tüm yardımlarınız için teşekkür ederim. Motorum cenaze olmasın :(

1661
1662
1663
1664

CELİL
07.September.2018, 21:56
Merhaba Cemil çok geçmiş olsun resimlere göre usta doğru söylüyor bayağı parça gerekli masraf bayağı tutar senin makine eski kasa olduğu için parçaları yeni kasaya göre piyasada daha uygun en uygun yerlerde alttaki 2 firma onlara bak kolay gelsin :(
http://www.deltamotorluaraclar.com/index.php?route=product/category&path=117

www.cevizciogluyedekparca.com/kategori/250-regal-yedek-parca/95

endroad
07.September.2018, 22:05
Teşekkür ederim Başkan.

İnşallah ayağa kaldırıcaz, bende ilk etap da bu sayfayı buldum : http://www.regalraptor.org/ (demirtaş motosiklet), hepsi var ama örneğin önerdiğin cevizcioğlunda sübab takımı buraya göre 100 TL daha uygun :) ama orada da hepsi yok.

Parçaları topladığım zaman yaklaşık 1000 TL buluyor.

Horoz Takımı
Piston Segman Takımı
Eksantrik Mili
Eksantrik Mili Yatağı
Sübab Takımı

CELİL
07.September.2018, 22:51
Teşekkür ederim Başkan.

İnşallah ayağa kaldırıcaz, bende ilk etap da bu sayfayı buldum : http://www.regalraptor.org/ (demirtaş motosiklet), hepsi var ama örneğin önerdiğin cevizcioğlunda sübab takımı buraya göre 100 TL daha uygun :) ama orada da hepsi yok.

Parçaları topladığım zaman yaklaşık 1000 TL buluyor.

Horoz Takımı
Piston Segman Takımı
Eksantrik Mili
Eksantrik Mili Yatağı
Sübab Takımı

Demirtaş motor en pahalı olanı parçayı distribütörlerden alıp satıyor distribütörün numarası 212 656 2 656 oraya ismimi ver yardımcı olurlar ama oradada fiyat yüksek linkteki firmalar daha uygun bence hepsine fiyat ve parça olup olmadığını sor en uygun hangisi ise o parçayı oradan al kolay gelsin

erkopaşa
08.September.2018, 01:32
Çok geçmiş olsun dostum 🤟🤟🤟

HTC Desire 816G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cicada
10.September.2018, 10:48
Geçmiş olsun dostum.
Parçaları tüm parçacılara sor. biraz zahmetli olacaktır ama en ucuzu hangisi ise oradan al. farklı firmaların olması fark etmez. parçanın eline geçme süresi uzar biraz ama paran cebinde kalır.
Tamircin iyiye benziyor. en azından bazı parçaları oluruna gitmiş. yoksa onları da yeni al diyebilirdi.
bir an önce motoruna kavuşman dileğiyle.....

mxsrn
11.September.2018, 03:39
Çok geçmiş olsun abi

speed55
12.September.2018, 22:42
Geçmiş olsun ...

endroad
18.September.2018, 00:44
Merhaba Arkadaşlar,

oldukca uzun uzun araştırdım ve bir parça bir yerde ucuz olunca diğeri bu sefer pahalı oluyor. Sağdan soldan özellikle de görmeden almak istemedim. Celil Başkanın verdiği Nr ile görüştüm, onlarda Antalya dalarmış :) bastım gittim yanlarına. Fiyatlarda uygun olunca hepsini tek yerden aldım. Kısaca özetleyecek olursak:

Eksantrik Mil, 2 adet Eksantrik Burç, 2 Subap takımı, Conta Takımı, Keçe Takımı, 2 Adet Külbütör Piyano Seti ve Contası Toplan 780 TL

İnşallah Cuma günü tekrar yollarda olucam. Biraz masraflı oldu ama Makineyi ucuza aldığıma sayıyorum artık. Bu masraf ile birlikte piyasasına ulaşmış oldu. Ama en önemlisi gönül rahatlığı ile binebilirim.

Tamirden çıktığında ilk izlenimlerimi tekrar sizinle paylaşabilirim.

cicada
18.September.2018, 13:14
Merhaba Arkadaşlar,

oldukca uzun uzun araştırdım ve bir parça bir yerde ucuz olunca diğeri bu sefer pahalı oluyor. Sağdan soldan özellikle de görmeden almak istemedim. Celil Başkanın verdiği Nr ile görüştüm, onlarda Antalya dalarmış :) bastım gittim yanlarına. Fiyatlarda uygun olunca hepsini tek yerden aldım. Kısaca özetleyecek olursak:

Eksantrik Mil, 2 adet Eksantrik Burç, 2 Subap takımı, Conta Takımı, Keçe Takımı, 2 Adet Külbütör Piyano Seti ve Contası Toplan 780 TL

İnşallah Cuma günü tekrar yollarda olucam. Biraz masraflı oldu ama Makineyi ucuza aldığıma sayıyorum artık. Bu masraf ile birlikte piyasasına ulaşmış oldu. Ama en önemlisi gönül rahatlığı ile binebilirim.

Tamirden çıktığında ilk izlenimlerimi tekrar sizinle paylaşabilirim.

Hayırlısı olsun şimdiden. Tekerine taş değmeden binmen dileği ile....

endroad
05.October.2018, 13:13
Merhaba Arkadaşlar,

pişmiş tavuğun başına gelenleri bire bir yaşadım. Maalesef Motoru dağıtıp güzel tespitler yapan usta toplamadan gitti. Ardından bir arkadaştan yardım alarak Celil Başkanın tavsiyesi üzerine Parçaları uygun ve hızlı bir şekilde temin ettik fakat Motorun dağıtıldığı tamirhanede geriye kalanlar :( istem dışı uğraşıp altından kalkamadıkları için dağınık Motoru farklı bir Ustaya götürdük.

Sağ olsun elinden geleni yaptı ve Marşa bastık, tam randımanlı olmadı gerçi ama bu sayede bende Motorum hakkında çok şey öğrendim. En önemlisi de eliniz anahtar tutuyorsa ve araştırmayı seviyorsanız %90 rahatlıkla kendiniz hal edebilirsiniz.

Kendim Alanyada Motor Antalya da kaldığı için beklmek zorunda kaldım, sonunda sağ salim evime gelebildim. Bundan sonrası benimle Motorum arasında :)

Bu arada dünya sandığınızdan da küçük. Başka ustaların dağıttığı Motoru toplamayı kabul eden arkadaşımızın mekanına Motoru almaya gittiğimde tesadüfen Celil Başkan ile tanışma fırsatım oldu, isteseniz denk gelmez. Ben Alanya'dan, o İstanbul'dan gelmişti.

Motorum üstünde yapacağım tamir ve tadilatları buradan paylaşacağım.

Herkese huzur dolu sürüşler dilerim. Tekerinize taş değmesin.

cicada
05.October.2018, 15:17
Merhaba Arkadaşlar,

pişmiş tavuğun başına gelenleri bire bir yaşadım. Maalesef Motoru dağıtıp güzel tespitler yapan usta toplamadan gitti. Ardından bir arkadaştan yardım alarak Celil Başkanın tavsiyesi üzerine Parçaları uygun ve hızlı bir şekilde temin ettik fakat Motorun dağıtıldığı tamirhanede geriye kalanlar :( istem dışı uğraşıp altından kalkamadıkları için dağınık Motoru farklı bir Ustaya götürdük.

Sağ olsun elinden geleni yaptı ve Marşa bastık, tam randımanlı olmadı gerçi ama bu sayede bende Motorum hakkında çok şey öğrendim. En önemlisi de eliniz anahtar tutuyorsa ve araştırmayı seviyorsanız %90 rahatlıkla kendiniz hal edebilirsiniz.

Kendim Alanyada Motor Antalya da kaldığı için beklmek zorunda kaldım, sonunda sağ salim evime gelebildim. Bundan sonrası benimle Motorum arasında :)

Bu arada dünya sandığınızdan da küçük. Başka ustaların dağıttığı Motoru toplamayı kabul eden arkadaşımızın mekanına Motoru almaya gittiğimde tesadüfen Celil Başkan ile tanışma fırsatım oldu, isteseniz denk gelmez. Ben Alanya'dan, o İstanbul'dan gelmişti.

Motorum üstünde yapacağım tamir ve tadilatları buradan paylaşacağım.

Herkese huzur dolu sürüşler dilerim. Tekerinize taş değmesin.

Geçmiş olsun diyelim artık.
Gerçekten motoru elin alet tutabiliyorsa kendin yapmak kadar güzeli yok.
Celil abiye denk gelmen büyük mucize olmuş. Şanslısın :)

CELİL
05.October.2018, 15:47
Merhaba Cemil çok güzel bir tasadüf ile tanışdık bende tanışdığımıza memnun oldum inşallah bundan sonra motorun keyfini çıkarırsın :) 8)

cicada
05.October.2018, 16:00
Merhaba Cemil çok güzel bir tasadüf ile tanışdık bende tanışdığımıza memnun oldum inşallah bundan sonra motorun keyfini çıkarırsın :) 8)

Abi o kadar uğraştan sonra keyfini sindire sindire çıkartmak gerek :) Şayet ben öyle yapacağım....

erkopaşa
05.October.2018, 16:08
Çok uğraştan, keyfini uzun yıllar surersin inşallah. Tekerine taş değmesin.

HTC Desire 816G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Raci06
05.October.2018, 17:14
Ne güzel tesadüf olmuş .
Paylaşımlarının devamını bekliyoruz.
Tekerin düz bassın ..