PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daytona motor iç blokta delik....

cicada
20.September.2018, 22:23
1707

Merhaba Büyük RR ailesi.
Fotoğrafta gördüğünüz ön dişli şanzuman milinin motor boğunu deldiği kısım.

Motor zincir bakımını yaparken ön dişli milindeki gevşeklik yani sallanma olayını fark ettim. Aklıma ilk gelen rulman sorunu idi. Resimde gördüğünüz sağ taraftan açtığımda milin bloğa dayanan kısmını parçalamış. Anladığım kadarıyla rulMan bilyalari dağılmış. Ve mil bloğa vurarak kırmış. Bilyalari ve blok parçası sağ kısımda birikmiş. Şansım varmış ki bilyalari ve blok parçalarını içeri tamamen alıp şanzumanı ve silindir piston kısacası içeriyi dağıtmadan fark edip müdahale ettim.
Yarın motoru tamamen indirip oluşan problemleri yok etmeye çalışacağım.

Zincir bakimlarinizda Ön dişli şanzuman milinin kontrol etmeyi unutmayın.

Sevgiler saygılar...

CELİL
20.September.2018, 22:30
Deniz çok geçmiş olsun dikkatli olman sana daha büyük masraf açmasını önlemiş dediğin rulman masura rulmanı dağılınca yatağınıda genelde bozuyor inşallah blok kırığı kaynakla halledilir kolay gelsin

cicada
20.September.2018, 22:34
Deniz çok geçmiş olsun dikkatli olman sana daha büyük masraf açmasını önlemiş dediğin rulman masura rulmanı dağılınca yatağınıda genelde bozuyor inşallah blok kırığı kaynakla halledilir kolay gelsin

Teşekkür ederim Celil abi. Bu kısımda yağ içinde kalan kısım. Ben delik olan kısmı traslayip delik olarak bırakmayı planlıyorum. Buradan sadece yağ geçişi olacaktır diye düşünüyorum.

CELİL
20.September.2018, 22:40
Teşekkür ederim Celil abi. Bu kısımda yağ içinde kalan kısım. Ben delik olan kısmı traslayip delik olarak bırakmayı planlıyorum. Buradan sadece yağ geçişi olacaktır diye düşünüyorum.Valla olurmu tam bilemicem ama serviste orayı kaynakla kapadıklarını gördüm kapamak gerekmese kaynakla ugraşmazlardı bence konuyu bir araştır istersen bizim RR servis Ahmet ustanın telefonunu vereyim ara sor yardımcı olur

CELİL

cicada
20.September.2018, 22:42
Valla olurmu tam bilemicem ama serviste orayı kaynakla kapadıklarını gördüm kapamak gerekmese kaynakla ugraşmazlardı bence konuyu bir araştır istersen bizim RR servis Ahmet ustanın telefonunu vereyim ara sor yardımcı olur

CELİL

Tamam abi sorayım.
Teşekkür ederim...

CELİL
20.September.2018, 22:45
RR Servis Ahmet usta 530 3916944
Tamam abi sorayım.
Teşekkür ederim...

CELİL

cicada
20.September.2018, 22:52
Yarın müsait bir zamanda arayıp konu hakkındaki görüşlerini alırım.
Tekrardan teşekkür ederim Celil abi ...

mxsrn
20.September.2018, 23:19
geçmiş olsun abi

cicada
20.September.2018, 23:27
geçmiş olsun abi

Teşekkür ederim Mehmet kardeşim

erkopaşa
21.September.2018, 00:23
Çok geçmiş olsun...

HTC Desire 816G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cicada
21.September.2018, 00:25
Çok geçmiş olsun...

Teşekkür ederim 🙂

Raci06
21.September.2018, 00:50
Gecmis olsun .. Allah beterinden saklasin.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cicada
21.September.2018, 01:20
Gecmis olsun .. Allah beterinden saklasin.

Amin Allah korusun hepimizi....

cicada
22.September.2018, 00:04
1709
1710
1711

Motoru söktüm. Rulman dağılmış. Masura milinin rulman yatağı ve ucu iş görmez hale gelmiş. 3. Vites dişlisi bazı dişlerde kopmalar olmuş. Blok rulman yuvası sağlam ovalleşme yok.

Şimdi yapılması gereken masura mili ve 3 vites dişlisi almak. Yada komple şanzuman almak. Tabi rulmanı da unutmamak lazım.

Yaptıklarımı anlatarak gidiyorum. Belki motorunuzu şanzuman sorununda kendiniz söküp takarsınız.

CELİL
22.September.2018, 00:37
Deniz şanzuman dişliler set olarak satılıyor dişli seti çok pahalı Ahmet usta piyasadan sadece 3 üncü dişliyi buluyordu haberin olsun kolay gelsin 8)

cicada
22.September.2018, 13:13
Deniz şanzuman dişliler set olarak satılıyor dişli seti çok pahalı Ahmet usta piyasadan sadece 3 üncü dişliyi buluyordu haberin olsun kolay gelsin 8)

Celil abi teşekkür ederim. Ahmet ustaya görüştüm. Haftaya benim keratayı kaldırırım ayağa! !!

erkopaşa
22.September.2018, 14:24
Deliği kaynak ile kapatacak mısınız? Açık mı kalacak neye karar verdiniz? Kolay gelsin...

cicada
22.September.2018, 14:31
Deliği kaynak ile kapatacak mısınız? Açık mı kalacak neye karar verdiniz? Kolay gelsin...

Masura rulmanı yuvasına oturmasında sorun olmaz ise kaynakla kapamamiza gerek yok.

Parçalar geldiğinde sonra durumu fotofraflayip atarım.

cicada
26.September.2018, 18:00
Gelen şanzıman seti yanlış geldi.
Geri gönderdim. İnternettEki şanzıman setleri hepsi eski modeller için olanı almayın. Yeni şanzıman seti 770 lira bayisinden.
Şimdi Celil başkandan da esinlenerek 3. Vites dişlisi ile masura mili ihtiyacım var. RR ailesinin elinde bu malzemeden var mı? Dişli ve mil olması yeterli.
Umarım birimizin elinde mevcuttur.

cicada
26.September.2018, 22:18
Bir yerde daha 330 tl ye buldum. Satıcısı ile konuştum balanşörlü olandan dedi. Sipariş verdim hemen. Bakalım. Ne çıkacak...
Yeni şanzıman takınca eski şanzıman daki sağlam dişli ve mili elimde yedek parça olarak tutacağım. Ne zaman neyin lazım olacağı belli olmuyor.
Siz değerli RR ailesi değiştirdiğiniz parçaları saklayın. Size yada bize ihtiyaç olabilir.
Saygılar...

cicada
01.October.2018, 11:33
Merhaba.

Ucuz etin tadı yavan olur derler ya işte ondan :)

330 tl verip balansörlü diye aldığım şanzıman seti de balansözsüz kısa olan modeli çıktı onu da geri gönderdim.

Şimdi RR resmi yedek parça ve motor satışı yapılan yerden 770 tl ye şanzıman siparişini verdim. yarın elime geçeceğini düşünüyorum.

Bir iki güne bende yollarda olurum....

Raci06
01.October.2018, 15:05
Gecmis olsun diyelim baya ugrastirdilar seni. Hepmize ders olsun bu yaşadiklarin.

Zafer
01.October.2018, 18:38
geçmiş olsun.

cicada
02.October.2018, 09:46
Gecmis olsun diyelim baya ugrastirdilar seni. Hepmize ders olsun bu yaşadiklarin.

Aynen öyle...

Ben güzel bir dersimi aldım. Balansörlü demelerine rağmen eski tip şanzıman gönderiyorlar. Vakit kaybından ve can sıkıntısından başka birşey değil. Orginal adresinden almak en mantıklısı. Aynı gün kargoya veriyorlar ve ertesi gün elinde oluyor.

Tecrübe nedir dersek? Yediğim kazıkların bileşkesidir diyebiliriz 8)

cicada
02.October.2018, 18:19
1728

Dostlar şanzıman a odaklanmam nedeniyle aşinan hilalleri fark etmemişim. En azından takmadan fark ettim.
3 lü hilal seti 180 tl sipariş verdim. Yarın elimde olur.

Bundanda ne öğrendik motoru açtığımızda tüm parçaları kontrol edip değişmesi gerekenleri listelemek.

Zafer
03.October.2018, 12:44
ha gayret bitiyor emegine saglık.

cicada
04.October.2018, 00:27
ha gayret bitiyor emegine saglık.

Uzun zaman oldu motor açmayalı paslanmışim sanırım.
Hilalleri daha almadım kargoda yarın elimde olur. En kısa zamanda toplayacağım.

cicada
05.October.2018, 16:52
Motorumu toplamaya gidiyorum. Sonunda parçalarım elime geldi. Delik ve masura bilyasının yerleşimini gösterir foto atarım.

newmoon06tr
05.October.2018, 17:59
Motorumu toplamaya gidiyorum. Sonunda parçalarım elime geldi. Delik ve masura bilyasının yerleşimini gösterir foto atarım.Kolay gelsin Deniz. 8)

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CELİL
05.October.2018, 18:43
Motorumu toplamaya gidiyorum. Sonunda parçalarım elime geldi. Delik ve masura bilyasının yerleşimini gösterir foto atarım.

Deniz Kolay gelsin :) 8)

cicada
05.October.2018, 18:59
1737
1738

Göründüğü üzere masura bilyasi yuvasına sıkı sıkı oturdu. Delik kapatmadan olduğu halde bırakıyorum. Böylelikle bilyalari daha fazla yagla bulusacak daha kaygan ve daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.

Toplamayı tamamlayıp son fotodan paylaşırım.
Görüşürüz RR ailesi..

cicada
08.October.2018, 16:06
Ne şansmış arkadaş yaaaaa.
250 CC lik conta seti yerine 350 cc lik conta seti gelmiş. Bende silindir alt contası neden oturmuyor diye yırtınıyorum. Sonra baktım üst kapak contasında da aynı sorun var. Bunun üzerine servisini aradım. Baktılar gönderdikleri conta seti yanlışmış. Şimdi bendeki contaları geri yolluyorum. Onlarda bana 250 cc liğe göre olan contayı gönderecekler. Conta yarın elimde olur. Yarın akşama yada yarından sonra motorum ayakta inşallah diyeyim de başka bir aksilik çıkmasın.

CELİL
08.October.2018, 16:44
Merhaba Deniz hakikaten ne kadar terslik oldu inşallah bu son terslik olur bundan sonrası sıkıntısız kolay olur :( 8)

cicada
08.October.2018, 17:20
Merhaba Deniz hakikaten ne kadar terslik oldu inşallah bu son terslik olur bundan sonrası sıkıntısız kolay olur :( 8)

Teşekkür ederim Celil abi. Valla bende anlamadım. Bu kadar tersliği bir arada hiç görmemiştim. Tecrübeler artıyor :)

cicada
15.October.2018, 11:46
Veeeeeee mutlu sonnnnnnn :)

Aksaklıkların dolu olduğu bir operasyondan sonra ayağa kalkan canavarım ve ben yollara çıktık. İşimize geldik.

Motorumda Şanzıman seti değişti, masura bilyası ve büyük bilyası değişti, vites hilalleri değişti, hazır açmışken piston ve sekmanları da değiştirdim. Motul marka yağ kullandım. Şu anda vites geçişleri mükemmel. Ritmik senkrasyon olarak rolantide çalışma durumu muhteşem. İyi bir iş çıkarttım sanırım.

Tekeriniz düz bassın.....

CELİL
15.October.2018, 12:28
Deniz emeğine sağlık Gözün aydın makineyi neredeyse sıfırladın bundan sonra sorunsuzca uzun yıllar keyifle binersin inşallah nazar :) 8)

cicada
15.October.2018, 12:56
Deniz emeğine sağlık Gözün aydın makineyi neredeyse sıfırladın bundan sonra sorunsuzca uzun yıllar keyifle binersin inşallah nazar :) 8)

Aynen abi motor sıfır oldu. Uzun süre binebilirim :)

Yollar korksun bizden ;)

newmoon06tr
15.October.2018, 15:14
Deniz, eline emeğine sağlık, çok güzel iş cikarttin, tebrik ediyorum. 8) Forumdaki hesabında yazılı olan mesleğini, boş bulunduğun bir zamanda yazmışsın sanırım, bence "doktor" olmalı. [emoji847]

cicada
15.October.2018, 16:18
Deniz, eline emeğine sağlık, çok güzel iş cikarttin, tebrik ediyorum. 8) Forumdaki hesabında yazılı olan mesleğini, boş bulunduğun bir zamanda yazmışsın sanırım, bence "doktor" olmalı. [emoji847]

Teşekkür ediyorum abi.

Hemşirelik beyaz melek abi. Daytona da beyaz. Varsın hekim olmasın :)

erkopaşa
15.October.2018, 19:54
Eline emeğine saglık. Çok yordu seni, uzun yollarda uzunca yıllar kullanırsın inşallah. Tekeriniz düz bassın.

cicada
15.October.2018, 20:27
Eline emeğine saglık. Çok yordu seni, uzun yollarda uzunca yıllar kullanırsın inşallah. Tekeriniz düz bassın.

Teşekkür ederim. :)

newmoon06tr
15.October.2018, 21:47
Teşekkür ediyorum abi.

Hemşirelik beyaz melek abi. Daytona da beyaz. Varsın hekim olmasın :)Çıkarttığın güzel işten dolayı benim gözümde " daytona doktoru" sun. O yüzden meslek " doktor" olmalı yazmıştım. 8)

cicada
16.October.2018, 16:54
Çıkarttığın güzel işten dolayı benim gözümde " daytona doktoru" sun. O yüzden meslek " doktor" olmalı yazmıştım. 8)

:utangaç: Teşekkür ederim abi