PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Buji Sorunsalı

teoman25
14.November.2018, 13:36
arkadaşlar merhaba,

benim 2012 spyderı kullanalı tam 10 ay oldu. bu süzede zarfında sağ buji 4.kez mundar oldu.
sol bujide hiç bu sıkıntıyı yaşamadım ama sağ buji ortalama 2.5-3 ayda bir meydana geliyor.

deneyimi olanların fikri nedir acaba? (not: 10 ayda 12bin km sürdüm)

CELİL
14.November.2018, 14:01
Merhaba Teoman bir buji ömrü ortalama 15- 20 bin km seninki gibi bozulması normal değil sıkıntı aldığın buji çakma olabilir piyasadaki pek buji çakma bunun dışında karbüratörün ayarsızlığının sebep olabildiği söylenir sende tek boğazda sorun olabilir bunun dışında ateşleme bobininde sorun varsa buda sebep olabilir kolay gelsin 8)

grolof
23.November.2018, 12:17
arkadaşlar merhaba,

benim 2012 spyderı kullanalı tam 10 ay oldu. bu süzede zarfında sağ buji 4.kez mundar oldu.
sol bujide hiç bu sıkıntıyı yaşamadım ama sağ buji ortalama 2.5-3 ayda bir meydana geliyor.

deneyimi olanların fikri nedir acaba? (not: 10 ayda 12bin km sürdüm)

Mundar oldu derken patladımı yoksa is yada kurummu bağladı.Bendede zaman zaman is yapıyor yanımda taşıdığım ince çelik tel fırça ile temizleyip takıyorum.Eğer problem dediğim gibiyse başkanın dediği gibi karburatör senkron ayarından olma ihtimali yüksek.Ben bu tür sorunları aşabilmek için tekli karburatör taktım ve senkron derdim bitti sadece rolanti ve hava ayarı yapıyorum ooda çok basit.
Bunun dışında sana önerebileceğim ateşleme bobinlerinin yerini değiştir,depoyu sökebiliyorsan gerisi çok kolay 4 tane fiş yer değiştirecek,değiştirince eğer problem diğer bujiye geçerse sıkıntı bobinlerdedir birde beyinden olma ihtimali var ama bence zayıf.
Başkanın dediği gibi pıyasada çakma bujiler çok eğer ngk buji alırsan üzerindeki yazının mavi olmasına dikkat et.